În străinătate, pentru bunăstarea cetăţenilor/ Reprezentanţii CJ au făcut mai puţin "turism" administrativ

În străinătate, pentru bunăstarea cetăţenilor/ Reprezentanţii CJ au făcut mai puţin "turism" administrativ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce în anul 2014 la Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi au fost „bifate” nu mai puţin de 25 de călătorii în afara graniţelor (cu patru mai multe faţă de 2013), al căror cost a fost de aproape 100.000 de lei (chiar dacă nu toate au fost finanţate din bani publici), anul trecut reprezentanţii CJ au mers în străinătate doar de şase ori pe banii Consiliului (parţial sau total). Din cele şase deplasări în afara graniţelor, care depăşesc 30.000 de lei, patru au fost efectuate de fostul preşedinte, Nicolae Bacalbaşa.

Franţa, Luxemburg, Turcia, Austria şi Italia

Conform datelor furnizate de conducerea instituţiei, la solicitarea „Vieţii libere”, prima deplasare în străinătate a avut loc în perioada 15-18 aprilie 2015, în Marsilia (Franţa), la Seminarul „Cum poate sprijini Uniunea Europeană îmbunătăţirea accesibilităţii teritoriale”, organizat de Conferinţa Regiunilor Periferice Maritime (CPPM) în colaborare cu Regiunea Provence – Alpes – Cote d'Azure. Delegaţii Consiliului Judeţean, Nicolae Bacalbaşa şi arhitectul-şef Mărioara Dumitrescu, au cheltuit 9.567 de lei pentru transport, cazare şi masă. Practic, aceasta este şi cea mai costisitoare dintre cele şase deplasări. Transportul dus-întors al celor doi reprezentanţi ai CJ a costat 4.520 de lei (câte 2.260 de lei pentru fiecare), cazarea – 3.612 lei (câte 1.806 lei), iar masa – 1.435 de lei (883 de lei cheltuiţi de fostul preşedinte CJ, iar 552 – de arhitectul-şef).

În afara ţării a călătorit şi actualul vicepreşedinte al CJ Florinel-Petru Gasparotti (anul trecut, simplu consilier judeţean), care a mers în Luxemburg, în perioada 22-24 aprilie 2015. Acesta a participat la Workshopul „Ce teritoriu european ne dorim?”, organizat în contextul preluării de către Luxemburg a preşedinţiei Uniunii Europene. Deplasarea acestuia a costat 3.184 de lei, din care 1.477 de lei cheltuieli de transport, 1.234 de lei – cheltuieli de cazare şi 473 de lei – cheltuieli cu masa.

În perioada 21-25 mai, Nicolae Bacalbaşa s-a aflat în Edirne (Turcia), la a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Mâncăruri Tradiţionale, organizat de Direcţia de Cultură şi Afaceri Sociale a Primăriei din Edirne, "bifând” cea mai ieftină deplasare – de doar 844 de lei (cheltuieli cu masa), semn că organizatorii au suportat costurile transportului şi cazării fostului preşedinte.

După cea de-a doua deplasare a lui Nicolae Bacalbaşa, în intervalul 25 iunie - 2 iulie 2015, s-a aflat în Viena (Austria) fostul său consilier, Florina Zaharia (acum, managerul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”), unde a avut loc a 11-a ediţie a Zilelor Europene ale Dunării, în cadrul cărora, conform conducerii CJ, s-au vernisat mai multe expoziţii organizate de Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi. Instituţia a decontat cheltuieli de cazare de 2.434 de lei şi cheltuieli cu masa – 1.275 de lei.

Între 25 septembrie şi 2 octombrie 2015, fostul preşedinte al CJ a revenit în Franţa, însă de această dată la Bordeaux, împreună cu Dan-Lilion Gogoncea (consilier judeţean). Cei doi reprezentanţi ai CJ s-au deplasat „pentru stabilirea formei finale comune a Convenţiei cadru de Cooperare pentru perioada 2015-2017 între Galaţi şi Regiunea Aquitaine şi pentru semnarea unei scrisori de intenţie de cooperare descentralizată între cele două regiuni”. Pentru transportul celor doi reprezentanţi instituţia a achitat câte 2.006 de lei, în timp ce pentru masa lui Nicolae Bacalbaşa – 1.883 de lei, iar pentru a lui Dan-Lilion Gogoncea – 1.180 de lei.

Ultima călătorie, conform datelor furnizate de CJ, s-a desfăşurat în perioada 3-8 noiembrie 2015, la Florenţa (Italia), unde fostul preşedinte al CJ a participat la Adunarea Generală a Conferinţei Regiunilor Periferice Maritime (CRPM), care a costat 5.814 lei.

Să fi fost conducerea instituţiei mai strânsă la pungă anul trecut şi mai preocupată de banul public?        

Citit 1848 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.