Gospodărire Urbană scoate PROFIT, după ce a scăpat de Patinoar şi PARCĂRI. Salariaţi mai puţini, dar cu venit mai mare în 2015

Gospodărire Urbană scoate PROFIT, după ce a scăpat de Patinoar şi PARCĂRI. Salariaţi mai puţini, dar cu venit mai mare în 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ani de zile în care societatea care administrează domeniul public al municipalităţii a încheiat anii cu găuri în buget, Gospodărire Urbană a reuşit, anul trecut, să încheie pe plus. Spre deosebire de 2013, când a încheiat anul cu pierderi de 283.000 lei, chiar dacă îşi propunea un profit de 4.000 de lei, în 2014 societatea a reuşit să încheie anul financiar cu 21.000 lei în plus în puşculiţă.

Renunţarea la patinoar şi parcări a dat roade

Dacă de câţiva ani, directorul societăţii, Eduard Grosu, se plângea că, în loc să îl ajute să facă profit, întreţinerea Stadionului „Dunărea” şi a Patinoarului, dar şi anumite parcări, îl trăgeau în jos, în primăvara anului trecut acesta a reuşit să paseze obiectivele în cauză Primăriei municipiului Galaţi. De altfel, reprezentantul Gospodărire Urbană anunţa şi explica redresarea societăţii încă din octombrie anul trecut. Directorul arăta că schimbarea în bine vine tocmai prin plecarea obiectivelor respective către Primărie, dar şi prin faptul că activitatea a fost eficientizată prin supracontroale. „Există echipe care verifică modul în care se desfăşoară activitatea. În fiecare zi de Talcioc, am oameni în plus care se duc acolo şi supervizează activitatea, să nu mai existe suspiciuni. Vin astfel mai mulţi bani. La Talcioc au crescut încasările cu 10 la sută. Nu ştiu dacă erau percepute taxele sau nu. Avem camere de luat vederi. Se numără maşinile, se înregistrează. Luni dimineaţă se verifică înregistrările şi se monitorizează intrarea maşinilor. Se dădeau bilete persoanelor care ieşeau şi reintrau de mai multe ori, acum nu mai există posibilitatea asta, odată ce ai ieşit nu mai intri din nou cu acelaşi bilet. Maşinile, la fel, ieşeau cu două persoane, apoi veneau mai multe persoane în maşină. Nu se mai întâmplă acest lucru”, explica atunci directorul societăţii.

Ce îşi propune Gospodărire Urbană pentru 2015

Veniturile totale propuse pe anul 2015 sunt de 12,6 milioane de lei, iar cheltuielile estimate sunt 12,5 milioane de lei, cu un profit brut de 5.000 lei. De asemenea, societatea Gospodărire Urbană a estimat că va avea o cheltuială pentru investiţii proprii, în 2015, de 200.000 lei. Gospodărire Urbană şi-a propus să investească în achiziţia unui autovehicul tip pick-up, cât şi a unui autovehicul 4X4, dar şi alte utilaje, cum ar un fi un robot pornire şi redresor auto, un elevator auto, un aparat cu presiune pentru spălat auto, un banc metalic şi o bormaşină cu coloană staţionară.

În 2015 va creşte şi câştigul mediu lunar pe salariat de la 1.174 lei la 1.402 lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Gospodărire Urbană, Daniela Stroia, câştigul mediu lunar pe salariat provine din mai multe surse, cum ar modificarea organigramei, creşterea salariului minim pe economie din ianuarie şi iulie 2015, dar şi reglarea salariilor personalului. Numărul mediu de salariaţi în anul 2015 scade faţă de 2014, având în vedere că, în anul precedent, societatea a hotărât să externalizeze şi serviciul de pază, dar şi alte servicii, astfel încât de la un număr mediu de 349 de salariaţi câţi au fost anul trecut, anul acesta Gospodărire Urbană va avea doar 273 de salariaţi.

Citit 2577 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.