Fără norme de aplicare, „MAIDANEZII nu ar trebui nici măcar prinşi”

Fără norme de aplicare, „MAIDANEZII nu ar trebui nici măcar prinşi”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Din cauza că normele de aplicare a Legii 258/2013 sunt suspendate, potrivit şefului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, Vier Pfoten susţine că maidanezii nu ar trebui nici măcar prinşi şi duşi la padoc.

„Potrivit Legii 258/2013, orice câine iese din adăpostul public ori adoptat, ori eutanasiat. Nu putem prinde câinii, steriliza, apoi să le dăm drumul înapoi pe stradă. În schimb, pentru că normele de aplicare a legii au fost suspendate, noi nu am avea voie nici măcar să capturăm câinii fără stăpân de pe stradă. Am înştiinţare de la Vier Pfoten, asociaţia care a cerut suspendarea normelor. Normele îţi dau interpretarea exactă a legii”, a explicat şeful Ecosal, Ionuţ Pucheanu.

Legea 258/2013 prevede eutanasierea câinilor fără stăpân, în termen de 14 zile, dacă aceştia nu sunt adoptaţi sau revendicaţi. Doar câinii prinşi şi daţi spre adopţie sau cei care rămân în padoc, în limita locurilor disponibile, sunt sterilizaţi.

Cu normele de aplicare suspendate, Serviciul Public Ecosal nu face acum decât să strângă câini maidanezi la cererea Primăriei.

„Intervenim strict pe sesizarea Primăriei, acolo unde avem cazuri de agresivitate sporită. De la începutul anului, până în luna noiembrie, 492 de câini au fost strânşi de pe stradă”, a mai spus directorul Ecosal.

Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Citit 2419 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2015 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.