Doi ani de AUDIENŢE/ Ce vor gălăţenii de la primarul Marius Stan

Doi ani de AUDIENŢE/ Ce vor gălăţenii de la primarul Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre reproşurile adresate primarului Marius Stan vizează faptul că nu ţine personal audienţe. Iată, însă, cum s-au desfăşurat audienţele la Primărie, în perioada 10 octombrie 2012 – 4 decembrie 2014, susţinute de o echipă condusă de viceprimarul Radu Cosca. Potrivit datelor oficiale, s-au înscris în audienţă 3.565 de persoane din care 2.852 de persoane au şi participat. Aproximativ jumătate din probleme şi-au găsit soluţionarea imediat sau în cadrul termenului legal de 30 de zile de la data audienţei.

Topul doleanţelor

Principala problemă ridicată de peste 1.400 de gălăţeni a fost asigurarea spaţiului locativ, doar 65 la sută dintre solicitări fiind soluţionate.

Cu probleme sociale (ajutor pentru medicamente, alimente) s-au adresat 450 de gălăţeni, doleanţele lor fiind rezolvate în totalitate.

Probleme ale asociaţiilor de proprietari au reclamat 136 de persoane, 80 la sută găsindu-şi rezolvarea prin medierea conflictelor între proprietari şi asociaţii.

Din cele peste o mie de persoane care au avut solicitări legate de Instituţia Arhitect Şef – emitere de certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii, intrare în legalitate, cererile a 170 au fost soluţionate.

Revendicarea imobilelor conform Legii 10 a fost motivul pentru care au venit în audienţă 30 de persoane. Doar cinci la sută dintre solicitări au fost soluţionate.

Reparaţii la clădirile proprietatea municipiului au fost cerute de 185 de persoane, 30 la sută găsindu-şi rezolvarea.

51 de persoane au ridicat probleme legate de concesionări sau vânzări de terenuri proprietatea municipiului, 25 la sută fiind soluţionate.

Scutiri, reduceri sau revizuiri de impozite şi taxe au cerut 17 persoane, opt dintre ele fiind soluţionate.

Loc de muncă au cerut 65 de persoane, fiind îndrumate să-şi depună CV-ul la societăţi din subordinea Consiliului Local sau chiar în Primărie.

Alte probleme sesizate au vizat cadastrul, asigurarea locurilor de înhumare, autorizări şi licenţe, reparaţii străzi şi probleme de transport public, litigii între chiriaşi şi probleme strict personale, fiind rezolvate sută la sută. 164 de gălăţeni au cerut tăieri şi fasonări de arbori şi parcuri pentru copii, 95 la sută fiind rezolvate încă din timpul audienţei.

Ca termen de comparaţie, aflaţi că fostul primar Dumitru Nicolae a primit în audienţe 5.630 de persoane, aproximativ 40 la sută dintre probleme au fost soluţionate şi numai 60 la sută dintre solicitări au primit răspuns în scris.

Marius Stan va trebui să găsească o soluţie pentru audienţe, având în vedere că Radu Cosca a demisionat.

Citeşte şi: Ce TAXE şi IMPOZITE vor fi la Galaţi în 2015

Citit 2637 ori Ultima modificare Duminică, 11 Ianuarie 2015 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.