Ce-a RĂMAS după Festivalul „Dunărea noastră”/ PIROANE bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă PÂRJOLITĂ (FOTO)

Ce-a RĂMAS după Festivalul „Dunărea noastră”/ PIROANE bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă PÂRJOLITĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică noapte s-a tras cortina peste prima ediţie a Festivalului „Dunărea noastră”. Ce-a rămas în urma lui la faţa locului? Piroane bătute în carosabil, un tei chelit şi iarbă pârjolită. Dar s-o luăm în ordine:
Dragi şoferi, de îndată ce Faleza Superioară se va redeschide traficului, s-ar putea să aveţi o surpriză total neplăcută. Carosabilul nu va mai fi la fel ca înainte. Motivul? Piroanele care au fost bătute fără milă în asfaltul străzii pentru a susţine corturile amplasate cu ocazia festivalului. Cât de mari sunt şi cum au afectat ele carosabilul puteţi vedea în imagini.
De suferit a avut şi spaţiul verde care înconjoară statuia lui I.C.Brătianu. Din fericire, iarba şi palmierii au supravieţuit eroic asaltului miilor de gălăţeni care au călcat pe-acolo. Amplasarea - jumătate pe spaţiul verde din jurul statuii, jumătate pe trotuar - a tribunei VIP, în care nu vă putem spune cine a avut acces, dar gălăţenii simpli în niciun caz, n-a fost cea mai inspirată idee.
Victimă colaterală a celor trei zile de Festival a fost şi un tei. Potrivit unei sesizări primite la redacţie, „teiul mare şi rotund ca o umbrelă a fost chelit haotic cu drujba. S-au tăiat crengi mari, sănătoase din centrul coroanei şi mult din vârf, chiar dacă intenţia iniţială a muncitorilor era să nu incomodeze spectatorii”, ne-a sesizat o cititoare a ziarului nostru.
Ultima afectată a fost celebra Falezogaură, groapa de la Elice, care a fost acoperită pentru o săptămână de una dintre structurile componente ale scenei – turnul de mixaj, de unde s-a asigurat sonorizarea spectacolelor. După o săptămână, ea va căsca din nou gura către cer.

Foto: Anca Melinte, Liviu Ghinea

Citeşte şi: Străinii ne dau clasă în chestiunea Dunării/ Alţii fac PROIECTE SERIOASE, noi facem balamuc scump 

Citit 3479 ori Ultima modificare Marți, 01 Iulie 2014 11:20

7 comentarii

 • postat de cetateanu Gogu
  Miercuri, 02 Iulie 2014 01:49
  5.13.140.***
  Suntem la jumatatea mandatului primarului Marius Stan si ce contabilizam ? Doar circ,pentru ca painea e mai putina pe zi ce trece. ! Se mai si mandreste cu asta pe retele de socializare.Poate cineva sa-mi arate un proiect concret pentru dezvoltarea orasului ,asa cum a promis? O strategie pe termen mediu si lung cu obiective clare pentru inbunatatirea calitatii vietii galatenilor?Un primar care nu a tinut o audienta in 2 ani,este rupt de realitatile urbei.Primaria nu este club de fotbal care se conduce prin blaturi D-le Primar ! Aroganta si impertinenta nu au nimic de-a face cu ,,gospodarul" pe care l-a votat cetateanul. Ne-ai inselat pe toti inclusiv PNL care te-a propus.Apropo ce functie mai detii in partid?Ai venit in primarie tunând si fulgerând ca stopezi furturile ! Ai reusit?
  ,,Oamenii mari fac lucruri mari.Oamenii mici,fac lucruri mici.Dar cei care nu fac nimic,SUNT oameni de NIMIC.(Cicero)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Bogdan
  Marți, 01 Iulie 2014 23:42
  5.13.218.***
  "Felicitari" si la mai multe de genul asta...nu de alta dar cu ocazii de genu' asta am si eu un pretext de a pleca din Galati.
  Avem strazi pe care circul de 10 ani si nu am schimbat nimic la masina, toti galatenii muncesc, nu sunt someri, Otelul e campioana de 3 ani incoace...ce sa mai, spectacolul asta era singurul lucru care ne mai lipsea.
  Ca si o incheiere...MI-E SCARBA!!! Felicitari organizatorilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de driver
  Marți, 01 Iulie 2014 09:19
  109.99.225.***
  A 3-a zi dupa Scripturi, iar circulatia pe Faleza e tot blocata....ineficienta la nivel de arta. Demolatul dureaza mai mult decat montatul :))) Daca Primarul nu-i acasa, Dorel joaca pe Faleza
  2
  12
  Raportează
 • postat de eu ca nu vreau sa ma puneti la 40 zile
  Marți, 01 Iulie 2014 09:08
  5.13.205.***
  deci am ajuns niste circari.pana mai ieri se organizau batai la patinuar cica sport. k1 se bateau golanii aia de ii lua dracu ,acum circ. cpt Jack,Sandra ,Michaiel Bolton ,Julio Iglesias. Cui ii trebuie asta domnilor?
  Nu avem strand in Galati trebuie sa mergi la Bora Bora sau Viva club unde stau ceafalatii aia nespalati cu muierile lor imbacsite de boli si daca faci un gratar cu carne fara os se uita la tine si comenteaza parca ai luat de la ei. Ce festival mai nascocim? Dar festivalul somerilor din Galati cand se organizeaza domnilor?
  9
  13
  Raportează
 • postat de cati
  Marți, 01 Iulie 2014 06:15
  89.137.220.***
  a fost foarte frumos ,dar cea ramas dupa...?e problema....cu putin timp in urma in luna mai in comuna galateana liesti a fost sarbatoarea salcamului care a tinut 3 zile ...a fost foarte aglomerat tarabe cu mici spectacol muzica dar cand sa terminat nu am vazut o hirtie aruncata pe jos ,nu am vazut o doza de bere ,dar la noi la galati de cate ori e un spectacol cand se termina ce ramine in urma zici ca nu au fost oameni cei ce au petrecut...desi a fost foarte foarte frumos...
  1
  22
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 01 Iulie 2014 04:33
  5.13.154.***
  Circ fara cupola ! Gasiti alta locatie pentru asemenea spectacole care au bagat in sperieti toti pensionarii ce locuiesc civilizat in blocurile alaturate.Suntem un oras plin de retardati ce doresc asemenea spectacole pentru a putea sa-si etaleze, slapii si treningurile in timp ce crapa fara oprire seminte.Fratilor ,civilizatia este departe de noi! La ce bun toate aceste cheltuieli cu asemenea spectacole in urma carora ramane dezastru ?
  13
  40
  Raportează
 • postat de *
  Marți, 01 Iulie 2014 01:06
  89.137.221.***
  ..si care e problema ?..Spectacolul s-a desfasurat pe Faleza cum doreste toata lumea.
  Ca doar nu era sa se tina in parcul Rizer.
  29
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.