Vom avea două parcuri cu ARBORI ieşiţi din CAUCIUC

Vom avea două parcuri cu ARBORI ieşiţi din CAUCIUC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La începutul lunii iunie, anunţam în una din ediţiile cotidianului că, la Galaţi, în dreptul blocului L1A, de pe strada Călugăreni, cât şi în dreptul blocului S9E, au apărut şi arbori din cauciuc. Este vorba de mai mulţi arbori ai căror trunchiuri au fost prinse în cauciuc în procesul de construire a două locuri de joacă, scoase la licitaţie de Primărie.

Tartanul, cu care este acoperit locul de joacă, se întinde până la rădăcinile şi trunchiurile arborilor, astfel încât ai senzaţia că aceştia cresc, la propriu, din cauciuc.

Primarul nu a părut atunci deloc surprins, dar nici deranjat că arborii sunt înconjuraţi de tartan. "Este tartan. Vreţi să spuneţi că nu se mai irigă sau ce? Copacul se dezvoltă în subsol, normal. Acela e cauciuc care se decopertează foarte uşor. Copacul se dezvoltă cum vrea el, nu e beton, ceva care să fie fix. Se toarnă simplu şi la fel de simplu se decupează, exact cât trebuie, pentru a se iriga. Până la urmă, nici nu poţi să decupezi foarte mult, pentru că după aceea se lovesc copiii", ne declara atunci primarul Marius Stan. Parcurile sunt aproape gata, dar nu a fost decopertată nicio bucăţică în dreptul copacilor şi nici nu se va face asta. Potrivit şefului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi, Silviu Bacalum, care a îndeplinit şi funcţia de purtător de cuvânt câteva săptămâni, suprafaţa va rămâne în continuare la fel, pentru că materialul este permeabil şi permite apei să ajungă în pământ şi la rădăcina copacilor.

Citit 3202 ori Ultima modificare Duminică, 20 Septembrie 2015 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.