Primăriile, moarte cu porturile de gât – avertizează viceprimarul Mircea Cristea

Primăriile, moarte cu porturile de gât – avertizează viceprimarul Mircea Cristea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Activităţile portuare sunt aducătoare de bani, dar cheltuielile aferente activităţilor portuare sunt mult mai mari decât veniturile” – a atras atenţia viceprimarul liberal Mircea Răzvan Cristea, care a comentat pe marginea proiectului legislativ al Guvernului privind descentralizarea administrativă.

„Acestea fiind compensate acum la nivelul Ministerului Transporturilor, în momentul în care se transferă o activitate portuară către o instituţie locală, orice fel de finanţare de la Ministerului Transporturilor dispare! Şi aici discutăm despre tot ce înseamnă instalaţie portuară, inclusiv cheiurile. Nu poţi întreţine cum se cuvine aceste instalaţii, numai pe baza taxelor portuare. Iar mărirea taxelor respective, pentru a suporta măcar o parte din cheltuieli, ar îndepărta clienţii”.

Cristea a constatat că Guvernul vrea să scape de cheltuieli şi dă sectoarele care îi dau bătăi de cap, către primării. Descentralizarea gândită de Guvernul Tăriceanu „nu prea seamănă” cu proiectul Guvernului Boc:

„Dacă o faci exagerat, s-ar putea să transformăm România într-o republică federală cu 42 de stătuleţe. Dacă o faci superficial, singurul lucru pe care-l realizezi este să pui în cârca autorităţilor locale o serie întreagă de responsabilităţi fără a le da şi mijloace financiare”.

Citit 1502 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.