Comisia de anchetă a privatizării Sidex, lăsată pe toamnă

Comisia de anchetă a privatizării Sidex, lăsată pe toamnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dobre şi Pocora au votat altfel decât PNL, pentru constiuirea Comisiei * „Pentru că suntem gălăţeni”, precizează deputatul *

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a ţinut să precizeze că în privinţa înfiinţării comisiei de anchetă a modului de privatizare a Sidex şi a clauzelor stipulate, iniţiativă a  PD-L, „mi-am exprimat acordul de la bun început. Am solicitat liderului grupului parlamentar al PNL să fac parte din această comisie, din partea partidului”.

Şi deputarul Victor Dobre, şi deputata Cristina Pocora, au votat chiar împotriva opiniei grupului PNL: „Pentru că suntem gălăţeni. Pentru că, spre deosebire de Bucureşti, problema aici este mult mai sensibilă... Nu poţi să desparţi Sidexul de oraş!”

Alţi deputaţi PNL au mers pe ideea unei variante care s-a mai practicat: înfiinţarea unei subcomisii în cadrul Comisiei de Industrii. 

Pentru că au fost probleme tehnice legate de votul electronic – votul deputatului gălăţean, de pildă, nu a apărut afişat –  toţi liderii de grupuri politici au fost de acord: comisia  va fi votată din nou în luna septembrie, la începutul viitoarei sesiuni parlamentare. „Cred că această comisie se va constitui până la urmă, am însă rezerve în privinţa eficienţei comisiilor parlamentare”, spune liberalul, care nu a văzut decât foarte rar finalizată munca vreunei comisii.

Sidex n-a fost iubit la Bucureşti nici înainte, nici după Revoluţie, datorită problemelor pe care le ridică mereu un astfel de colos, a mai spus Dobre, vorbind din experienţa de fost premier şi secretar de stat.

Citit 909 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.