POLITICĂ DE WEEKEND/ Ce AVERI au mai adunat CONSILIERII judeţeni ai Galaţiului

POLITICĂ DE WEEKEND/ Ce AVERI au mai adunat CONSILIERII judeţeni ai Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă unii dintre aleşii noştri judeţeni şi-au sporit veniturile prin vânzarea unor bunuri, iar alţii se mândresc cu noi case, există şi aleşi care, cel puţin pe hârtie, au de restituit împrumuturi de sute de mii de euro


În ciuda faptului că piaţa imobiliară nu şi-a revenit nici acum din picaj, lucru resimţit din plin de persoanele fizice şi juridice care încearcă să facă tranzacţii cu terenuri ori cu locuinţe, câţiva dintre aleşii noştri judeţeni au reuşit să facă, în 2013 şi 2014, câteva tranzacţii imobiliare care nu le-au provocat nici pe departe pagubă în buzunar. Din contră, membrii unor partide din Consiliul Judeţului şi-au suplimentat veniturile cu sume deloc de neglijat.

Viorica Sandu, încă o locuinţă în „palmares”

Social-democratei Viorica Sandu, preşedinta Comisiei de buget-finanţe din cadrul Consiliului Judeţului, unul dintre membrii de bază ai PSD din CJ, anul 2013 i-a adus încă o casă! Potrivit declaraţiei sale de avere reactualizată, consilierul judeţean se mândreşte, mai nou, cu o casă tip P în comuna Oituz, de 58,26 de metri pătraţi, pe care o deţine împreună cu soţul său. Aceasta este cea de-a patra locuinţă a soţilor Sandu.

Până anul acesta, în declaraţiile de avere ale Vioricăi Sandu figurau trei imobile: un apartament în Galaţi, de 58 de metri pătraţi, o casă de 370 de metri pătraţi, aflată în construcţie, şi un apartament în Bucureşti, de 55,26 de metri pătraţi, pe numele fiicei sale, achiziţionat prin Programul „Prima Casă”.

Eugen Zaharia, mai bogat cu peste 30.000 de euro

Social-democratul Eugen Zaharia, secretarul Comisiei de buget-finanţe, a mai adăugat, la finele anului 2013 şi în primăvara lui 2014, în „puşculiţa” familiei peste 30.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea mai multor bunuri. Conform declaraţiei sale de avere, consilierul judeţean a încasat, în luna decembrie a anului trecut, din vânzarea unui autoturism, 14.500 de euro, în timp ce în luna martie a primit 20.000 de euro din vânzarea unei suprafeţe de teren şi a unei magazii. Cele două bunuri imobile au fost vândute cu 50.000 de euro, însă, diferenţa de 30.000 de euro va fi achitată până pe data de 24.03.2017.

Viorel Cristovici, venituri suplimentate de peste 200.000 de lei

La liberalul Viorel Cristovici, membru al Comisiei pentru promovarea programelor integrate de dezvoltare partenerială locală, judeţeană, regională şi europeană din Consiliul Judeţului, Moş Crăciun a venit, în 2013, cu un sac plin de bani. Consilierul judeţean a vândut, la finele anului trecut, pe data de 20 decembrie, un spaţiu comercial pentru care a încasat nu mai puţin de 230.000 de lei.

Aurel Zamfir, „afaceri” profitabile în interiorul partidului?

Nici în buzunarul democrat-liberalul Aurel Zamfir criza imobiliară nu şi-a făcut simţită prezenţa. Din contra, în anul 2013 consilierul judeţean a reuşit să facă o tranzacţie ce stârneşte invidie în aceste vremuri secetoase pe segmentul imobiliare. Alesul a vândut o locuinţă cu 230.000 de lei, despre cumpărător spunându-se că ar fi coleg de partid cu Aurel Zamfir. Democrat-liberalul a rămas, în schimb, cu casa de vacanţă din Vrancea, de peste 170 de metri pătraţi, şi cu casa din Galaţi, aflată în construcţie, ambele deţinute împreună cu soţia.

Dorin Butunoiu, teren de 1,2 hectare

Social-democratul Dorin Butunoiu, preşedintele Comisiei juridice din cadrul Consiliului Judeţului, a primit moştenire, în anul 2013, un teren de 12.000 de metri pătraţi, în comuna Tătăranu, din judeţul Vrancea. Până în anul 2013, soţii Butunoiu aveau un teren intravilan, de 700 de metri pătraţi, în comuna Tuluceşti, care se află pe numele soţiei.

Nici Marian Vicleanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, nu o duce mai rău. PP-DD-istul a vândut, în 2014, un teren de 590 de metri pătraţi, în Galaţi, cu 500.000 de lei.

Cornel Hamza şi Dan Neicu, datorii de zeci de mii de euro

Pe hârtie, social-democratul Cornel Hamza, vicepreşedinte al Consiliului Judeţului Galaţi, s-a pricopsit, anul trecut, cu 70.000 de euro. Numai că suma de bani, care pentru unii ar părea imensă, ar fi fost luată, de fapt, sub formă de împrumut de la o persoană fizică şi, conform declaraţiei sale de avere, banii vor fi returnaţi până în 2018.

În topul consilierilor judeţeni cu datorii se află şi conservatorul Cristian-Dan Neicu, care desfăşoară afaceri şi pe parte de jocuri de noroc. Acesta a vândut, în septembrie 2013, un autoturism contra sumei de 50.000 de euro, însă are scadent, în anul 2014, un împrumut de 200.000 de euro, către o persoană fizică, potrivit declaraţiei sale de avere. Tot de la acea persoană a mai împrumutat alte 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro.

CITEŞTE ŞI: Unde îşi fac vacanţa politicienii noştri/Iată ce destinaţii au ales

Citit 2872 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.