Ruinele PASAJULUI DIN CENTRU, transformate în SPAŢIU EXPOZIŢIONAL. Primăria promite REPARAŢII

Ruinele PASAJULUI DIN CENTRU, transformate în SPAŢIU EXPOZIŢIONAL. Primăria promite REPARAŢII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii august, studiul de fezabilitate pentru cele trei pasarele dorite de către primarul Marius Stan, pe strada Brăilei, era pe masa unui proiectant tehnic de specialitate. În schimb, de ani de zile, singura subtraversare existentă la Galaţi, cea din centru, reală, este din ce în ce mai dărăpănată. În fiecare an, tavanul cade din cauza infiltraţiilor de apă, fiind nevoie de noi şi noi reparaţii.

Anul trecut, fostul director al Direcţiei de Lucrări şi Infrastructură, Radu Dinu, promitea că, în primăvara lui 2014, autoritatea locală va trece la lucrări ample de consolidare. A trecut primăvara, a trecut şi vara, iar Primăria nu a mai făcut nicio lucrare. Motiv pentru care am revenit la Primăria municipiului Galaţi, cu aceeaşi întrebare: când va fi reparat serios pasajul? Răspunsul: în curând. Cât de curând, Primăria nu poate spune, chiar dacă anunţă că vor fi alocaţi bani de la buget, cel mai probabil, luna aceasta.

Pasajul, spaţiu cultural

După cum spuneam, începutul toamnei ar putea să aibă semne bune pentru pasajul din centru şi pentru gălăţenii care trec zilnic pe acolo. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, ne-a răspuns oficial că, „la următoarea rectificare bugetară, care va avea loc, cel mai probabil luna aceasta, va fi alocată suma de 100.000 lei pentru reparaţii şi modernizare”.

Modernizarea nu numai că ar rezolva degradarea perpetuă a tavanului, ci ar însemna şi transformarea acestuia într-un spaţiu cultural. „Avem în vedere refacerea pereţilor, tavanului, treptelor, spaţiilor expoziţionale şi a iluminatului din pasaj. Totodată, vor fi recondiţionate intrările în pasaj şi se va face igienizare generală. Dorim ca, la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, pasajul pietonal din centrul oraşului să fie folosit de cât mai mulţi oameni, pentru mai multă siguranţă, dar şi să devină un spaţiu expoziţional neconvenţional pentru artiştii plastici din Galaţi”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt.

Astfel, Primăria Galaţi anunţă un alt proiect destul de futurist, nu precum cel al pasarelelor sau al subtraversării Dunării, dar cu şanse mai mari de realizare. Oricum, mai întâi să se aloce banii şi apoi vom mai vedea ce va ieşi.

 

Citit 2385 ori Ultima modificare Duminică, 07 Septembrie 2014 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.