Chinezii care vor să CONSTRUIASCĂ LOCUINŢE în Galaţi s-au întâlnit cu primarul

Chinezii care vor să CONSTRUIASCĂ LOCUINŢE în Galaţi s-au întâlnit cu primarul
Evaluaţi acest articol
(40 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii China Civil Engieneering Construction Corporation (CCECC), una dintre cele mai importante companii asiatice în domeniul construcţiilor civile şi de infrastructură, care a înregistrat, anul trecut, o cifră de afaceri de 3,28 miliarde de dolari.

Întâlnirea vine după ce, printr-o scrisoare de intenţie, CCECC şi-a manifestat intenţia de a încheia un parteneriat în vederea dezvoltării unui amplu complex rezidenţial de blocuri de apartamente ieftine şi sociale. Condiţia era ca municipalitatea să pună la dispoziţie terenul necesar construcţiei şi infrastructura de servicii, urmând ca firma să ofere finanţarea necesară, planurile construcţiei, asistenţa tehnică şi construcţia propriu-zisă a blocurilor de apartamente. "Noi vom finaliza integral proiectul şi vom livra locuinţele la cheie, cu finisajele şi dotările la nivelul de calitate agreat cu municipalitatea”, se arăta în document.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei, Marius Stan le-a prezentat afaceriştilor chinezi cele mai importante proiecte de infrastructură pe care Galaţiul vrea să le dezvolte, prioritare fiind traversarea Dunării şi centura oraşului, dar şi proiecte privind construcţia de locuinţe rezidenţiale pentru tineri, la preţuri avantajoase. Reprezentanţii companiei chineze şi-au exprimat interesul faţă de toate proiectele expuse, pe care le vor prezenta conducerii concernului şi finanţatorilor care susţin proiectele companiei.

Reprezentanţii CCECC au precizat că vor reveni la Galaţi pentru a prezenta proiectele pe care conducerea companiei chineze şi finanţatorii acesteia sunt dispuşi să le susţină şi să le implementeze pe termen mediu şi lung în oraşul nostru.

Citit 1817 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 18:30

8 comentarii

 • postat de Edy_GMBH
  Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 00:29
  82.137.13.***
  "Altilea prostii !" acum lasam proiectele de mare anvergura (tunel, pod, autostrazi suspendate, trenuri de mare viteza, investii in industrie si agricultura de miliarde de euro, AEROPORT!, etc, etc) si trecem la constructii de asezari omenesti? Nea Stane a inceput numaratoarea inversa, intram in 2016 si nu ai facut nimic pentru urbea Galati! Oare cum o sa ajunga Galatiul dupa ce pleci? Ca echipa Otelul Galati? In faliment?!
  30
  4
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Vineri, 16 Octombrie 2015 17:15
  78.97.254.***
  Alta istorie si idiotenie de-a primariei care nu a fost in stare sa curate strazile si sa alimenteze orasul cu apa calda. AU FACUT TUNEL , AU FACUT PASARELe, DE AEROPORT NICI NU MAI VORBIM CATI BANI AU CHELTUIT NESIMTITII PE SCHIMBUL DE EXPERIENTA , AU FACUT TROTUARE INCALZITE AU MANCAT SI MAI MANANCA CONTINUU......CAT DE PENIBILI POT FI.
  30
  8
  Raportează
 • postat de John
  Vineri, 16 Octombrie 2015 11:54
  81.12.149.***
  1. Primarul nostru nu prea are mână bună la ales investitori buni pentru oraşul nostru! Un exemplu în acest sens este cel de la clubul Oţelul, care, de când a venit avarul de Adamescu, s-a ales praful de acest club!
  2. Chinezii nu sunt proşti şi nu au făcut degeaba aceste oferte fără să îi întrebe nimeni de la noi. Ei ştiu că noi suntem săraci şi uşor de manipulat şi cred că aceste locuinţe ieftine (de care sincer nu ştiu cine are nevoie acum) dacă nu vor fi cumpărate le vor închiria (aşa cum se procedează în mai toate statele), iar banii încasaţi îi vor investi în altă parte!
  Deci, asta nu este o afacere bună unde profitul nu se reinvesteşte la noi!
  34
  8
  Raportează
 • postat de julien
  Vineri, 16 Octombrie 2015 10:02
  79.116.98.***
  s-ar putea sa fie benefica colaborarea cat mai stransa cu chinejii,poate astia ne scapa si de cainii vagabonzi care misuna printre blocuri si tulbura linistea publica.DOAMNE AJUTA!
  34
  11
  Raportează
 • postat de Mai degrabă va fi un cartier pentru refugiații de război sirieni, la numărul mai mare alocat României.
  Vineri, 16 Octombrie 2015 09:58
  178.138.63.***
  La natalitatea noastră scăzută și mortalitate explozivă, sigur că avem nevoie de un cartier cu locuințe sociale....de parcă nu tot Orașul Galați nu a ajuns un oraș social, al sărăciei în expansiune. Mai degrabă cred că se fac locuințe pentru refugiații de război sirieni, România având un numără mai mare de refugiați sirieni alocați, iar Galațiul are un centru de cazare pentru imigranți ce este plin până la refuz. Doar Calorgal spune că avem peste 2 000 apartamente nelocuite, deci nu are rost noi locuițe....sau vom deveni familii gălățene ''în regim social'' prin neplata întreținerii la asociații, scumpirea fiind fatală, apă caldă, rece, căldură, electricitate, gaze, taxe și impozite în creștere ??
  37
  8
  Raportează
 • postat de tunel
  Vineri, 16 Octombrie 2015 09:45
  5.13.225.***
  nu mai trebuie pod, ca pe la Gropzilla se intra in tunel sa se traverseze fluviul.
  36
  5
  Raportează
 • postat de corneliu
  Vineri, 16 Octombrie 2015 09:38
  5.2.205.***
  12.000 de apartamente libere la Galati si noaptea mintii cauta investitori sa ce? Fa podu' mestere! Sau mai bine lasaneeeeee......lasaneeeeeee. Ca daca ne lasi o sa cantam: Ole Ole, Multumim primarule!
  37
  10
  Raportează
 • postat de Uma
  Vineri, 16 Octombrie 2015 08:07
  82.137.11.***
  Bravo Stane, vrei sa avem si noi ghetouri (blocuri de apartamente ieftine si sociale)? Pentru cine?
  35
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.