Se închide strada Basarabiei

Se închide strada Basarabiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nici o firmă din Galaţi n-a întrunit punctajul necesar câştigării licitaţiei * Firma câştigătoare, implicată în scandalul Videanu *

De miercuri, 15 iulie, şoferii trebuie să evite să-şi mai facă trasee care să includă strada Basarabiei, pe tronsonul cuprins între bulevardul George Coşbuc şi Piaţa Energiei.  Aici vor începe, în sfârşit, la aproape trei luni şi jumătate de la lansarea proiectului, lucrări de modernizare a străzii.

Lucrările, în valoare de 10.390.557 lei (inclusiv TVA), sunt finanţate din fonduri structurale şi de la bugetul local, vor dura zece luni. În total vor fi înlocuiţi 1.250 metri din reţeaua de canalizare, 2.053 metri din reţeaua de apă, 9,7 km din reţelele electrice (devieri) şi 2,5 km din reţeaua de contact. De asemenea, vor fi refăcute liniile de tramvai pe 2,3 km şi vor fi reparaţi 4.090 mp trotuare şi 12.400 mp carosabil (1.150 m x 10,8 m).

Motivul pentru care lucrările au început la o distanţă aşa de mare de lansarea oficială a proiectului (care s-a petrecut pe 12 martie) este, potrivit declaraţiilor viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, contestaţia făcută de una din firmele care au pierdut licitaţia.

„Pentru aceste lucrări s-au înscris 7-8 firme, precum Vâlceana, Arcada, Vega, Alpin Austria & Tancrad, Atlas… Cea mai bună ofertă a fost cea a firmei Atlas care s-a asociat cu o firmă din Spania, pentru acest lucru. Ei au avut cu o ofertă de aproximativ 60 miliarde lei vechi, însă când s-au studiat ofertele, s-a constatat că Atlas nu a putut face dovada unor experienţe similare, aşa că au fost descalificaţi. Următoarea firmă a fost SC Mari - Villa, iar Atlas a făcut contestaţie...”, a explicat viceprimarul.

Dacă tot nu câştigă firmele din Galaţi, poate se informează cineva şi asupra bonităţii firmelor participante dinafară la aceste licitaţii.

Despre Mari-Villa s-a vorbit anul trecut foarte mult în legătură cu afacerile cu borduri ale lui Videanu. Curtea de Conturi a descoperit lucruri interesante precum plăţi nejustificate, diferenţe la cantitatea materialelor etc. Dacă am fi răi, am spune că, de când şi-a luat în serios rolul de supervizor al organizaţiei PD-L Galaţi, domnul Videanu trage şi prietenii după dumnealui. Dar nu suntem, ne punem şi noi doar nişte întrebări.

Cât priveşte durata lucrărilor, acesta a precizat că iniţial era vorba de derularea de lucrări pe parcursul a 18 luni, dar termenul a fost redus la 10 luni.

Citit 1503 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.