Şapte FIRME se bat pe lucrarea din "Regiment 11 Siret"/ Contract de aproape 3 MILIOANE de lei

Şapte FIRME se bat pe lucrarea din "Regiment 11 Siret"/ Contract de aproape 3 MILIOANE de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Strada va fi transformată în şantier de lucrările edilitare ce ţin de modernizarea reţelei de apă * Şapte firme se bat pentru a câştiga contractul


Pe proiectul ISPA au fost realizate mai multe inele hidraulice în oraş, în schimb, pe strada "Regiment 11 Siret", municipalitatea nu a reuşit schimbarea inelului de apă şi echilibrarea presiunilor. Aşa se face că locuitorii din zonă au o presiune la conducta de apă caldă mai mare decât la conducta de apă rece. Una dintre conductele existente pe strada "Regiment 11 Siret" are cu un grad avansat de uzură, este colmatată şi subdimensionată pentru nevoile de consum menajer în zonă. Pentru reparaţii, municipalitatea a scos la licitaţie lucrarea „Locuinţe Faleză - conductă de apă inel strada Partizanilor Galaţi”, a cărei proiectare a fost câştigă încă de pe timpul fostului primar, Dumitru Nicolae, de SC Proiect SA. Potrivit caietului sarcini, lucrarea, estimată, la 2,9 milioane de lei, are drept obiectiv realizarea unui nod hidraulic care să genereze o presiune optimă în zonă.

„Prin înlocuirea conductei vom reuşi să echilibrăm hidrostatic presiunea, iar cetăţenii vor avea apă cu presiune adecvată. Pentru zona "Regiment 11 Siret" avem un plan mai amplu, nu numai refacerea inelului de apă. Vom reabilita strada, vom extinde parcarea, vom reamenaja spaţiile verzi de pe aliniamente, dar şi între blocurile C”, ne-a spus directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări, Radu Dinu.

Înainte de începerea lucrărilor de terasamente vor avea loc şi defrişări.

Rezultatul licitaţiei, amânat

Nu mai puţin de şapte firme şi asocieri şi-au depus ofertele şi se bat pentru a realiza lucrarea de pe "Regiment 11 Siret". Acestea sunt SC Rovis Lider SRL cu susţinerea Vîlceana S.A şi subcontractant Ecosal, SC Atlas Management Trade SRL, în asociere cu Constructa Mecanique, cu susţinerea Atlas SRL şi subcontractant SC ICMRS, Lemacons, Luconsa BM în asociere cu Grup Termloc, Romlotus Instalaţii, Romsit Construct şi Tancrad. La aşa ofertanţi, aşa luptă şi amânări. Chiar dacă termenul limită de depunere a ofertelor a fost în prima decadă a lunii aprilie, atribuirea contractului a tot fost amânată. Motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru sunt, potrivit notei justificative, numărul mare de documente depuse şi analiza acestora, precum şi numărul mare de clarificări şi analiza completărilor solicitate.

 

Citiţi şi:

Tăierea copacilor continuă pe Regiment 11 Siret

Strada din Galaţi pe care ploaia dărâmă case

Străzile din Galaţi răscolite de şantiere

Citit 2127 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.