”Ce ne facem cu maidanezii?” - CÂINII FĂRĂ STĂPÂN, o problemă reală a Galațiului
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

”Ce ne facem cu maidanezii?” - CÂINII FĂRĂ STĂPÂN, o problemă reală a Galațiului
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Deşi sună ca un disc stricat, care repetă aceeaşi melodie încontinuu, problema câinilor maidanezi este una extrem de presantă în oraşul nostru. De regulă, oamenii din cartierele Galaţiului se împart în iubitori de animale care îşi iau un suflet negrăitor în casă, iubitorii de faţadă, care hrănesc câinii şi pisicile străzii şi cei care ar vrea să îi vadă ori în adăposturi, ori eutanasiaţi.

Pentru prima categorie, cu excepţia faptului că nu strâng după propriul patruped atunci când îl scot la plimbare, nu sunt prea multe lucruri de spus. Războiul vorbelor se duce între cei care hrănesc câinii şi pisicile la colţul blocurilor şi cei care ar vrea să vadă cartierul curăţat de gaşca lui Lăbuş.

"De ce trebuie să suport eu, care nu am animal în casă şi care am un copil mic, ideea că oricând îmi vine băiatul de la şcoală poate fi atacat de o căţea care îşi apără puii? Animalul nu are vină, el e teritorial şi atât. Ştie că nu trebuie să îi treci teritoriul, că trebuie să îl apere şi te atacă. Dar copilul ce vină are? Şi asta doar pentru că unele cucoane de la blocul meu găsesc de cuviinţă să iasă cu oala de tocăniţă şi să hrănească sufletele maidaneze. Nici nu le poţi zice ceva, că imediat încep să zbiere, că suntem sălbatici, noi ăştia tineri, că vrem moartea câinilor. Personal, îmi doresc doar să fie curăţenie pe străzi. Să nu mai fie nevoie să mă tem pentru siguranţa propriului copil, şi nici să nu mai calc în rahat de câine când ies pe stradă", ne-a explicat Liviu, un tânăr de 30 de ani.

De exemplu, în cartierul Micro 17, toţi cei cu care am stat de vorbă s-au plâns de problema câinilor maidanezi, care nu doar că sunt foarte mulţi, dar sunt şi foarte agresivi.

Vasile Paraschiv, un cunoscut al întregii zone pentru eforturile pe care le depune în înfrumuseţarea cartierului, ne-a spus că a fost şi atacat de o haită de maidanezi, când se întorcea de la muncă, acum câţiva ani. Omul, în vârstă de 64 de ani, ne-a mai spus şi că a pierdut şirul cererilor făcute către primărie şi Ecosal pentru strângerea câinilor fără stăpân din cartier. "Nu se poate să vii seara acasă, de la serviciu sau de oriunde din altă parte, şi să fii atacat de haite de maidanezi. Pe mine m-au înconjurat acum câţiva ani şi m-au muşcat de picior. Şi nu sunt singurul", s-a plâns cetăţeanul.

Iar această problemă, a maidanezilor, se regăsește și în celelalte cartiere gălățene.

Unde apelăm pentru a scăpa de câinii fără stăpân

Citit 6103 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.