Pocăinţă electorală/ Deputatul Florin Pâslaru a intrat în grupul „Mic dejun cu rugăciune”

Pocăinţă electorală/ Deputatul Florin Pâslaru a intrat în grupul „Mic dejun cu rugăciune”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Cunoscut drept „ochi alunecoşi, inimă zburdalnică”, deputatul PSD Florin Pâslaru şi-a uimit prietenii şi cunoscuţii când a anunţat intrarea în grupul parlamentar „Mic dejun cu rugăciune”.

Înfiinţat acum mai bine de 20 de ani, Grupul de Rugăciune din Camera Deputaţilor este o structură informală a Parlamentului, din care fac parte peste 20 de deputaţi, majoritatea social-democraţi. Grupul se reuneşte în fiecare marţi la o şedinţă, evident, cu mic dejun şi rugăciune. Concret, activitatea comisiei începe şi se încheie cu o rugăciune, iar în rest se discută problemele curente. În ceea ce priveşte eficienţa Grupului de Rugăciune, trebuie spus că a avut o contribuţie majoră în ceea ce priveşte legea privind predarea religiei în şcoli.

Mirul politic

Deşi scopul acestui grup este transpunerea elementelor morale creştine în spiritul şi litera legii, colegii de partid ai lui Florin Pâslaru cred că subita pocăinţă a parlamentarului ar avea la bază un interes electoral. Mai exact, Pâslaru este dornic să obţină un nou mandat parlamentar. Dacă legea electorală ar mai fi menţinut candidaturile pe colegii parlamentare, Pâslaru ar fi fost sigur că va câştiga fluierând majoritatea voturilor din Centru şi Valea oraşului, adică din Colegiul nr. 6, pe care îl reprezintă acum în Legislativ. Numai că, prin desfiinţarea colegiilor parlamentare, lupta pentru un loc eligibil pe listele PSD pentru alegerile parlamentare a devenit dură. Mai ales în condiţiile în care societatea civilă le-a cerut partidelor candidaţi curaţi!

Tocmai pentru a-şi mai lustrui imaginea, Florin Pâslaru s-a alăturat grupului de rugăciune, unde s-a dus să se închine şi fostul coleg de partid al politicianului gălăţean, Dan Şova. Mai mult, colegii şi apropiaţii susţin că Pâslaru şi-a schimbat şi atitudinea, şi obiceiurile. De pildă, a început să se miruiască pe frunte, creştet şi mâini, aşa cum au fost surprinşi Varujan Vosganian şi Dan Şova.

Gurile rele spun că Pâslaru nu va păcăli pe nimeni cu aparenta lui atitudine evlavioasă şi că lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba! Rămâne să vedem dacă PSD îl va "mirui" sau nu cu un loc eligibil!

Mai multe amănunte aici.

Citit 2322 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2016 13:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.