Investiţii pentru 2016/ Întârzieri la reabilitarea termică a cinci blocuri

Investiţii pentru 2016/ Întârzieri la reabilitarea termică a cinci blocuri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Lucrările de reabilitare termică executate pe fonduri europene la cinci blocuri din municipiul Galaţi vor fi gata abia în vara anului viitor şi ne vor costa mai mult decât fusese estimat iniţial. Mai grav, Primăria va fi nevoită să organizeze o nouă licitaţie pentru finalizarea investiţiei la două blocuri.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au votat data de 30 iunie 2016, ca zi limită de finalizare a proiectului “Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe G10 şi X4 situate la intrarea în oraş dinspre Auchan. Totodată, au fost de acord cu introducerea celor două blocuri pe lista de investiţii a anului 2016, şi au majorat contribuţia locală la proiect la 1,4 milioane de lei cu TVA, reprezentând „valoarea cheltuielilor neeligibile aferente implementării proiectului în perioada 31 decembrie 2015 – 30 iunie 2016 care vor fi suportate din fonduri proprii”. „Prelungirea contractului de finanţare şi suportarea de la bugetul local a cheltuielilor efectuate după data de 31 decembrie 2015 se datorează întârzierilor înregistrate de către constructor în derularea contractului de lucrări. Datorită faptului că S.C. EOL Facility SRL nu a finalizat lucrările în perioada contractuală asumată (cinci luni perioada contractuală, prelungită la solicitarea constructorului prin act adiţional cu 50 de zile), Primăria nu va mai prelungi contractul de lucrări, urmând să organizeze o nouă procedură de achiziţie în vederea contractării lucrărilor rămase de executat”, ne-a comunicat municipalitatea.

Probleme şi la Y-uri

Aleşii au votat tot data de 30 iunie 2016 ca dată limită de finalizare a proiectului „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe Y5, Y6, Y7. Şi au fost de acord cu suportarea de către Consiliul Local Galaţi a sumei estimate de 1,1 milioane de lei cu TVA, sumă necesară finalizării proiectului care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016. „Faţă de calendarul activităţilor cererii de finanţare, s-a înregistrat prelungirea procedurii de achiziţie a lucrărilor, ceea ce a condus la o întârziere a începerii lucrărilor. În data de 9 iunie 2015 a fost încheiat contractul cu SC RBX Electric SRL, cu o durată de execuţie a lucrărilor de şase luni. Întârzierile faţă de graficul stabilit iniţial au fost cauzate de faptul că executantul lucrărilor a întâmpinat dificultăţi în aprovizionarea cu materiale, precum şi în asigurarea pe parcursul diferitelor faze de execuţie a unui număr corespunzător de personal calificat în domeniu”, ne-a comunicat Primăria.

Citit 2985 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.