NOI DEMOLĂRI propuse în Galaţi. Arhitecţii vor să transforme o fundătură în stradă

NOI DEMOLĂRI propuse în Galaţi. Arhitecţii vor să transforme o fundătură în stradă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Deşi admit că ar putea deranja sau chiar supăra anumite persoane cu influenţă în oraş, autorităţile locale şi-au pus gând să transforme Aleea Şcolii dintr-o fundătură într-o stradă adevărată. Mai mult, se gândesc să demoleze construcţiile care, în acest moment, obturează vizibilitatea Colegiului „Cuza”. De ce? Pentru că planul urbanistic zonal (PUZ) de modernizare a străzii Traian, elaborat de asocierea SC Proiect SA Galaţi - SC Oppidum Studio SRL prevede asemenea măsuri.

Colegiul "Cuza", pus în valoare

Concret, în cea de-a treia etapă de restructurare urbană a zonei Traian, arhitecţii propun modernizarea străzii Aleea Şcolii, transformarea ei din fundătură în stradă de legătură între arterele Brăilei şi Traian şi realizarea legăturii între Aleea Scolii şi strada Traian. Elaboratorii planului urbanistic zonal consideră că strada, în momentul de faţă, este obturată, astfel încât accesul mijloacelor de intervenţie în caz de incendiu sau urgenţă medicală este aproape imposibil.

"Prin realizarea arterei secundare de legătură între strada Brăilei şi strada Traian se va obţine o deschidere a spaţiului, ce va favoriza participarea clădirii Colegiului "Al.I. Cuza" la imaginea zonei", ne-au explicat arhitecţii. "Pentru realizarea acestor etape, se va proceda la exproprieri în conformitate cu legislaţia în vigoare", ne-au precizat elaboratorii planului urbanistic.

"Sigur că o să supărăm pe cineva sau pe câţiva din această zonă, dar ne asumăm acest risc. În faţa Colegiului "Cuza" este propusă demolarea clădirilor care sunt la frontul Brăilei, astfel încât să se realizeze o piaţă şi o zonă de respiraţie, pentru a pune în valoare o clădire de patrimoniu, reprezentativă pentru oraş, având în vedere că nu avem foarte multe şi nu sunt puse în valoare din cauza înghesuirii şi a urbanizării excesive. Uitaţi şi clădirea Universităţii, de exemplu, dacă era pusă în mijlocul unei piaţete ar fi fost pusă în valoare”, ne-a declarat city-managerul municipiului Galaţi, Aurel Vlaicu.

Alte planuri

Arhitecţii mai propun amenajarea de spaţii de parcare în zona centrală a oraşului Galaţi, iar la capitolul trafic se propune o bretea de legătură cu parcajele aferente între strada Brăilei şi strada Traian şi o arteră de legătură între strada Traian şi strada Sf. Spiridon. „Studiile şi proiectele ulterioare vor stabili cu claritate modul de realizare al acestor intervenţii. Prin PUZ s-a urmărit ca toate intervenţiile propuse să fie însoţite de amenajări ale spaţiilor verzi de aliniament, de protecţie sau ambientale", au mai precizat elaboratorii planului.

Rămâne de văzut cum va arăta forma finală a planului de restructurare urbană a zonei Traian şi dacă noile exproprieri şi demolări vor fi menţinute de aleşii locali.

Foto Marius Negri

AFLĂ când vor începe DEMOLĂRILE pe strada Traian şi când VA FI GATA artera de circulaţie

Citit 7081 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2015 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.