Adriean Videanu, la PD-L Galaţi: Reorganizare elegantă, dar tăioasă

Adriean Videanu, la PD-L Galaţi: Reorganizare elegantă, dar tăioasă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Responsabilii de rezultatele slabe la europarlamentare „îşi vor primi «recompensa» la momentul potrivit” *

Aflat pentru a doua oară la Galaţi, de când a preluat şefia filialei locale, în vederea reorganizării sale, prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a rupt tăcerea care învăluia viaţa de partid a democrat-liberalilor gălăţeni de după alegerile europarlamentare.

Astfel, Videanu a recunoscut faptul că Galaţiul este unul din cele nouă judeţe din ţară unde rezultatele de la alegerile europarlamentare nu au fost cele aşteptate. „Este o decizie a Biroului Permanent Politic să ranforsăm organizaţiile cu potenţial mare, dar care, din păcate, nu a fost suficient valorificat la alegerile europarlamentare”, s-a exprimat, elegant, Videanu.

Alături de Mircea Toader, şi cu aceeaşi eleganţă, prim vicepreşedintele PD-L a continuat să prezinte minusurile conducerii filialei locale: „Din punctul nostru de vedere, judeţul are o mai mare disponibilitate de a vota cu PDL decât au votat, şi de aici reiese că nu s-a muncit suficient sau poate s-au făcut erori în activitatea politică…. Erori ca cele 28 localităţi inexistente din punct de vedere al organizării, rase acum două săptămâni, alte localităţi în care calitatea de militant s-a limitat la discuţii cu cetăţenii făcute din patru în patru ani”.

Iar cei responsabili „îşi vor primi recompensa la momentul potrivit”, a mai adăugat Videanu.

Totuşi, având în vedere că urmează pregătirea pentru alegerile prezidenţiale, unde PD-L Galaţi are ca ţintă 41 la sută din voturi, mai este mult, probabil, până când se vor vedea şefi de partid traşi la răspundere…      

Nimic nou pentru combinatul ArcelorMittal

În partea a doua a vizitei sale la Galaţi şi în calitate de ministru PD-L al  Economiei, Adriean Videanu a participat la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din combinatul ArcelorMittal, pentru „a găsi soluţii pentru relansarea unor comenzi potenţiale pe care Sidex-ul le are”.

Totuşi, în afară de intenţia declarativă de a ajuta combinatul gălăţean, nici ministrul Economiei nu a prezentat informaţii concrete, aşa cum au făcut, de altfel, toţi înalţii politicieni, de la începutul anului şi până acum, în această problemă – premierul Emil Boc, vicepremierul Dan Nica…

Astfel, Videanu a reluat tema furnizării Combinatului de gaze naturale sau energie electrică cu 30-40% mai ieftină decât cea cumpărată acum şi a vorbit de „libertatea” ArcelorMittal Galaţi, de a se înscrie la licitaţiile în care se negociază achiziţionarea de diverse produse metalurgice necesare infrastructurii naţionale…

Cât priveşte politicile fiscale ale Guvernului, Adrian Videanu s-a declarat a fi total împotriva impozitului forfetar şi „un constant susţinător” al ideii de neimpozitare a profitului reinvestit, măsură care speră să poată fi operaţională de la 1 ianuarie 2010.

„PSD ar trebui, mai întâi, să îşi asume introducerea impozitului forfetar şi abia apoi să aplice tactica „lupului moralist” susţinând eliminarea sa. Dacă m-aş fi aflat la şedinţa coaliţiei  la care s-a stabilit impozitul forfetar, nu s-ar fi introdus. Eu cred că acesta nu e un impozit care să stimuleze economia”, a mai declarat Adrian Videanu.

Citit 1116 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.