Ruinele PASAJULUI DIN CENTRU, transformate în SPAŢIU EXPOZIŢIONAL. Primăria promite REPARAŢII

Ruinele PASAJULUI DIN CENTRU, transformate în SPAŢIU EXPOZIŢIONAL. Primăria promite REPARAŢII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii august, studiul de fezabilitate pentru cele trei pasarele dorite de către primarul Marius Stan, pe strada Brăilei, era pe masa unui proiectant tehnic de specialitate. În schimb, de ani de zile, singura subtraversare existentă la Galaţi, cea din centru, reală, este din ce în ce mai dărăpănată. În fiecare an, tavanul cade din cauza infiltraţiilor de apă, fiind nevoie de noi şi noi reparaţii.

Anul trecut, fostul director al Direcţiei de Lucrări şi Infrastructură, Radu Dinu, promitea că, în primăvara lui 2014, autoritatea locală va trece la lucrări ample de consolidare. A trecut primăvara, a trecut şi vara, iar Primăria nu a mai făcut nicio lucrare. Motiv pentru care am revenit la Primăria municipiului Galaţi, cu aceeaşi întrebare: când va fi reparat serios pasajul? Răspunsul: în curând. Cât de curând, Primăria nu poate spune, chiar dacă anunţă că vor fi alocaţi bani de la buget, cel mai probabil, luna aceasta.

Pasajul, spaţiu cultural

După cum spuneam, începutul toamnei ar putea să aibă semne bune pentru pasajul din centru şi pentru gălăţenii care trec zilnic pe acolo. Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, ne-a răspuns oficial că, „la următoarea rectificare bugetară, care va avea loc, cel mai probabil luna aceasta, va fi alocată suma de 100.000 lei pentru reparaţii şi modernizare”.

Modernizarea nu numai că ar rezolva degradarea perpetuă a tavanului, ci ar însemna şi transformarea acestuia într-un spaţiu cultural. „Avem în vedere refacerea pereţilor, tavanului, treptelor, spaţiilor expoziţionale şi a iluminatului din pasaj. Totodată, vor fi recondiţionate intrările în pasaj şi se va face igienizare generală. Dorim ca, la finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, pasajul pietonal din centrul oraşului să fie folosit de cât mai mulţi oameni, pentru mai multă siguranţă, dar şi să devină un spaţiu expoziţional neconvenţional pentru artiştii plastici din Galaţi”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt.

Astfel, Primăria Galaţi anunţă un alt proiect destul de futurist, nu precum cel al pasarelelor sau al subtraversării Dunării, dar cu şanse mai mari de realizare. Oricum, mai întâi să se aloce banii şi apoi vom mai vedea ce va ieşi.

 

Citit 2302 ori Ultima modificare Duminică, 07 Septembrie 2014 16:13

16 comentarii

 • postat de galateanca
  Miercuri, 10 Septembrie 2014 08:33
  109.102.62.***
  Macar de s-ar termina odata cu cele concerte care mananca din banii cu care s-ar face multe alte reparatii necesare prin Galati !!!
  Asteptam sa vedem minunea refacerii acestui pasaj prin care eu nu mai trec de mult de frica si de scarba ...
  1
  0
  Raportează
 • postat de succes
  Luni, 08 Septembrie 2014 20:50
  86.34.10.***
  cand va fi gata pasajul vor aparea comentarii de la oameni ca Deontologul,Cetatean,Dinca..etc si vor spune ca nu le place culoarea peretilor sau a costat prea mult sau mai bine facea nu stiu ce trotuar etc!!!!Pentru ca ei nu stiu altceva,decat sa manance rahat!!!!!De cand le-a darmat garajele si chioscurile mananca incontinu...!!!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Gica Braileanu
  Luni, 08 Septembrie 2014 17:28
  5.13.147.***
  De cand tot promite primaria investitii si reparatii au fost afectati teii de pe faleza si au trebuit taiati fara aviz de mediu.Acum au de platit amenda si nu prea se mai gasesc banuti pentru cele necesare.Parca numai pasajul sta sa se prabuseasca,o suta de metri mai incolo,vis-a-vis de terasa nevestii primarului,asteapta sa vina hotii la furat de caramida o cladire veche,palatul Simion Gheorghiu, marturie al nivelului de trai in Galati in perioada interbelica.Atunci acolo se strangea toata protipendada galateana,acum acolo se ascund hotii si boschetarii chiar sub nasul celor de la sectia 2 de politie.Si apropos de disputa starnita de pitorescul personaj fresnescu- cel putin brailenii,din acest punct de vedere,au ceva mai mult:strada Mihai Eminescu e mult mai frumoasa decat a noastra Domneasca din punct de vedere al vechilor cladiri intretinute.Iar strada e pavata cu pietre cubice bine intretinute,nu scoase si vandute pe sub mana ca la noi. In plus parculetul lor din centru,de la ceas, e strajuit de o biserica si nu ca parcul nostru Eminescu din Galati unde se gaseste celebra Casa Alba ,bastion al cluburilor de streap-tease si de prostitutie.Cel putin din acest punct de vedere brailenii au parte de edili mai gospodari decat ai nostri,experti numai in cheltuirea banului public pe paranghelii. Sa nu mai vorbim ca,pentru a vedea un film la un cinematograf,galatenii bat drumul pana in orasul vecin.
  1
  3
  Raportează
 • postat de PENTRU DINCA
  Luni, 08 Septembrie 2014 14:53
  5.13.237.***
  BAI BAIETE......DUTE TATA SI TERMINA MACAR OPT CLASE SI DUPA AIA VII SI SCRII LA ZIAR...!!!!SI ASA SUNT O GRAMADA DE AFONI CARE SCRIU PE AICI...TU MAI LIPSEAI...UN ANALFABET...!!!!SI SA-TI RASPUND LA INTREBAREA CE A FACUT PRIMARUL PANA ACUM......TI-A DARMAT TIE GARAJUL IN CARE BEIAI VIN SI RACHIU SI PUNEAI VARZA MURATA SI A FACUT SAU O SA FACA PARC SI SPATIU VERDE,UNDE SA NE RELAXAM SI NOI RESTUL POPULATIEI...!!!TU ORICUM AVEAI PASAJ SUBTERAN LA TINE IN GARAJ...!!!!!
  6
  5
  Raportează
 • postat de Chinezul
  Luni, 08 Septembrie 2014 14:38
  92.85.245.***
  ....de unde stii ,,madame" ca Radu Dinu este ,,fostul" director, este in concediu si aveti bunul simt si respectatii linistea omului, s-a facut evaluarea?...s-a anuntat inlocuitorul? Legal este inca director, dar stiti sa dezinformati si sa manipulati cititorii!
  3
  1
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Luni, 08 Septembrie 2014 13:52
  185.26.182.***
  Bre' tov. fresnescu ionel

  Tare este simpatica propunerea matale.
  Mai exact, conform pozitiei brailene de 15 ani incoace, galatenii sa faca proiecte, sa investeasca in acel cartier Dimitrie Cantemir, sa asigure infrastructura, eventual sa asigure si toate utilitatile, sa se vada ceva, sa gaseasca investitori pentru acele parcele asigurate contra scufundarii constructiilor si, apoi, HOPA! BA BOILOR, terenul se afla pe teritoriul Brailei, noi TREBUIE SA INCASAM IMPOZITELE, voi, idiotii de galateni, faceti proiecte (deja exista 3 proiecte preliminare platite de Galateni care depasesc investitii de 100 milioane euroi PANA IN SP2 Zagna), pana in SP3 Zagna mai trebuie 250 milioane si exista si alea, apoi 3km si este statia de epurare a Brailei, adica nu se mai poate gasi nici un investitor sa stea in putoarea aia!
  Deci sa PLATEASCA mai intai BRAILA aceste 350 milioane euroi, sa faca infrastructura ca ea incaseaza impozitele, apoi om mai vedea!

  Ca ai ura braileanca, de acord. Dar crezi ca TOTI GALATENII SUNT IDIOTI, DUPA CE AU FACUT BRAILENII? Imediat ce in urma cu trei ani ati preluat impozitele din acel cartier, s-au stopat si banii pentru terminarea lucrarilor deoarece ERA DETURNARE DE FONDURI. De acei 3 ani, de cand Braila incaseaza impozitele, cum s-au asigurat rezolvarea problemelor SEMNALATE DE ACEI SINISTRATI prin fonduri de la Baraila si nu instigarea la responsabilitatea Galatenilor?

  Mai bine ai face o cura la Blasova sa te razboiesti cu broastele. Ai fi mai respectat decat sa scrii pe aici!
  4
  4
  Raportează
 • postat de mdeah
  Luni, 08 Septembrie 2014 11:54
  86.34.249.***
  propun să utilizăm termenul de Piața Marius Stan pentru superbul complex de la Ancora. Să țină minte și generațiile viitoare de ce arată ca după război zona.
  2
  10
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Luni, 08 Septembrie 2014 11:45
  79.117.154.***
  Sa stiti ca m-am convins , ca la Galati sunt peste 66% oameni struniti de comunisti , asa cum isi doreau comunisti , oameni noi , HOMO SOVIETICUS. Cu asemenea oameni Galatiul se va dezvolta catre stepe siberiana ,fapt pentru care va rog sa nu mai antrenati si Braila in aceasta directie dorita de galateni. Braila in aceasta situatie se va dezvolta singura, sunt ferm convins si isi va construi propria metropola NEW BRAILA.Galatenii care doresc sa se mute din galati in NEW BRAILA ,sunt invitati sa vina unde sunt primiti cu bratele deschise de braileni. Va rugam galateni veniti la Braila , brailenii va astepta.
  6
  5
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Luni, 08 Septembrie 2014 11:11
  92.80.133.***
  E o rusine pentru edili aspectul acestui pasaj.Si când te gandesti ca mai avem si oaspeti prin Galati.Dar de ti........ de la Potcoava care vand nuci furate la vedere ce zice politia locala care doar face promenada prin zona?
  2
  5
  Raportează
 • postat de mutulica
  Luni, 08 Septembrie 2014 09:57
  89.136.186.***
  Mai utila ar fi o pasarela pe faleza, la Elice, ca in weekend e jale la traversarea strazii.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 08 Septembrie 2014 09:41
  213.218.53.***
  dle fresnescu ionel esti amuzant, oricum chiar si ca gluma se vede din numarul voturilor ca 6 din 11 galateni voteaza impotriva deci impotriva unei dezvoltari economice a acestei zone.

  la asemenea oameni de ce m-ar mira ca o ducem prost.

  o zi buna.
  5
  5
  Raportează
 • postat de pepeman
  Luni, 08 Septembrie 2014 08:30
  5.13.139.***
  Părerea mea e că ești analfabet.
  1
  6
  Raportează
 • postat de DINCA
  Luni, 08 Septembrie 2014 08:11
  193.230.156.***
  ATERMINAT/O PRIMARUL CU TUNELUL PE SUB DUNARE , CU PASAJELEL CA LA MAZARE, CU AEROPORTUL , ACUM PROMITE , DOAR ASTA FACE( IMPREUNA CUCEILALATI ALESI FIIND LA FEL DE MINCINOSI), REFACEREA PASAJULUI DIN CENTRU. SI UNII, PE ALTE COMENTARII NU NUMAI CA IAU LA ROST COMENTARIILE DAR II DORESC SA CONTINUE CE A INCEPUT.CE A INCEPUT SI CE A FACUT IN 2 ANI ?????????//
  4
  7
  Raportează
 • postat de fresnescu ionel
  Luni, 08 Septembrie 2014 07:28
  79.117.154.***
  Dragi mei galateni onesti,seriosi si cumsecade , acest partid PSD( partidul SOVIETIC democrat ) ,daca observati , acesti NEOCOMUNISTI ,nu au nici un interes ca in Romania sa apara un nou oras cu o populatie de peste 600.000. de locuitori pentru ca va fi greu de controlat. Eu cred ca ratiunea ne va unii atat pe braileni cat si pe galateni , in ceeace priveste numele viitoarei metropole( care se dezvolta pe teritoriul brailean ) , care nu cred ca se poate supara sa nu fie nici Braila si nici Galati , ci in memoria Bizantului , sa numim noua metropola NOUL BIZANT.Daca sunteti de acord cu mine , hadeti sa facem metropola mult dorita de braileano-galateni. Va rog sa va exprimati parerea.
  20
  11
  Raportează
 • postat de Goe
  Luni, 08 Septembrie 2014 04:10
  5.13.152.***
  Cand te gandesti ca se vrea tunel pe sub Dunare......
  2
  23
  Raportează
 • postat de Un om
  Luni, 08 Septembrie 2014 00:24
  5.13.130.***
  Altceva, in afara de promisiuni mincinoase si de furat, mai stiu astia ?!
  4
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.