Galaţiul n-a făcut cereri de fonduri pentru „anvelopare”

Galaţiul n-a făcut cereri de fonduri pentru „anvelopare”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Românii cer deja de două ori mai mult decât dă statul pentru izolarea termică, spune senatorul Marius Necula *

„Avem confirmare că Primăria Galaţi nu a solicitat niciun leu pentru reabilitarea termică a blocurilor”, s-a plâns senatorul PD-L Marius Necula. Programului naţional i s-au acordat 350 milioane lei pentru acest an, dar cererile din teritoriu sunt de 780 milioane lei!

„Iar noi le dăm o mână de ajutor celor de la minister, în sensul că nu le cerem niciun ban! Nu mi se pare normal ca Primăria Galaţi să nu solicite bani de la minister nici măcar pentru un tronson de bloc! Este ceasul al 12-lea, ba chiar 12 şi un sfert! Încă se mai poate!”

Căldură cehească, facturi gălăţene

Şi, tot apropo de căldura la bloc, senatorul a reproşat în aceeaşi conferinţă de presă faptul că nici după schimbarea guvernării Primăria Galaţi nu a fost interesată de un parteneriat cu firma cehă CEZ, care este  în curs de cumpărare a Electrocentrale. Ministrul Economiei, Adrean Videanu, i-a spus senatorului că n-a existat nicio solicitare din partea Executivului local privind Electrocentrale.

Necula spune că trebuie introduse în protocolul care se va încheia între minister şi firma CEZ şi clauze sociale, iar „competenţa  directă o au oamenii Primăriei”. Astfel încât să obţinem preţuri decente pentru furnizarea agentului termic către populaţie.

Citit 1216 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.