INDEPENDENȚII, alternativă la actuala clasa politică. Cine se pregăteşte pentru PRIMĂRIE și CONSILIUL LOCAL

INDEPENDENȚII, alternativă la actuala clasa politică. Cine se pregăteşte pentru PRIMĂRIE și CONSILIUL LOCAL
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Cel mai tânăr potenţial candidat are 31 de ani * Alţi doi temerari au 33 şi, respectiv, 36 de ani * Trei sunt economişti, unul este medic şi unul mediator


Nemulţumiţi de prestaţia clasei politice, dar şi de parcursul oraşului şi judeţului din ultimii ani, mai mulţi gălăţeni, dintre care unii au confirmat în diverse domenii de activitate, au decis să candideze, pe data de 5 iunie, pentru Primărie şi Consiliul Local.

Dacă, la acest moment, cele mai multe dintre partidele care contează în bătălia electorală au deja listele de susţinători întocmite, independenţii care ţintesc un mandat de primar sau consilier local încă trag tare pentru a strânge semnăturile necesare depunerii candidaturilor. O misiune extrem de dificilă pentru aceştia, după cum au recunoscut chiar unii dintre ei, întrucât, spre deosebire de partide, care îşi mobilizează, fără probleme, sute de activişti pentru a întocmi listele de susţinători, independenţii se pot baza, în principal, pe doar câţiva prieteni, care să-i ajute, dezinteresat, în goana după strângerea de semnături.

O femeie şi două candidaturi

Consilierul judeţean Simona Daniela Vreme (fostă Hapeci) este, la acest moment, unica reprezentantă a sexului frumos care a decis să candideze din postura de independent, atât pentru fotoliul de primar, cât şi pentru un mandat de consilier local. De altfel, în urmă cu doar câteva zile, aceasta şi-a şi făcut publică intenţia, pe o reţea de socializare.

Simona Daniela Vreme este născută pe 15 decembrie 1984, este economist de profesie şi licenţiată în drept, director economic al unei societăţi private şi consilier judeţean. Aceasta este de altfel şi unul dintre puţinii aleşi activi din Consiliul Judeţean (CJ), care a semnalat, în repetate rânduri, o serie de nereguli şi derapaje ale actualei conduceri a judeţului.

Tânăra a fost membră a PP-DD, însă, în anul 2014, a profitat de Ordonanţa de Urgenţă nr. 55, pentru a deveni consilier independent, pe fondul dezamăgirii şi nemulţumirilor generate de prestaţia liderilor formaţiunii, precum şi a jocurilor politice din interior, întrucât partidul devenise un „satelit” al UNPR, cu care, mai târziu, a şi fuzionat. După ce a devenit independent, Simona Daniela Vreme a fost ofertată de mai multe formaţiuni politice, pentru a li se alătura, printre care PNL, PSD şi PND, însă a refuzat.

Tânăra din Consiliul Judeţean este căsătorită şi are doi copii.

O voce a societăţii civile

Un alt tânăr care s-ar putea afla pe buletinul de vot al gălăţenilor este Gregor Alexandru Teodorescu, unul dintre cei mai vocali reprezentanţi ai fragilei societăţi civile de la malul Dunării. Născut pe 28 ianuarie 1983, este de profesie economist şi activează ca întreprinzător în domenii precum construcţii, consultanţă şi IT.

Alexandru Gregor Teodorescu a fost, în ultimii zece ani, voluntar în cadrul mai multor organizaţii neguvernamentale, iar în prezent este membru al mai multor asociaţii internaţionale cu scop caritabil şi comunitar. Totodată, tânărul s-a remarcat, în ultimii ani, datorită mai multor propuneri de proiecte pe care le-a oferit autorităţilor gălăţene, care ar putea contribui la schimbarea feţei oraşului. Conform informaţiilor noastre, Alexandru Gregor Teodorescu intenţionează să candideze pentru un mandat de consilier local, nu şi pentru postul de primar. Întrebat despre aceste planuri, tânărul nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, însă a precizat că, din punctul său de vedere, legea electorală este discriminatorie, întrucât favorizează partidele: "Este neconstituţională, pentru că încalcă art. 37 din Constituţie, fiind astfel discriminatorie faţă de independenţi. Favorizează clar partidele".

Alexandru Gregor Teodorescu este căsătorit şi are un copil.

Din comunitatea studenţească

Bogdan Rodeanu este cel de-al treilea tânăr care intenţionează să candideze ca independent pentru un mandat în Consiliul Local. Dacă, potrivit informaţiilor noastre, Simona Vreme şi Gregor Teodorescu s-au hotărât ceva mai târziu să candideze, Bogdan Rodeanu mai are doar câteva semnături de strâns pentru a-şi putea depune candidatura, pentru că decizia a luat-o în urmă cu mai mult timp.

Bogdan Rodeanu este născut pe 18 iulie 1980, iar de profesie este economist, axat în special pe segmentul managerial şi mai puţin pe cel financiar. El este, în prezent, directorul Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”, unde se ocupă practic de managementul unei mici comunităţi, întrucât campusul studenţesc „Al. I. Cuza” reuneşte nu mai puţin de 3.000 de tineri, veniţi din toată ţara, dar şi din afara graniţelor. El a implementat o serie de proiecte ce au contribuit practic la îmbunătăţirea confortului studenţilor care locuiesc în campus.

Şeful Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti este căsătorit.

Un medic vrea să devină primar

Pe buletinele de vot ale gălăţenilor se va afla, cel mai probabil, şi dr. Ionel Goldură, primul dintre independenţi care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Galaţi, atât pe reţelele de socializare, cât şi în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile la care a participat. Acesta activează, în prezent, în cadrul unui centru medical din oraş, iar pe pagina oficială a clinicii, la secţiunea „prezentare”, despre dr. Ionel Goldură se precizează: "medic specialist cardiologie şi medic primar medicină de familie, cu atestat de studii complementare în managementul serviciilor de sănătate, api-fito-aromaterapie şi ultrasonografie generală, cu cursuri de specializare în diagnostic şi tratament prin metode biofizice (Germania, 2009)".

Un candidat care nu se lasă

Printre candidaţii independenţi ai Galaţiului s-ar putea număra şi Constantin Telegan, care nu se află la prima candidatură şi care, în ciuda scorurilor deloc încurajatoare obţinute la alegerile trecute, nu s-a lăsat intimidat şi a anunţat, în urmă cu mai multe luni, că va candida din nou la Primărie. Pe atunci, Telegan anunţa că va reprezenta Partidul Gălăţenilor, însă cum acesta nu figurează printre formaţiunile politice care vor apărea pe buletinul de vot, va candida, cel mai probabil, ca independent. Acesta a susţinut, într-o serie de postări pe reţelele de socializare, că ar practica avocatura, iar, la un moment dat, a menţionat că este mediator.

Conform unor informaţii neoficiale, se pare totuşi că aceştia nu sunt singurii gălăţeni care vor candida din postura de independenţi pentru un mandat de primar sau consilier local.

Rămâne de văzut, totuşi, dacă aspiranţii independenţi la un fotoliu de politician îşi vor depune efectiv candidatura şi, mai ales, dacă vor reuşi să-i mobilizeze pe gălăţeni să iasă la vot, în condiţiile în care, conform sondajelor de opinie ale formaţiunilor politice, o mare parte a electoratului intenţionează să absenteze la acest scrutin, fapt ce va avantaja partidele politice.

ALEGERI LOCALE 2016/ Astăzi, 11 aprilie, se dă STARTUL depunerii candidaturilor - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 7263 ori Ultima modificare Marți, 12 Aprilie 2016 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.