Cantina săracilor, transformată în CENTRU MULTIFUNCŢIONAL

Cantina săracilor, transformată în CENTRU MULTIFUNCŢIONAL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, la Parcul de Soft, municipalitatea a lansat proiectul de modernizare a Cantinei de ajutor social şi transformarea acesteia în Centrul Multifuncţional Help. Dacă acum, potrivit managerului de proiect, Siviu Bacalum, nu mai puţin de 700 de cetăţeni beneficiază, pe lună, de hrană la Cantină, odată cu modernizarea încă 100 de persoane cu boli cronice, vârstnici şi copii proveniţi din familii sărace vor putea beneficia de masă caldă şi consiliere socială şi psihologică. Consilierea va avea rolul de a înlătura abandonul şcolar sau de a sprijini beneficiarii în găsirea unui loc de muncă. Actualul sediu, din str. Dogăriei nr.26, va fi modernizat şi va fi utilat cu echipamente de gătit, mobilier şi dulapuri de refrigerare, pentru a întruni condiţii de nivel european.

Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, contribuţia municipalităţii fiind de doar 46.322 de lei.

Potrivit directorului Cantinei de ajutor social, Roman Apostol Picu, 75 la sută dintre beneficiarii de acum a meselor calde sunt copii.

Citit 1409 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.