"TURISM" administrativ/ Din Consiliul Judeţului, în străinătate. Pe BANI PUBLICI

"TURISM" administrativ/ Din Consiliul Judeţului, în străinătate. Pe BANI PUBLICI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nicolae Bacalbaşa a bifat, anul trecut, cele mai multe deplasări în afara ţării * Costul călătoriilor făcute de reprezentanţii Consiliului Judeţului Galaţi, în anul 2013, depăşeşte 67.000 de lei


Nu mai puţin de 21 de deplasări în străinătate au efectuat, anul trecut, reprezentanţii Consiliului Judeţului Galaţi, în frunte cu preşedintele instituţiei, Nicolae Bacalbaşa, şi vicepreşedintele Cornel Hamza. Pe lângă cei doi şefi ai CJ şi o serie de angajaţi, în afara ţării au mers şi doi consilieri judeţeni. Delegaţii Consiliului Judeţului nu au călătorit numai în Europa, ci şi în Statele Unite şi Asia.

Şeful CJ a făcut călătorii de aproape 25.000 de lei

Nicolae Bacalbaşa a mers atât în Europa, cât şi în Asia, iar costul deplasărilor sale este de 24.852,7 lei. Preşedintele Consiliului Judeţului a dat startul călătoriilor în luna martie, cu o deplasare în Belgia, la Bruxelles, în perioada 21 martie - 01 aprilie, care a costat 3.936 de lei. De altfel, aceasta este cea mai lungă deplasare a sa de anul trecut. Aici, şeful CJ a participat la proiectul cultural „Comisia Europeană a Dunării şi statele riverane Dunării” - expoziţia „Dunărea – fluviu european”, organizată cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la admiterea României în cadrul Comisiei Europene a Dunării, de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi la Parlamentul European.

La scurt timp de la întoarcerea în ţară, preşedintele Consiliul Judeţului a plecat în Bulgaria, la Varna (3-5 aprilie), împreună cu Bogdan Lungeanu, şoferul său. Conform conducerii CJ, Nicolae Bacalbaşa a participat la şedinţa Biroului Executiv al Clubului Internaţional al Mării Negre (IBSC), iar deplasarea a costat 861,96 de lei. Tot în luna aprilie, în perioada 25-27, preşedintele Consiliului Judeţului, împreună cu şoferul său, a fost prezent în Ucraina, la Odesa, unde a participat la Adunarea Generală a Comisiei Balcanilor şi Mării Negre din cadrul Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime (CRPM), deplasare care a costat, conform documentelor oficiale, 3.382,46 de lei.

 

Consiliul Judeţului

La o lună mai târziu, în perioada 21-24 mai, Nicolae Bacalbaşa a călătorit în Federaţia Rusă, la Rostov-on-Don, pentru Adunarea Generală a Clubului Internaţional al Mării Negre (IBSC), deplasare pentru care au fost cheltuiţi 4.451 de lei.

Preşedintele CJ a plecat din nou din ţară, în perioada 3-6 octombrie, în Turcia, la Rize, unde a fost prezent la Summitul Mării Negre, organizat de Adunarea Regiunilor Europei, călătorie care a costat 3.484 de lei, iar în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie a mers, din nou, în Odesa (Ucraina), la şedinţele a trei Comisii de Specialitate ale Euroregiunii „Dunărea de Jos” şi ACT „Euroregiunea Dunărea de Jos”: Comisia pentru transport, comunicaţii şi energie, Comisia pentru dezvoltarea şi promovarea turismului transfrontalier şi Comisia pentru sănătate şi activităţi sociale.

Din delegaţie au mai făcut parte consilierii judeţeni Dan-Lilion Gogoncea (PSD) şi Florinel-Petru Gasparotti (PC), dar şi şoferul preşedintelui CJ. Deplasarea a costat 2.546,08 lei.

Nicolae Bacalbaşa şi-a încheiat călătoriile de anul trecut cu o deplasare în Republica Populară Chineză, în Wuhan, Provincia Hubei (19-23 noiembrie), unde a participat la Summitul oraşelor înfrăţite cu Wuhan şi la a II-a ediţie a Summitului industriilor emergente la nivel mondial, pentru care au fost cheltuiţi 6.191,2 lei.

Cornel Hamza, patru călătorii peste graniţă

Nici colegul de partid al lui Nicolae Bacalbaşa, vicepreşedintele Cornel Hamza, nu a dus-o rău anul trecut, întrucât acesta a fost în Franţa, Germania şi Republica Moldova. Prima deplasare a efectuat-o în perioada 14-16 martie, împreună cu şoferul Cătălin Cristescu Gârz, la Chişinău, în Republica Moldova, unde a participat la Forumul Regional Moldova-Ucraina-România, pentru care au fost cheltuiţi 2.661,07 lei.

O lună mai târziu, în perioada 23-25 aprilie, vicepreşedintele Consiliului Judeţului a mers în Germania, la Berlin, la Expoziţia Internaţională a Apei Berlin, prilejuită de târgul internaţional Wasser Berlin International ce vizează sectorul de apă şi canalizare. Deplasarea a costat 780 de lei. În luna mai, Cornel Hamza a fost plecat, din nou, de această dată în Franţa, la Paris, într-o delegaţie de cinci zile, pentru care s-au cheltuit 5.086 lei. Acolo, vicepreşedintele CJ a participat la Adunarea Generală a Adunării Regiunilor Europene (ARE), iar în luna octombrie a bifat ultima deplasare, conform documentelor oficiale ce ne-au fost puse la dispoziţie de CJ. Cornel Hamza a fost împreună cu şoferul său în Moldova (Cahul), la Forumul Agricol Transfrontalier România – Republica Moldova, pentru care instituţia a cheltuit 324,2 lei.

În ce ţări au călătorit funcţionarii CJ

Lucean Mihalcea, directorul executiv al Direcţiei Economie şi Finanţe din cadrul Consiliului Judeţului, a călătorit, în primăvara anului trecut, în Statele Unite ale Americii (Lexington, Kentucky). Deplasarea economistului, din perioada 5-14 aprilie, a avut drept scop o vizită de lucru organizată de Asociaţia Directorilor Economici şi Contabililor din Judeţele din România şi a costat 6.988,77 lei.

Tot anul trecut, a mers în afara ţării şi Constantin Cristea, directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu. În perioada 13 mai – 1 iunie, Constantin Cristea a efectuat un stagiu de pregătire în Franţa (Bordeaux), în cadrul Agenţiei Locale pentru Energie şi Mediu a metropolei Bordeaux şi a departamentului Gironde, pentru care a cheltuit 5.476,62 de lei. Directorul din CJ a efectuat, în perioada 7-11 octombrie, o a doua deplasare în Belgia (Bruxelles), unde a efectuat, de asemenea, un stagiu de pregătire în cadrul Agenţiei Locale pentru Energie şi Mediu a metropolei Bordeaux şi a departamentului Gironde „în cadrul mai larg oferit de desfăşurare, la Bruxelles, a celei de-a 11-a ediţii OPEN DAYS”. Cea de-a doua deplasare a costat 967 de lei.

Centrul Europe Direct şi Direcţia de Dezvoltare, în Europa

Deplasări în afara ţării au efectuat şi Camelia Epure, consilier în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională, cea care coordonează de altfel şi Centrul Europe Direct. În luna martie, aceasta a participat la întâlnirea anuală a Centrelor Europe Direct din Europa, găzduită de Belgia (Bruxelles), care a costat 240,52 lei.

Mai târziu, în luna septembrie, arhitectul şef Mărioara Dumitrescu şi Laura Angheluţă, directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională au mers în Turcia, unde au participat la Conferinţa „Planificarea strategică a unei localităţi”, organizată în cadrul Programului Teritoriu european – cooperare şi dezvoltare, în parteneriat cu Asociaţia Autorităţilor Locale din Alanya, pentru care s-au cheltuit 12,744,4 lei.

În perioada 15-16 octombrie, Laura Angheluţă, Camelia Epure şi şoferul Mihai Sîrghe au mers în Ucraina, la Ismail, unde a avut loc lansarea oficială a proiectului „Mediul de afaceri – promovare şi dezvoltare sustenabilă”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013. Deplasarea a costat 711,46 lei.

Camelia Epure a mai participat apoi, în perioada 20-23 octombrie, la întâlnirea anuală a Centrelor Europe Direct, în Bulgaria, la Sofia, costul deplasării fiind de 593,36 lei. Tot Camelia Epure împreună cu Laura Angheluţă şi şoferul Mihai Sîrghe au mers, în perioada 25-26 octombrie în Republica Moldova, la Cahul, la lansarea oficială a proiectului „Mediul de afaceri – promovare şi dezvoltare sustenabilă”, pentru care s-au cheltuit 743,15 lei.

Acelaşi grup a mai participat, în perioada 30 octombrie-2 noiembrie, la o vizită de lucru în Republica Moldova, la Cahul, deplasare ce a costat 2.546,08 lei.

Delegaţiile de anul trecut ale funcţionarilor din CJ s-au încheiat în luna noiembrie, cu o vizită de lucru în Ucraina, la Ismail, organizată în cadrul proiectului „Mediul de afaceri - promovare şi dezvoltare sustenabilă”, la care au participat Mariana Beraru, Oana Ionescu (consilieri în cadrul Direcţiei de Dezvoltare Regională) şi şoferul Mihai Sîrghe. Deplasarea a fost plătită cu  2.599,2 lei.

Cele 21 de deplasări în străinătate ale reprezentanţilor Consiliul Judeţului Galaţi au costat 67.321,45 de lei.

Citit 2555 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iulie 2014 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.