Vom avea două parcuri cu ARBORI ieşiţi din CAUCIUC

Vom avea două parcuri cu ARBORI ieşiţi din CAUCIUC
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La începutul lunii iunie, anunţam în una din ediţiile cotidianului că, la Galaţi, în dreptul blocului L1A, de pe strada Călugăreni, cât şi în dreptul blocului S9E, au apărut şi arbori din cauciuc. Este vorba de mai mulţi arbori ai căror trunchiuri au fost prinse în cauciuc în procesul de construire a două locuri de joacă, scoase la licitaţie de Primărie.
Tartanul, cu care este acoperit locul de joacă, se întinde până la rădăcinile şi trunchiurile arborilor, astfel încât ai senzaţia că aceştia cresc, la propriu, din cauciuc.
Primarul nu a părut atunci deloc surprins, dar nici deranjat că arborii sunt înconjuraţi de tartan. "Este tartan. Vreţi să spuneţi că nu se mai irigă sau ce? Copacul se dezvoltă în subsol, normal. Acela e cauciuc care se decopertează foarte uşor. Copacul se dezvoltă cum vrea el, nu e beton, ceva care să fie fix. Se toarnă simplu şi la fel de simplu se decupează, exact cât trebuie, pentru a se iriga. Până la urmă, nici nu poţi să decupezi foarte mult, pentru că după aceea se lovesc copiii", ne declara atunci primarul Marius Stan. Parcurile sunt aproape gata, dar nu a fost decopertată nicio bucăţică în dreptul copacilor şi nici nu se va face asta. Potrivit şefului Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanei din cadrul Primăriei Galaţi, Silviu Bacalum, care a îndeplinit şi funcţia de purtător de cuvânt câteva săptămâni, suprafaţa va rămâne în continuare la fel, pentru că materialul este permeabil şi permite apei să ajungă în pământ şi la rădăcina copacilor.

Citit 3078 ori Ultima modificare Duminică, 20 Septembrie 2015 16:29

6 comentarii

 • postat de Locatar
  Marți, 22 Septembrie 2015 15:29
  109.102.62.***
  @Cristian ai auzit de polietilena? Dupa cate imi dau eu seama esti un putoi cu jointul in gura si cu bani de la mama de o doza de bere...
  27
  1
  Raportează
 • postat de Cristian
  Marți, 22 Septembrie 2015 11:57
  5.13.245.***
  @ Un locatar: PRobabil vroiai si toboganul sa fie din tartan. Ia spunene-ne noua din ce ai vrea tu sa fie toboganele construite? Daca din tabla nu, presupun ca nici din piatra, cum erau multe din copilaria noastra, pentru ca si acelea sunt tari si se poate lovi copilul. Din tabla nu, din piatra nu, din lemn, poate? Dar si ala e tare, plus ca se poate vandaliza usor si ii mai intra copilului vreo aschie. Deci tot la tartan ramanem sau cauciuc. Ca si plasticul e dur. Dar ce sa-i faci cu cel cauciuc ca e moale si nu sta locului. Dar mai bine nu mai facem ca sa nu mai avem probleme,vba lui Stan, "Nu mai facem ca ne cauta astia de la DNA sa dam explicatii".
  1
  27
  Raportează
 • postat de Un locatar al blocului L1A
  Marți, 22 Septembrie 2015 07:25
  109.102.62.***
  Domnisoara/Doamna Nicoleta Onofrei mai bine scrii despre tobogan, care este complet din metal si se pot accedenta copiii (sa pui la un tobogan tabla zincata mi se pare de-a dreptul morbid).
  Mai bine scrii ca investitia parcului de la L1A este de 3 milioane 766 de mii de lei noi, suma care se ridica la aproape 1 milion de dolari cu un termen de executie de 6 luni, asta scrie pe pancarta dintre crengile unui copac (asta dupa ce in decursul unei saptamani s-a finalizat), ca sunt afiliate 3 firme la acest proiect si ca de fapt erau doar 3-4 muncitori acolo si ca tot proiectul face parte dintr-o mare spalare de bani a "iubitului nostru primar Marius Stan".
  28
  2
  Raportează
 • postat de Vlad
  Luni, 21 Septembrie 2015 11:29
  5.2.209.***
  Alde Robert Popescu astia nu stiu ca cu cat striga ei mai abitir jos MS pentru astfel de prostii sau si mai rau, pentru alte prostii de care nu se poate face vinovat, cu atat mai mult ii conving pe nedecisi ca alternativa la MS e si mai rea ... Keep going domnilor troli de partid!
  5
  35
  Raportează
 • postat de X
  Luni, 21 Septembrie 2015 10:37
  213.233.93.***
  @Robert Popescu - imi plac astia ca tine asa care se gasesc sa tipe jos X si Y dar in creierul vostru submediocru nici nu stiti ce strigati !
  7
  36
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Luni, 21 Septembrie 2015 07:47
  79.116.108.***
  S-o fi irigand, da tot de kk arata!
  Jos Marius Stan
  42
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.