Efectul de turmă/ Consiliul Judeţului a devenit Consiliul Judeţean

Efectul de turmă/ Consiliul Judeţului a devenit Consiliul Judeţean
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consiliul Judeţului Galaţi s-a transformat, prin votul aleşilor judeţeni din actualul mandat, în Consiliul Judeţean. Până de curând, Galaţiul era singurul judeţ din România care avea un Consiliu al Judeţului, în timp ce peste tot în ţară titulatura era "Consiliul Judeţean".

Actuala conducere a instituţiei, la iniţiativa vicepreşedintelui PSD Cornel Hamza, care a fost susţinut şi de consilieri, prin vot, inspirată, probabil, de efectul de turmă, a decis să îngroape unicitatea Galaţiului la nivel de titulatură. "Schimbarea" s-a produs la finele lunii februarie, printr-un nou Regulament de organizare şi funcţionare. La şedinţa de miercuri, 30 martie, în documentele oficiale ale CJ fusese deja trecută noua titulatură, la fel cum pe site-ul instituţiei s-a produs modificarea.

Colegul nostru Victor Cilincă consemna, la începutul anilor '90, că vechea titulatură, la care actualii aleşi au decis să renunţe cu uşurinţă, a fost îndrăgită şi preferată de către fostul preşedinte al CJ, Răsvan Angheluţă, care a rămas în istorie drept unul dintre cei mai buni şefi de judeţ, promotorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii, care acum îi poartă numele. Colegul nostru consemna, după o conferinţă de presă a regretatului preşedinte, că, în opinia acestuia, „Consiliul Judeţean” aducea prea mult cu „Comitetul Judeţean de partid” de tristă amintire şi a preferat titulatura de „Consiliul Judeţului”.

Consiliul Judeţului Galaţi a luat naştere pe 8 aprilie 1992.  

Citiţi şi http://goo.gl/dSyuNr 

Citit 1898 ori Ultima modificare Vineri, 01 Aprilie 2016 10:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.