Încă doi paşi până la promulgare. LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ intră la vot în Senat

Încă doi paşi până la promulgare. LEGEA DĂRII ÎN PLATĂ intră la vot în Senat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Membrii Senatului vor vota miercuri, 24 februarie, controversata lege a dării în plată, care a primit săptămâna trecută aviz favorabil cu toate amendamentele propuse de deputatul Daniel Zamfir, din partea comisiei juridice şi a comisiei economice din  Senat. Avizul negativ al Consiliului Superior al Magistraturii şi al Ministerului Justiţiei nu a mai fost luat în seamă de membrii Senatului, pentru că a ajuns mult prea târziu, după ce deja fusese întocmit raportul comisiei juridice asupra acestei legi. 

La finele săptămânii trecute, reprezentanţii Băncii Naţionale a României trăgeau un semnal de alarmă printr-un comunicat remis tuturor agenţiilor de presă din ţară asupra eventualei promulgări a acestei legi, în forma actuală. "Cum este posibil ca la nivelul legiuitorilor să se manifeste, în pofida avertismentelor, o asemenea atitudine sfidător superficială în ceea ce privește banul public, când acestea vin de la ministerul responsabil cu administrarea bugetului? A respinge, practic fără niciun fel de dezbatere, pe repede înainte, toate amendamentele prezentate de Banca Naţională a României, susţinute de doi viceguvernatori, care vin să sprijine reexaminarea legii cerută de Președinte, în condițiile unui asemenea impact bugetar, este o chestiune, în opinia mea, de noaptea minții!", a comunicat Daniel Oanţă, consultant pe probleme de strategie al BNR:

"În context, pentru mine este terifiant să constat ca observator al evoluției proiectului de lege a dării în plată, că legiuitorii nu manifestă doar inexplicabile lacune în ceea ce privește activitatea băncilor, de intermediari financiari, adică intermediari de bani şi nu intermediari de case, ci că sunt complet neștiutori în ceea ce privește sursele de finanțare ale deficitului bugetar", a mai completat Daniel Oanţă. 

Propunerile BNR, însă, nu au fost respinse numai de comisiile Senatului, ci şi de Autoritatea Naţională a Protecţiei Consumatorului (ANPC). În cazul în care votul din plenul Senatului va fi unul favorabil, atunci proiectul de lege va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz şi, eventual, la promulgare.        

Citit 2378 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.