Prefectul, NEMULŢUMIT de modul în care s-au DESZĂPEZIT drumurile judeţene/ Reprezentanţii CJ, de urgenţă în şedinţă

Prefectul, NEMULŢUMIT de modul în care s-au DESZĂPEZIT drumurile judeţene/ Reprezentanţii CJ, de urgenţă în şedinţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Consiliului Judeţului (CJ) au fost aspru criticaţi, duminică, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, pentru modul în care au acţionat pentru deszăpezirea drumurilor pe care le administrează în judeţ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că nu este mulţumit de activitatea Consiliului Judeţului, motiv pentru care l-a convocat pe Costel Fotea, county managerul CJ, la o şedinţă pentru „o analiză specială”. "Din păcate, numai cu două sau trei utilaje pe care le folosiţi, nu veţi face faţă la ceea ce urmează la noapte şi mâine. Părerea mea este că nu aţi folosit toate utilajele pe care le aveţi la dispoziţie, în conformitate cu contractul pe care îl aveţi cu firmele care au câştigat deszăpezirea. Imediat ce terminăm şedinţa, să îmi prezentaţi exact unde sunt utilajele, câte aveţi, astfel încât să nu avem probleme. Nu sunt mulţumit de modul în care a acţionat Consiliul Judeţului", a afirmat prefectul Otrocol.

County managerul CJ a precizat că pe drumurile judeţene sunt pregătite să acţioneze 34 de utilaje, iar în stoc, în cele cinci baze din judeţ, sunt depozitate 857 de tone de material antiderapant. "Practic, în momentul de faţă, cred că suntem pregătiţi să facem faţă codului portocaliu. Doar dacă se va intensifica vântul la 70-80 de kilometri, va fi foarte greu să menţinem practicabil DJ 251 Smârdan - Costache Negri, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbătă”, a declarat Costel Fotea.

Cu mâna întinsă la vecini

Contrar aşteptărilor, Consiliul Judeţului Galaţi este cel care şchioapătă serios la capitolul "pregătiri de iarnă şi intervenţie", chiar dacă a încheiat un contract pentru deszăpezire încă din luna octombrie, în timp ce Secţia de Drumuri Naţionale are suficiente utilaje, conform reprezentantului Guvernului în teritoriu. Acesta a precizat că ia în calcul şi apelarea la judeţele vecine Galaţiului, în cazul în care va constata că CJ nu are suficiente utilaje.

"Pe drumurile naţionale nu sunt probleme. Au utilaje suficiente. Au fost sprijiniţi de colegii din alte judeţe. Voi discuta această problemă, dacă este nevoie să apelăm la judeţele din jur. Sper să nu avem probleme, tocmai din acest motiv fac o analiză specială pe drumurile judeţene, să nu avem probleme, ţinând cont că de luni oamenii se întorc la serviciu. Umează perioade cu vânt foarte puternic şi cantităţi de zăpadă care pot depăşi 30 de centimetri", ne-a declarat prefectul Dorin Otrocol.

Consiliul Judeţului are în administrare aproximativ 800 de kilometri de drum judeţean şi este greu de crezut că cele 34 de utilaje vor fi suficiente pentru menţinerea căilor de comunicaţii practicabile.

Citit 1349 ori Ultima modificare Duminică, 28 Decembrie 2014 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.