Ce-a RĂMAS după Festivalul „Dunărea noastră”/ PIROANE bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă PÂRJOLITĂ (FOTO)

Ce-a RĂMAS după Festivalul „Dunărea noastră”/ PIROANE bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă PÂRJOLITĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică noapte s-a tras cortina peste prima ediţie a Festivalului „Dunărea noastră”. Ce-a rămas în urma lui la faţa locului? Piroane bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă pârjolită. Dar s-o luăm în ordine:

Dragi şoferi, de îndată ce Faleza Superioară se va redeschide traficului, s-ar putea să aveţi o surpriză total neplăcută. Carosabilul nu va mai fi la fel ca înainte. Motivul? Piroanele care au fost bătute fără milă în asfaltul străzii pentru a susţine corturile amplasate cu ocazia festivalului. Cât de mari sunt şi cum au afectat ele carosabilul puteţi vedea în imagini.

De suferit a avut şi spaţiul verde care înconjoară statuia lui I.C.Brătianu. Din fericire, iarba şi palmierii au supravieţuit eroic asaltului miilor de gălăţeni care au călcat pe-acolo. Amplasarea - jumătate pe spaţiul verde din jurul statuii, jumătate pe trotuar - a tribunei VIP, în care nu vă putem spune cine a avut acces, dar gălăţenii simpli în niciun caz, n-a fost cea mai inspirată idee.

Victimă colaterală a celor trei zile de Festival a fost şi un tei. Potrivit unei sesizări primite la redacţie, „teiul mare şi rotund ca o umbrelă a fost chelit haotic cu drujba. S-au tăiat crengi mari, sănătoase din centrul coroanei şi mult din vârf, chiar dacă intenţia iniţială a muncitorilor era să nu incomodeze spectatorii”, ne-a sesizat o cititoare a ziarului nostru.

Ultima afectată a fost celebra Falezogaură, groapa de la Elice, care a fost acoperită pentru o săptămână de una dintre structurile componente ale scenei – turnul de mixaj, de unde s-a asigurat sonorizarea spectacolelor. După o săptămână, ea va căsca din nou gura către cer.

Foto: Anca Melinte, Liviu Ghinea

Citeşte şi: Străinii ne dau clasă în chestiunea Dunării/ Alţii fac PROIECTE SERIOASE, noi facem balamuc scump 

Citit 3558 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 11:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.