Primele tranzacţii IMOBILIARE din acest mandat. Ce TERENURI VINDE Primăria Galați şi la ce PREȚURI

Primele tranzacţii IMOBILIARE din acest mandat. Ce TERENURI VINDE Primăria Galați şi la ce PREȚURI
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproape 145.000 de euro fără TVA va încasa, în total, Primăria municipiului Galaţi din vânzarea a nouă suprafeţe de teren, dintre care şase se află sub construcţii cu destinaţia de spaţiu comercial. Tranzacţiile au fost hotărâte la recenta şedinţă a Consiliului Local. Trebuie spus că majoritatea acestor înstrăinări aşteaptă încă din mandatul trecut să fie aprobate, dar fie au fost amânate, fie au fost retrase de pe ordinea de zi, din diferite motive!

Sub spaţii comerciale

Consilierii au fost de acord cu o vânzare care a tot aşteptat la comisiile Legislativului Local în vechiul mandat. Este vorba despre terenul de 215,60 mp, situat în cartier Micro 19, strada Oţelarilor - aferent parcare, situat, conform documentelor sub un spaţiu comercial şi un sediu de firmă. Mai exact, sub cazinoul "Lisboa". Terenul va fi vândut cu 129 euro/mp, fără TVA firmei care deţine cazinoul, SC Neidan SRL.

Aleşii au fost de acord să vândă suprafaţa de 259 mp de pe Calea Prutului nr. 220 la preţul de 53 euro/mp, fără TVA, firmei SC Dumitru LS SNC SRL, care îl deţine cu contact de concesiune. Pe teren este edificată o construcţie cu destinaţia de spaţiu comercial.

S-a votat şi vânzarea, cu preţul de 116 euro/mp, fără TVA, a terenului 56,32 mp, reprezentând cota parte indiviză de 14,37 la sută suprafaţa totală de 392 mp situat pe strada Enăchiţă Văcărescu nr.1 - lot 6, chiriaşului Adrian Jan Stanciu care a solicitat cumpărarea lui încă din septembrie 2014. Şi în acest caz, pe teren este edificată o construcţie cu destinaţia de spaţiu comercial.

Terenul de 136 mp de pe Traian nr. 322 A va fi vândut cu 109 euro/mp. Cererea de cumpărare este depusă în august 2015, de către Păpădie Florin, pe terenul atribuit, până acum, în concesiune fiind edificată o construcţie cu destinaţia de spaţiu comercial.

Aleşii au spus „Da” vânzării terenului de 151 mp de pe strada Brăilei nr.169 A, dorită de SC Albesconi SRL, teren pe care se află, şi în acest caz, un spaţiu comercial. Preţul plătit va fi 163 euro/mp.

În Micro 19, pe strada Strungarilor, în Complex Comercial - unitatea 15, va fi vândut terenul de 130 mp, aflat sub un spaţiu comercial, lui Nelu Bogean, la preţul de 123 euro/mp, fără TVA.

Curte şi grădină

Aleşii au mai fost de acord şi cu vânzarea unor suprafeţe de teren cu destinaţia curte-grădină, adiacente unor proprietăţi. Astfel pentru doi metri pătraţi pe strada Ciprian Porumbescu nr. 38A, gălăţeanul Dimache Marius Sorin va plăti 196 euro/mp, fără TVA. Pe Remus Popovici, cumpărarea suprafeţei de 195 mp, de pe strada Episcop Melchisedec Ştefănescu nr. 3B, o să-l coste 138,54 euro/mp, fără TVA. Iar suprafaţa de 112,16 mp (în indiviziune), de pe strada Traian nr. 389 va fi vândută lui Marian Ene la preţul de 125 euro/mp, fără TVA.

Mai trebuie spus că preţurile vor fi plătite la cursul oficial comunicat de BNR la data semnării contractului de vânzare-cumpărare. Cheltuielile ocazionate cu încheierea contractelor de vânzare - cumpărare vor fi suportate de către cumpărător. Evaluările acestor terenuri s-au făcut de către Serviciul GeoTopoCad Expert din cadrul Primăriei.

Citit 6934 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.