Amânate pentru vara viitoare/ Proiecte sociale în prelungiri

Amânate pentru vara viitoare/ Proiecte sociale în prelungiri
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Trei proiecte cu un puternic impact social, Centrul de zi pentru copii cu autism, modernizare Centru Multifuncţional de Servicii Socio-Medicale pentru Persoane Vârstnice şi Centrul Multifuncţional Help – Modernizare Cantina de Ajutor Social Galaţi, ar fi trebuit să fie gata la finele acestui an, dar nu vor fi!

Aleşii locali au aprobat data de 30 iunie 2016 ca zi limită de finalizare a acestor investiţii, dată care, dacă nu va fi respectată, ne va obliga să restituim toţi banii europeni primiţi pentru implementarea lor. Decizia aduce şi costuri suplimentare din partea noastră. Astfel, pentru centrul dedicat copiilor cu autism, Consiliul Local Galaţi va suporta o sumă estimată de 960.289 de lei cu TVA, sumă necesară finalizării proiectului, care va fi acoperită din surse proprii şi care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016.

În acelaşi buget va fi prinsă şi suma de estimată de 118.488 de lei fără TVA, la care se adaugă suma de 28.437 lei reprezentând TVA, necesară finalizării centrului multifuncţional.

Pentru proiectul european care transformă Cantina de Ajutor Social în Centrul Multifuncţional Help, s-a acceptat suportarea de către Consiliul Local Galaţi a sumei estimate de 207.000 lei cu TVA, sumă care nu va fi decontată din fonduri europene şi care va fi introdusă în bugetul municipiului Galaţi pe anul 2016.

Citit 1636 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.