EXCLUSIV/ INTERVIU cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis: "La Galaţi, ca şi la Sibiu, importantă este dorinţa de schimbare"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

EXCLUSIV/ INTERVIU cu prezidenţiabilul Klaus Iohannis: "La Galaţi, ca şi la Sibiu, importantă este dorinţa de schimbare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Nu trebuie să fii neamţ pentru a fi un bun administrator”, ne declara, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului „Viaţa liberă”, anul trecut, primarul Sibiului Klaus Iohannis. Abia intrase în PNL. Scriam atunci că, şi cu şi fără carnet de partid, Iohannis poate fi un model de primar demn de urmat la nivel naţional.

Iată cum se văd realităţile din perspectiva lui Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale la preşedinţia României.

- Domnule Klaus Iohannis, despre municipiul Sibiu se vorbeşte cu admiraţie şi la superlativ. Modelul Sibiului, oraş cu adevărat european, poate fi aplicat la nivelul României, transformând-o într-o ţară cu adevărat europeană? Şi, dacă da, cum?
- Modelul Sibiului este, în primul rând, un model al capacităţii de schimbare a mentalităţilor, de înnoire a regulilor jocului politic. În loc de Sibiu, poţi spune Galaţi, Târgovişte, Ploieşti, România… nu are legătură ce nume propriu folosim, importantă este dorinţa de schimbare, este o dovadă clară că se poate. Sibiul s-a dezvoltat cu adevărat atunci când oamenii au văzut că există o administraţie care lucrează pentru ei şi nu pentru interese particulare.

Sibiul este deci un exemplu de parteneriat transparent între primar şi cetăţeni. Eu cred că tot de un astfel de parteneriat avem nevoie la nivelul întregii ţări, de această dată între preşedinte şi români. Şi da, poţi spune azi în Sibiu, mâine în toată ţara!

Am mai spus-o şi o repet, pentru că este o idee în care cred foarte mult: preşedintele trebuie să fie un reper. Numai aşa poate avea o influenţă majoră asupra societăţii. România se va schimba în bine, va deveni cu adevărat europeană, ca să preiau formularea dumneavoastră, doar dacă de la cel mai înalt nivel se va propaga o corectă ierarhie de valori. România va deveni o ţară cu adevărat europeană când va avea un preşedinte cu profil occidental şi o clasă politică de acelaşi nivel.

Cred că ceea ce le-a lipsit, până în acest moment, românilor este un preşedinte cu care să se simtă solidari, care să îi reprezinte cu adevărat. La 25 de ani de la Revoluţia din 1989, este timpul unui nou început, este responsabilitatea noastră să dăm un nou model de politică şi de exercitare a funcţiei prezidenţiale, într-un cuvânt un nou proiect de ţară.

- Aţi fost desemnat candidat al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PDL la preşedinţia României. Până acum, am avut un preşedinte ”pentru liniştea noastră”, un preşedinte ”învins de sistem” şi un preşedinte ”jucător”. Ce fel de preşedinte veţi fi dumneavoastră?
- Voi fi preşedintele de care are nevoie România, un preşedinte mediator şi integrator, un preşedinte onest, serios, ferm, un preşedinte care să arate forţa consensului politic într-o democraţie.

- Care sunt atuurile dumneavoastră în raport cu Victor Ponta şi cu Elena Udrea? Ce aveţi în plus şi ce aveţi în minus faţă ce ceilalţi doi competitori?
- După cum am spus, parteneriatul meu este cu românii şi încerc să mă raportez la exigenţele alegătorilor şi mai puţin la profilul contracandidaţilor mei. Dar ca să răspund întrebării dumneavoastră, cred că principalul meu atu este că pot să le prezint oamenilor o carte de vizită. Iar pe ea scrie Sibiu. Cei 14 ani la Primăria Sibiului, continuitatea şi stabilitatea, dezvoltarea progresivă şi temeinică a oraşului sunt argumente pe care le poate judeca orice român.

În ceea ce îi priveşte pe Victor Ponta şi pe Elena Udrea, alegătorii sunt singurii în măsură să cântărească ce au lăsat sau nu ei în urmă, după ani de zile în politică. Din punctul meu de vedere, ambii sunt produsul aceleiaşi viziuni de a face politică, o viziune care a ţinut pe loc ani de zile şi care a oprit parcursul occidental al României.

- De ce v-ar vota românii de dreapta? Dar cei de stânga?
- Este adevărat că proiectul meu de prezidenţiabil conţine elemente care pot interesa mai degrabă unele categorii decât altele. Însă nu aş face o delimitare între electoratul de dreapta şi electoratul de stânga, pentru simplul motiv că îmi doresc să fiu preşedintele tuturor românilor, din ţară şi din afara graniţelor. Sunt convins că principiile pentru care cer votul oamenilor - onestitate, competenţă, seriozitate - sunt îmbrăţişate atât de electoratul de dreapta, cât şi de cel de stânga.

Întrebarea la aceste alegeri prezidenţiale nu va fi, de fapt, dacă votăm un preşedinte de stânga sau un preşedinte de dreapta. Întrebarea esenţială la care noi, toţi românii, suntem chemaţi să răspundem este dacă vrem ca, după un deceniu de conflicte, de scandal şi gălăgie să continuăm cu un deceniu de corupţie şi incompetenţă. Scrutinul din noiembrie va reprezenta o alegere între sistemul de politică de până acum, ale cărui rezultate le trăim în fiecare zi, şi un alt fel de a face politică, după reguli oneste, prin care să se genereze un deceniu de prosperitate şi stat de drept.

Şi credeţi-mă, nu este o frază lipsită de conţinut, voi face politică în favoarea românului de rând, nu în favoarea baronilor locali cu probleme penale, aşa cum fac alţi contracandidaţi.

- De ce ar trebui să vă aleagă tinerii? Dar pensionarii?
- Îmi doresc foarte mult ca tinerii să se regăsească în proiectul meu prezidenţial şi să vină la vot. Şi ei simt cel mai bine un discurs onest în politică, de aceea au ales până acum să stea departe de exercitarea dreptului de vot! Eu sper să schimb asta. România are mare nevoie de implicarea lor activă, ei sunt o resursă vitală fără de care nu putem concepe viitorul.

Tocmai de aceea, educaţia va fi una dintre temele centrale ale campaniei mele, o temă care îmi este dragă datorită formaţiei mele de dascăl. O Românie performantă, o Românie prosperă nu poate exista fără un sistem de educaţie care să încurajeze valoarea. Voi face publice în curând propunerile mele în acest domeniu, dar până atunci vă asigur că mă preocupă foarte mult să readucem educaţia în rândul priorităţilor naţionale, pentru care trebuie să găsim consens politic.

În ceea ce-i priveşte pe pensionari, cred că este momentul să depăşim vechile practici de a ne aminti de ei doar când vin alegerile. Pensionarii sunt tinerii de ieri, de alaltăieri şi merită mult mai mult decât umilinţa unor infime indexări de pensii. Eu pe pensionari îi asigur de un lucru: munca şi efortul din perioada lor de activitate nu vor mai fi irosite de conducători iresponsabili.

- De ce ar trebui să vă dea votul românii din diaspora?
- Românii din diaspora sunt ambasadorii noştri peste tot în lume, iar opinia lor asupra bunului mers al ţării este foarte importantă. Noi, liberalii, suntem promotorii valorilor europene, occidentale. Partidul Naţional Liberal este partidul care a apărat şi apără drepturile tuturor cetăţenilor, indiferent de locul în care trăiesc.

Unul din drepturile fundamentale ale românilor din diaspora este de a-şi exercita votul fără îngrădiri şi limitări, în condiţii decente, fără să stea la cozi interminabile în faţa consulatelor. Din punctul meu de vedere, consider că ar trebui să existe o lege a votului prin corespondenţă, care să asigure, pe de o parte, securitatea absolută a opţiunilor politice, iar pe de altă parte să garanteze respectarea dreptului fundamental de exprimare democratică prin vot.

- Pe cine v-aţi dori premier al României, în condiţiile în care veţi fi ales preşedinte?
- Protocolul Alianţei Creştin-Liberale prevede că dacă prezidenţiabilul este de la o formaţiune, premierul va proveni de la celălalt partid membru. Partenerii de la PDL l-au nominalizat în acest sens pe domnul Cătălin Predoiu.

Vreau însă să îi asigur pe cititorii dumneavoastră că, dacă voi fi ales preşedinte, nu voi desemna şi nu voi schimba premieri după bunul meu plac. Premierul Victor Ponta va pierde această funcţie doar dacă nu va mai avea o majoritate parlamentară care să-l susţină. Trebuie să ţinem cont însă că un vot puternic în noiembrie pentru candidatura mea şi implicit pentru proiectul meu va conferi ACL legitimitatea de a construi în Parlament o nouă majoritate decât cea actuală. Am convingerea că această majoritate este posibilă încă din 2015.

Cine este Klaus Iohannis

Klaus Werner Iohannis s-a născut la Sibiu, pe 13 iunie 1959. Părinţii săi, saşi transilvăneni, au emigrat în 1992 în Germania. Iohannis a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai”, până în 1989 a fost profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu, apoi a devenit coleg de cancelarie cu foştii lui profesori, la Liceul Brukenthal. În 1997 a devenit inspector general adjunct, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, iar în perioada 1999-2000 a fost inspector general. Pe 30 iunie 2000 a fost ales primar al Sibiului, funcţie pe care o deţine, neîntrerupt, până astăzi.
Iohannis a devenit în 1990 membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, unde în perioada 2001-2013 a deţinut funcţia de preşedinte. Pe 20 februarie 2013 a devenit membru PNL, iar o zi mai târziu, după ce liberalii au votat o derogare care să-i permită să candideze la o funcţie în conducerea partidului, a devenit prim-vicepreşedinte PNL. După alegerile europarlamentare, a devenit liderul naţional al PNL şi copreşedinte al Alianţei Creştin-Liberale PNL-PD.
Iohannis vorbeşte fluent germana şi engleza, e căsătorit cu Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză, şi nu are copii.

Citeşte şi:

"INTERVIURI DE TOP" - Klaus Iohannis: "Nu trebuie să fii neamţ pentru a fi un bun administrator"

INTERVIU cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis: "Galaţiul este un oraş dinamic. Îmi place!"

Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis: "Nu înţeleg de ce există concurenţă între Galaţi şi Brăila"

Citit 3739 ori Ultima modificare Duminică, 31 August 2014 15:58

21 comentarii

 • postat de Ultima șansă, să încercăm și un neamț după 25 de ani prin Iohannis Klaus. Sincer, nu mai avem scăpare, altă alegere.
  Luni, 01 Septembrie 2014 22:44
  109.98.100.***
  Sincer nu-mi place nici-un candidat la prezidențiale alegere, toți au în balanța, în talerul negativ ceva.....dar suntem după 25 de ani într-un dezastru social și economic de te întrebi pentru cine a fost Decembrie '89, pentru români nu este cazul, suntem într-un rahat ce nici pe timpul comunismului lui Ceaușescu nu a fost, cu toată demonstrațiile ''democrației originale'' a lui Iliescu că trăim mai bine. Ce mai, votăm la disperare pentru neamțul Iohannis Klaus la Cotroceni Președintele României, sunt sătul de compotul perpetuu după '89 cu CPUN, FSN, PSDR și azi aceiași de după '89, PSD toaletat cu Ponta, fost procuror, mare patriot. Pe naiba.
  0
  6
  Raportează
 • postat de simplu cetatean
  Luni, 01 Septembrie 2014 22:43
  5.13.187.***
  Si eu votez Johannis! M-am saturat de dictatura pilelor, prostiei si a pupincurismului ! M-am saturat de promovarea lingailor si a incompetentilor! VOTATI IOHANNIS!
  0
  11
  Raportează
 • postat de vrem dreptate
  Luni, 01 Septembrie 2014 22:07
  83.103.238.***
  EU VOTEZ KLAUS JOHANIS NU HOTII DE LA BUCURESTI CARE AU JEFUIT TARA TIMP DE 24 ANI!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Viorica Gump
  Luni, 01 Septembrie 2014 16:32
  109.102.90.***
  Dragi galateni, sa folosim forta creativa, in mod organizat si civilizat, sa promovam noul Presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis.Sa cultivam cultura politica, sa explicam celor care nu au reusit, sa inteleaga pana acum mecanismele politice, ca, acum este sansa noastra, sa schimbam nivelul de trai. Mananc pamant !!! Nu, vrem galeti rosii !!! Nu, vrem popeni electorale !!!( cumparate cu banii nostri).Vrem, dezvoltarea mediului de afaceri !!!
  4
  17
  Raportează
 • postat de Viorica Gump
  Luni, 01 Septembrie 2014 16:16
  109.102.90.***
  Viata , nu mai are valoare, daca noi traim in zdrente si decimati de bolii !!!A sosit momentul legal constituit, sa facem marea schimbare. Votam Klaus Iohannis, Presedintele Romaniei Moderne, un om cu calitati de Lider Occidental,un model de maxhima seriozitate,responsabilitate si sinceritate.Acesta va sterge lacrimile romanilor, ingenungheati si umiliti in fata saraciei, bolilor si a neputintei.Iar, cei vinovati pentru dezastrul Romaniei, vor trece cu siguranta, prin fata Scaunului de Judecata.
  4
  21
  Raportează
 • postat de Viorica Gump
  Luni, 01 Septembrie 2014 16:02
  109.102.90.***
  Dragi Galateni,Germania a facut si face multi romani fericiti.Galatiul a avut posibilitatea sa atraga fonduri europene, DA ? sau NU? DE CE NU SA FACUT ? Ne raspunde si noua cineva, de ce galatenii mor de foame, in locuinte insalubre si reci ?Avem o datorie morala, fata de copii nostrii, sa lasam in urma noastra ceva, modele de viata de " tip superior".Nimeni si nimic nu va schimba hotararea mea :Votez Klaus Iohannis, Presedintele romanilor, din tara si din afara granitilor.De hotararea mea, va depinde viitorul multor vieti.
  2
  21
  Raportează
 • postat de un alt postac
  Luni, 01 Septembrie 2014 13:06
  82.137.15.***
  Pentru colegii postaci:
  Iohannis a atras fonduri europene pentru Sibiu.Trebuia sa aduca bani de acasa ?
  A folosit aceste fonduri pentru dezvoltarea orasului si nu pentru clientela de partid.
  Mai bine colonie decat in Ucraina
  In Moldova mereu au decis pensionarii pntru amarata de suta
  4
  29
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 01 Septembrie 2014 11:43
  84.117.40.***
  Ciprian, lasa-l pe Florin, ca el este deja la munca.
  Din cate se vede s-au reactivat iarasi postacii platiti, ia el munceste din greu.
  Probabil il putem gasi asudand din greu undeva pe Str. Domnească, Nr. 55.
  1
  13
  Raportează
 • postat de un tanar
  Luni, 01 Septembrie 2014 11:22
  81.12.149.***
  Un pensionar mi-a spus pe strada ca voteaza cu Ponta ca i-a dat banii luati din pensie inapoi si ca nu il intereseaza de tineri, tinerii sa se descurce cum pot. Rusine! Uite cine ne stabileste noua viitorul, tinerii de varsta a III-a care nu stiu ca banii aia oricum trebuiau dati inapoi conform legii, nu i-a dat Ponta. Voi nu vedeti ca in 2 ani de guvernare psdista nu s-a schimbat nimic?Lasati-ma sa ghicesc: Basescu e de vina. Pentru cei care nu stiu, Guvernul conduce tara, nu presedintele.Presedintele are rol de mediere. Dintre un plagiator prost care dezinformeaza poporul si minte (Ponta) si un om cu 10 ani de experienta in administratie (Iohanis), il prefer pe al doilea.
  6
  29
  Raportează
 • postat de nume...aser
  Luni, 01 Septembrie 2014 11:15
  86.127.212.***
  auzi la primu comentariu: cica 'Unii ne-am mai desteptat dar suntem prea putini sa luptam cu hienele astea! Politica nu e facut de la bucuresti ci dupa cum dicteaza banca mondiala.' (: noroc cu tine maaa ca te-ai desteptat!
  4
  7
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Luni, 01 Septembrie 2014 11:02
  144.24.20.***
  Florine, ai inteles gresit, nu vorbeam de maica-ta, ci de viitorul presedinte al Romaniei. Asa ca da-ti doua palme si mergi la munca/scoala, ca ti s-a terminat ora la internet-cafe...
  1
  11
  Raportează
 • postat de anonimul galatean
  Luni, 01 Septembrie 2014 10:43
  84.117.45.***
  Romanii ar trebui sa se valorizeze mai mult.Si romanii sunt cinstiti si harnici,dar cei care au astfel de calitati nu intra in politica.Acest Iohanis are aceleasi metehne ca si romanii politicieni.Nu va mai imbatati cu apa chioara.Nu a facut nimic ,a cheltuit niste bani din fondurile europene pentru dezvoltarea Sibiului,pentru ca asta era destinatia lor.Nu a adus bani de acasa,nu a construit scoli,spitale,nu a ajutat batrani,a cheltuit niste bani din care a avut si el partea.
  18
  4
  Raportează
 • postat de Ciprian
  Luni, 01 Septembrie 2014 10:39
  144.24.20.***
  Saracaul nu are sanse prea mari, galatenii sunt prosti si voteasa ciuma rosie, urmasul plagiatorului. Dar, cine stie, poate compenseaza alte regiuni.
  4
  19
  Raportează
 • postat de popo
  Luni, 01 Septembrie 2014 09:16
  213.233.85.***
  Cind aud chestia asta cu Sibiu ... interminabila .. Pai se poate compara Sibiu cu Galati ? Sint in clase diferite .
  11
  6
  Raportează
 • postat de @Crina
  Luni, 01 Septembrie 2014 08:44
  5.13.204.***
  Daca nu este mincinos, de ce a mintit ca nu a fost la Basescu? Sau la Voiculescu?
  Cum sa-l mai credem?
  29
  8
  Raportează
 • postat de @dr!@/\/
  Luni, 01 Septembrie 2014 08:26
  5.13.194.***
  daca iese asta presedinte, COLONIE putem sa ne numim de la 21 decembrie incolo...asa ca, sfatul meu, pentru toti cetatenii Romaniei care au drept de vot ( de toate varstele ) este urmatorul : ganditi mult si alegeti corect! Si cel mai important...noi, TINERII, putem face diferenta!
  31
  7
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Luni, 01 Septembrie 2014 08:14
  92.82.251.***
  Un mincinos sas este chiar mai periculos decat unul roman.Tot laudati ce a facut el la Sibiu.Acolo cercurile de interese germane au pompat bani desigur fara pretentii...Romania nu este numai Sibiu iar germanii daca sa zicem prin absurd ar castiga Iohanis ar pretinde mult mai mult .Istoria ne arata ca datorita germanilor a fost posibil Dictatul de la Viena.Asa ca mai reflectati iubitori de straini...
  32
  10
  Raportează
 • postat de NICU
  Luni, 01 Septembrie 2014 08:04
  79.116.105.***
  pleaca un mare corupt vine altul si mai mare corupt si hot!! !!??
  CRED CA ROMANII STIU CE VOTEAZA DE DATA ASTA! SA NU MAI FIE PACALITI !
  27
  10
  Raportează
 • postat de Crina
  Luni, 01 Septembrie 2014 08:00
  82.137.10.***
  Singurul care merita sa candideze este acest Iohannis. Nu avem nevoie de mincinosi si alte specii.
  12
  40
  Raportează
 • postat de UN SOMER
  Luni, 01 Septembrie 2014 07:37
  82.137.9.***
  Punctul forte al dlui Iohannis este ca in Sibiu NU SUNT SOMERI.
  Eu tanar absolvent VOTEZ IOHANNIS.
  8
  49
  Raportează
 • postat de liviu
  Luni, 01 Septembrie 2014 00:56
  83.103.238.***
  Cum puteti sa mai fiti atat de naivi chiar si dupa 24 ani de la evenimentele din 1989 sau de la revolutia furata de iliescu si gasca lui?! Voi nu intelegeti ca nimeni nu vine la putere decat pentru interesele lui si a gastilor de grup? Voi nu intelegeti ca nimeni nu pierde din timpul lui si sanatatea lui ca sa faca ceve pentru tara?! De ce mi-as irosi timpul, sanatatea, nervii ca sa ajung la putere si sa guvernez?Pentru ce? Pentru popor?NUUUU! Pentru mine, pentru afacerile mele ca sa le mentin infloritoare, pentru contracte cu statul, afaceri cu oamenii mei din partid, firme, etc. Nimeni nu se duce la putere decat pentru castig material, pentru setea de putere ca sa fie si ei cineva in Romania, pentru influienta etc. Exact ca intr-o firma...de ce sa ajungi director? Pt ce? Ca nu ai altceva de facut? Pai daca tot ai bai te duci naibii sa te odihnesti in statiuni si cu familia si sa cheltui banii linistit si relaxat pana la pensie dar nu, e chestia de putere, lacomie, bani mai multi, sa fii "cineva" acolo sus, sa arati ca tu esti seful, sa poti fura mai mult din ciolan etc. Pai de ce credeti ca parlamentul e invadat de infractori, penali, interlopi, incompetenti? Pt ca astia care nu stiu o meserie si nu stiu sa faca nimic decat sa fure s-au bagat in politica pt ca e usor sa castigi fara mari batai de cap bani multi din trafic de influienta! Politicul are legatura cu toti patronii din tara! Eu ca patron daca am nevoie de un teren sa il iau ma duc la politicienii cei mai influienti unde aia vorbesc cu primarii de partit si se rezolva! Am dat un exemplu doar dar sunt mii! Nimeni nu vine sa faca ceva asa ca vrea el binele tarii si al poporului! Nu uitati istoria si ca poporul a fost manipulat si oropsit si batjocorit si de dictatura regala si de comunisti si de neocomunisti si de capitalistii fara scrupule si de toti care eu venit la putere! Cititi despre rascoala de la 1907, cititi despre moartea lui Eminescu, cititi despre monarhie cum mani***subtil si se folosea de toti si avea averi colosale, cititi despre biserica ce averi colosale a strans pe spatele naivilor si a inculturii lor! Unii ne-am mai desteptat dar suntem prea putini sa luptam cu hienele astea! Politica nu e facut de la bucuresti ci dupa cum dicteaza banca mondiala si fondul monetar international pt ca suntem datori la ei si daca nu le dam banii inapoi e jale. Basescu tradatorul a imprumutat bani dar nu se stie ce a facut cu acesti 70 miliarde si ma intreb cand putem sa ii dam inapoi? Dar sa stiti ca tot degeaba ca daca dam banii inapoi suntem iar fortati sa luam imprumuturi de catre puterile occidentale! Cel mai bine e sa vedeti pe net despre colapsul economic al argentinei si apoi va dati seama cine sunt cei care ne imprumuta si cum traiesc pe spatele nostru. Asta nu pot sa o faca decat cu ajutorul politicienilor tradatori de neam si de tara care mimeaza imnul national si jura stramb pt ca oricum nu dau doi bani pe juraminte si ei nu cred in asa ceva! Ei politicienii sunt de-ai lor, marionetele lor care au luat bani si stau linistiti si ei si tot neamul lor pana la adanci batraneti! Cam asta se intampla! Singurul care a vrut sa fie cu tara si sa scape de datorii sa nu mai depinde de occident a fost Ceausescu dar cum au simtit ca e batran si nu mai poate l-au indepartat si impuscat. El a vrut ca romania sa nu depinde de nimeni si sa fim ca nemtii si sa producem noi tot la noi in tara si nu sa cumparam de la ei si sa fim piata de desfacere! Nemtii au reusit si acum se impun in europa dar ei depind de gazul rusesc si de accea nu o sa fie prea dusmani cu rusii decat asa de fatada la televizor. Deci dragi cetateni nu mai fiti asa naivi si nu mai votati toti nemernicii. Votati pe cei care nu au mai fost niciodata la putere eventual ca sa le dam o lectie la toti hotii astia care au jefuit tara de 24 ani si sa ii scoatem din parlament. Ei sunt de-ai lor si sunt impotriva poporului roman!
  17
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.