N-au ieşit socotelile!/ Ruina care ne costă 5,4 milioane de lei de la bugetul local
Foto: Foto:Arhiva

N-au ieşit socotelile!/ Ruina care ne costă 5,4 milioane de lei de la bugetul local
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anul trecut, pe vremea asta, Primăria lansa un proiect european pentru transformarea ruinelor de pe strada Ştiinţei nr. 26 într-o clădire extinsă, cu arhitectură de secol al XIX-lea, dar proiectată pentru a răspunde cerinţelor unui Centru comunitar de servicii sociale. Metamorfoza ar fi trebuit să se producă până la 31 decembrie 2015, dar nu s-a reuşit! În aceste condiţii, aleşii locali au aprobat data de 30 iunie 2016, ca zi limită de finalizare a proiectului. De asemenea şi-au asumat suportarea sumei estimate de 5,34 milioane de lei cu TVA (4,3 milioane de lei fără TVA) sumă necesară finalizării proiectului şi care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016.
Dacă iniţial, cofinanţarea asumată era de doi la sută, acum valoarea pe care o suportăm de la bugetul local o depăşeşte pe cea eligibilă estimată la 3,3 milioane de lei fără TVA!

De ce s-a ajuns aici

Potrivit Primăriei, contractul de lucrări a fost încheiat pe 14 aprilie 2015 cu SC Pallegrini SRL Galaţi, iar lucrările au fost demarate pe 20 aprilie 2015. „Întârzierile faţă de graficul de execuţie stabilit iniţial au fost cauzate de natura terenului slab de fundare, fapt ce a dus la operaţiuni suplimentare de consolidare prin injectare şi astfel a rezultat prelungirea duratei de execuţie a lucrărilor subsecvente”, ne-a comunicat municipalitatea.
În noul imobil cu trei nivele îşi vor găsi adăpost temporar 60 de persoane defavorizate. Tot aici vor fi organizate cursuri de pregătire profesională pentru un număr de 14 specialişti în domeniul serviciilor sociale, 85 de persoane vor beneficia de calificare sau recalificare profesională, iar 120 de persoane vor fi consiliate.

 

Citit 2639 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 16:57

5 comentarii

 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Vineri, 25 Decembrie 2015 09:18
  141.0.12.***
  Adica? S-au platiti studii, proiecte, s-au facut vizite la fata locului si, dupa adjudecare pe criteriu pret minim ? SE CONSTATA ALT TEREN DIN STRATOSFERA SI, aceeasi firma care a creat necazuri si tampenii constructive peste tot incepand cu Gradina publica, are nevoie de bani siplimentari ca peste tot, aprobati de stan si vlad?
  0
  0
  Raportează
 • postat de profesor
  Marți, 22 Decembrie 2015 19:17
  109.103.173.***
  Această ruină a fost pe vremuri Școala nr. 23 în care am învățat și eu. Cele mai grozave momente erau când, în recreații, ne urcam pe pervazurile ferestrelor larg deschise și urmăream meciurile de fotbal de pe Portul Roșu. S-au scurs de atunci cam 40 de ani!
  0
  3
  Raportează
 • postat de sima
  Marți, 22 Decembrie 2015 17:24
  82.137.9.***
  Lucrari suplimentare de turnare betoane in pamant.
  Cool. Cladirile demolate au fost construite bine mersi pe acelasi teren care, foarte interesant si dintr-odata trebuieconsolidat cu injectie de beton. Adicaaaa cu ceva care nu stii daca si cat s-a turnat in pamant ptr ca nu se vede.
  Ceea ce se vede e campania electorala de la orizont si portofelele ce trebuiesc pregatite de firmele castigatoare de licitatii care intaresc fundatii!!!!
  1
  5
  Raportează
 • postat de in atentia jurnalistei
  Marți, 22 Decembrie 2015 15:52
  5.13.253.***
  Aduc in atentiea celor interesati si in mod deosebit jurnalistei care nu este bine documentata ca, la finalizarea acestei constructii nu v-a fi nevoie de alte cursuri de pregatire de specialisti in domeniul social deoarece sunt un numar f. mare de tineri care au absolvit Facultatea de Stiinte Juridice ,SOCIALE si politice din cadrul Universitatii Dunarea de Jos ,deci oameni cu licenta si unii chiar cu masterat care nu au locuri de munca ,in acest context s-ar putea face o economie la bugetul primariei nemaifiind nevoie de cursuri preliminare ocuparii unui asemena post.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetateanul Tralala
  Marți, 22 Decembrie 2015 07:33
  5.13.159.***
  Ruinele ce au fost lasate sa devina ruine.
  O anumita etnie a colectat tot ce se putea colecta din acea constructie chiar in fata paznicilor de la CASS si a Romsilva , ziua se taia cu drujba si pol comunitara batea pas de fanfara.
  Cladire care a stat in picioare atatia ani si lasata in paragina acum cere milioane . Oare a cui este vina? Oare nu a indolentei ?
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.