Şapte FIRME se bat pe lucrarea din "Regiment 11 Siret"/ Contract de aproape 3 MILIOANE de lei

Şapte FIRME se bat pe lucrarea din "Regiment 11 Siret"/ Contract de aproape 3 MILIOANE de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strada va fi transformată în şantier de lucrările edilitare ce ţin de modernizarea reţelei de apă * Şapte firme se bat pentru a câştiga contractul


Pe proiectul ISPA au fost realizate mai multe inele hidraulice în oraş, în schimb, pe strada "Regiment 11 Siret", municipalitatea nu a reuşit schimbarea inelului de apă şi echilibrarea presiunilor. Aşa se face că locuitorii din zonă au o presiune la conducta de apă caldă mai mare decât la conducta de apă rece. Una dintre conductele existente pe strada "Regiment 11 Siret" are cu un grad avansat de uzură, este colmatată şi subdimensionată pentru nevoile de consum menajer în zonă. Pentru reparaţii, municipalitatea a scos la licitaţie lucrarea „Locuinţe Faleză - conductă de apă inel strada Partizanilor Galaţi”, a cărei proiectare a fost câştigă încă de pe timpul fostului primar, Dumitru Nicolae, de SC Proiect SA. Potrivit caietului sarcini, lucrarea, estimată, la 2,9 milioane de lei, are drept obiectiv realizarea unui nod hidraulic care să genereze o presiune optimă în zonă.
„Prin înlocuirea conductei vom reuşi să echilibrăm hidrostatic presiunea, iar cetăţenii vor avea apă cu presiune adecvată. Pentru zona "Regiment 11 Siret" avem un plan mai amplu, nu numai refacerea inelului de apă. Vom reabilita strada, vom extinde parcarea, vom reamenaja spaţiile verzi de pe aliniamente, dar şi între blocurile C”, ne-a spus directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări, Radu Dinu.
Înainte de începerea lucrărilor de terasamente vor avea loc şi defrişări.

Rezultatul licitaţiei, amânat

Nu mai puţin de şapte firme şi asocieri şi-au depus ofertele şi se bat pentru a realiza lucrarea de pe "Regiment 11 Siret". Acestea sunt SC Rovis Lider SRL cu susţinerea Vîlceana S.A şi subcontractant Ecosal, SC Atlas Management Trade SRL, în asociere cu Constructa Mecanique, cu susţinerea Atlas SRL şi subcontractant SC ICMRS, Lemacons, Luconsa BM în asociere cu Grup Termloc, Romlotus Instalaţii, Romsit Construct şi Tancrad. La aşa ofertanţi, aşa luptă şi amânări. Chiar dacă termenul limită de depunere a ofertelor a fost în prima decadă a lunii aprilie, atribuirea contractului a tot fost amânată. Motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru sunt, potrivit notei justificative, numărul mare de documente depuse şi analiza acestora, precum şi numărul mare de clarificări şi analiza completărilor solicitate.

 

Citiţi şi:

Tăierea copacilor continuă pe Regiment 11 Siret

Strada din Galaţi pe care ploaia dărâmă case

Străzile din Galaţi răscolite de şantiere

Citit 2025 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 18:27

4 comentarii

 • postat de Tepes Voda
  Marți, 24 Iunie 2014 12:47
  89.136.186.***
  Normal ca se bat,doar statul este ,,cea mai buna vaca de muls,, si uite -asa au aparut ,,milionarii[miliardarii de mucava],din afaceri cu statul .
  0
  9
  Raportează
 • postat de Costin
  Marți, 24 Iunie 2014 11:41
  86.124.201.***
  Am citit bine ...? ... "mai intai se vor face defrisari " ? ... Bai , mercenar incompetent , bai ,Radu Dinu , jigodie aciuata vremelnic in acest post de care nu te leaga nimic , exceptie facand leafa voluminoasa pe care ti-o platim tot noi ,galatenii ... defrisari zici ? ... De ce nu vii chiar tu sa vorbesti cu cei din Tiglina1 , sa le explici cat de bine e sa defrisam , ce atata verdeata si copaci ! ... Ia aminte , nulitate ... ne vom apara cartierul si daca simtim ca va atingeti doar de o frunza ... cu ghioaga va vom fugari , si pe tine si pe cei care vor indrazni asa ceva !
  2
  9
  Raportează
 • postat de Presiune ridicată pe apa caldă față de apa rece? Se rezolvă de la sine, Electocentrale în insolvență, Apaterm faliment și gata echilibrarea hidraulică.
  Marți, 24 Iunie 2014 08:59
  92.86.88.***
  Presiune pe apa caldă mai mare decât cea pe apă rece? Păi se rezolvă de la sine prin intrarea în insolvență a Electrocentralelor și falimentul Apaterm la Iarnă....deci ce rost mai are echilibrarea hidraulică dacă apa caldă va dispărea și la fel căldura pe conductele Apaterm? Mai degrabă sunt probleme de redimensionare a conductelor de alimentare cu apă rece prin apariția noilor consumatori prin cartierul nou apărut cu vile și blocuri turn pe Faleza Superioară, cartiere private noi apărute după '89.....de ce să se facă redimensionarea conductelor din banii noștri, din banii contribuabililor gălățeni, doar sun lucrări private noi de construcții? Deci cheltuielile să fie suportate de locuitorii celor mutați în vile și blocuri private.
  1
  9
  Raportează
 • postat de gigi
  Marți, 24 Iunie 2014 05:57
  5.13.160.***
  Romsit, firma lui chebac, condussa de un sofer de meserie, are voie sa i se acorde increderea de a repara o staraa? ala ar trebui eliminat de la licitatii direct, doar cand apare la usa...un golan
  129
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.