Altă lege împotriva „magazinelor de vise”

Altă lege împotriva „magazinelor de vise”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce deputatul PDL Ştefan Pirpiliu a depus în primăvară o astfel de iniţiativă, gălăţeanul Bogdan Ciucă anunţă că va depune şi el un proiect pe aceeaşi temă *

Deputatul PC Bogdan Ciucă a anunţat că, împreună cu ceilalţi colegi ai săi de partid, intenţionează să depună un proiect de lege prin care să se interzică "magazinele de vise" şi comercializarea substanţelor halucinogene.

Deputatul a adăugat că existenţa unor astfel de magazine, mai ales cele aflate în apropierea unităţilor şcolare, este „periculoasă şi alandala” şi că tinerii care consumă, iniţial din teribilism, astfel de substanţe, ar putea ulterior să înceapă să consume droguri.

Notând cât este de lăudabilă iniţiativa deputatului gălăţean de a iniţia acum un astfel de proiect de lege, în condiţiile în care "magazinele de vise" s-au înfiinţat de cel puţin doi ani la Galaţi, iar oraşul nostru a ajuns, în mai puţin de un an, a doua localitate din ţară ca număr de magazine de vise. Dar trebuie spus că un proiect de lege pe acelaşi subiect a fost deja iniţiat în luna aprilie a acestui an de deputatul PD-L Ştefan Pirpiliu.

De altfel, Pirpiliu a participat şi la o întâlnire a autorităţilor locale gălăţene pe acest subiect, acţiune la care deputatul conservator Bogdan Ciucă nu a fost prezent. Aceeaşi absenţă notabilă am remarcat-o la Bogdan Ciucă şi la campania de presă pe care "Viaţa liberă" a derulat-o în legătură cu "magazinele de vise".

Însă, cum este „mai bine mai târziu decât niciodată”, apreciem preocuparea deputatului gălăţean, sau poate ar trebui să apreciem spiritul de observaţie al nepoatei deputatului, care i-a semnalat unchiului ei prezenţa unui astfel de magazin în apropierea şcolii ei, punct de plecare pentru Bogdan Ciucă în proiectul legislativ, aşa cum singur a relatat.

Întrebat de ce este nevoie de un al doilea proiect de lege pe tema "magazinelor de vise", în condiţiile în care există deja unul, Bogdan Ciucă a precizat că nu ştia de prezenţa proiectului PD-L şi că „poate că există, însă nu în forma radicală în care ne dorim noi să fie proiectul”.

La observaţia că ar putea fi perceput ca timp pierdut timpul alocat realizării unui nou proiect, în condiţiile în care acelaşi timp ar putea fi alocat îmbunătăţirii proiectului existent, Bogdan Ciucă a explicat: „Nu este prima dată când sunt mai multe proiecte de lege pe acelaşi subiect… acesta este cel mai fericit caz, pentru că toate proiectele se discută împreună la comisia de specialitate şi primesc un singur raport”.

Cât priveşte faptul că nu a avut cunoştinţă de proiectul lui Pirpiliu, Ciucă a explicat că nu poate să îşi chestioneze neîncetat colegii de Cameră cu privire la iniţiativele fiecăruia; în plus, cutuma face ca iniţiatorul să meargă la ceilalţi deputaţi să le ceară semnături pentru susţinere. „Iar la mine nu a venit domnul Pirpiliu”, a încheiat Bogdan Ciucă.

Citit 1396 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.