Gălăţenii mai au de aşteptat cadastrarea GRATUITĂ. Programul naţional NU ajunge încă la noi

Gălăţenii mai au de aşteptat cadastrarea GRATUITĂ. Programul naţional NU ajunge încă la noi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a dat recent publicităţii o listă cu primele 63 de localităţi în care se va realiza cadastrarea gratuită a clădirilor şi a terenurilor. Acţiunea face parte dintr-un program naţional, în cadrul căruia toată suprafaţa României va fi măsurată şi înregistrată în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, până în anul 2023.

Din păcate, cel puţin deocamdată, gălăţenii mai au de aşteptat pentru a-şi vedea proprietăţile cadastrate gratuit. Asta, cu toate că nevoia de înregistrare este acută în judeţul nostru, zeci de mii de oameni având probleme cu drepturile de proprietate asupra terenurilor şi locuinţelor.

Există şi comune unde măsurătorile cadastrale s-au realizat deja integral prin proiectul CAESAR, cum e Valea Mărului. Matca va beneficia şi ea de cadastrare gratuită, în cadrul aceluiaşi program, a anunţat, luna trecută, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitare Imobiliară (ANCPI).

Tot potrivit ANCPI, judeţele în care se află cele 63 de localităţi în care se dă acum startul cadastrării gratuite sunt: Arad, Argeş, Botoşani, Caraş Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vâlcea.

Circa 224.000 de români vor beneficia de pe urma cadastrării gratuite, conform aprecierilor ANCPI.

Citit 2067 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 22:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.