CHIRII MAJORATE de patru ori pentru locuinţele ANL. Propunere pe masa aleşilor locali

CHIRII MAJORATE de patru ori pentru locuinţele ANL. Propunere pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Locatarilor celor 837 de apartamente ANL din Galaţi li se pregăteşte o surpriză neplăcută: majorarea chiriilor pe care le plătesc. Vestea a fost dată de către consilierul local PNL Nicuşor Ciumacenco.

"În baza unei hotărâri de Guvern adoptată de prim-ministrul Victor Viorel Ponta, primarul Ionuţ Pucheanu doreşte să mărească de patru ori chiria în cazul locuinţelor ANL. În acest sens, a înaintat către comisiile de specialitate un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care s-ar lua această măsură, de la începutul anului viitor", a spus Ciumacenco.

Cu cât se scumpesc


Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, la locuinţele ANL din Micro 13, chiria pentru un apartament cu o cameră, cu o suprafaţă construită de 58,9 metri pătraţi, ar urma să crească de la 47 la 208 lei pentru tinerii sub 35 de ani şi de la 160 la 215 pentru cei care au depăşit 35 de ani. Pentru două camere (86,2 metri pătraţi), creşterea va fi de la 71 la 300 de lei pentru cei sub 35 de ani şi de la 232 la 310 lei pentru cei care au depăşit această vârstă. La trei camere, chiria se majorează de la 102 la 430 de lei pentru cei sub 35 de ani şi de la 325 la 445 la cei care au depăşit această vârstă.

În cartierul Dimitrie Cantemir, cel mai vitregit dintre toate cartierele ANL, chiria tinerilor sub 35 de ani ar urma să crească, pentru un apartament cu o cameră, de la 48 la 207 lei, pentru două camere de la 80 la 344 de lei, iar pentru trei camere de la 102 la 414 lei. Chiriile plătite de cei peste 35 de ani vor fi următoarele: 214 lei pentru o cameră, 357 de lei pentru două şi 429 pentru trei camere.

PNL nu va vota


"În condiţiile în care economia Galaţiului este prăbuşită, iar şomajul este situat la unul dintre cele mai ridicate niveluri din ţară, nu considerăm că este oportună o astfel de măsură, ce ar lovi într-una din cele mai defavorizate categorii sociale: tinerii cu venituri mici. Cred că primarul Pucheanu va trebui să găsească soluţii pentru a împiedica acest lucru. E un cadou toxic lăsat de colegul Ponta. Pucheanu, împreună cu ceilalţi primari de mari municipii din Galaţi care se află în această situaţie pot face un demers pentru ca acea hotărâre de guvern să nu fie aplicată. E atributul lui ca primar! Eu, să fi fost în situaţia să am posibilitatea şi pârghiile legale, m-aş fi dus la Guvern, m-aş fi legat cu lanţuri de porţile guvernului, să obţin lucruri bune pentru Galaţi", a declarat Nicuşor Ciumacenco, care a precizat că grupul PNL nu va aproba această majorare.

HOTEL de patru stele, pentru tinerii fără casă. Proiect cu fonduri europene (FOTO) - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 11384 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 00:22

12 comentarii

 • postat de prepay
  Luni, 29 August 2016 18:45
  79.116.135.***
  Ei ,vai , săracii , după masinile parcate la scară , numai locuințe sociale nu-s alea , cunosc fii de procurori , și de alte persoane sus puse care , sărăcuții de ei locuiesc în asemenea ap. Sunt , de asemenea , persoane și familii îndreptățite să locuiască acolo dar , cum bine se știe , neavând pile" sau banii necesari șpăgii , nu s-au putut apropia de așa un ,,chilipir" și ca atare , fac tot posibilul ca din salariu să poată achita o chirie în oraș la un preț de 12 ori mai mare , așa că , fără nici o urmă de regret , din partea mea , măriți chiria , căci mai mult ca sigur au de unde da...Ca un experiment , daț-i un zvon căse mareste de 10 ori , să vedeți că nimeni nu se gândeste spre a renunța la ap.
  8
  6
  Raportează
 • postat de Carcotas
  Duminică, 28 August 2016 20:57
  82.78.253.***
  Parcarile lor sunt pline de masini scumpe .Acesti asistați sociali .unii..dintre ei lucrează si in primărie.Caz social.sanchi
  8
  6
  Raportează
 • postat de Miha
  Duminică, 28 August 2016 17:04
  5.13.240.***
  Domnii consilieri si dl. primar ar trebui sa puna la dispozitia acestor locatari posibilitatea de a cumpara apartamentele, nu sa ii transforme intr-o sursa de venit pentru bugetul Primariei sau al Guvernului. Noi, cei care locuim in aceste locuinte, suntem persoane cu venituri modice si nu ne-am putea permite chirii atat de mari. Pe langa asta, daca mai adaugam si intretinerea si utilitatile, vom ajunge sa platim un salariu numai pentru locuinta. Aceste locuinte au caracter social, dar poate dl. primar nu are reflectata in minte intreaga insemnatate si dimensiune a acestui cuvant. Daca noi abia ne putem descurca sa fim la zi cu toate darile in conditiile actuale, cum am putea sa platim acele sume majorate intr-atat?! De asemenea, imi pare tare rau ca, citind si comentariile anterioare, am observat cat de inapoiati am ramas ca si populatie si ca inca mai persista printre noi zicala ''sa moara si capra vecinului''. Macar daca doriti sa va exprimati parerea, invatati sa scrieti corect in limba romana. Si cand ma gandesc la faptul ca voi aveti si drept de vot...imi dau seama ca ce traiesc azi e si din cauza voastra.
  7
  11
  Raportează
 • postat de gopo
  Duminică, 28 August 2016 15:06
  86.122.214.***
  Maririle se fac treptat, intr-un program anuntat si respectat. Banuiesc ca si acest anunt socant face parte din negociere: autoritatile vor sa dubleze chiria, anunta ca o maresc de patru ori, chiriasii protesteaza iar proprietarul da inapoi si renunta la o parte din crestere, o dubleaza numai, ajungand unde si-a dorit, chiriasii trebuie sa fie fericiti. Acest stil de negociere care trateaza cetatenii ca pe sclavi este caracteristic sistemului comunist si post-comunist. Nu neg necesitatea majorarilor, e rezultatul cererii si ofertei. Ma deranjeaza teribil modalitatea, care ne spune ca acest oras este "al lor" si n-a incetat vreodata sa fie. Noi asteptam in continuare minuni de la DNA. Cei mai tineri insa pleaca in alta parte, aici nu li se ofera nici o sansa.
  6
  1
  Raportează
 • postat de Vlad Tepes
  Sâmbătă, 27 August 2016 16:43
  5.2.209.***
  Domnule Primar,
  Vad ca ti-ai inceput fff bine mandatul !!!
  Ai inceput cu borduri ( chiar si acolo unde nu este nevoie ai adus cu TIR-urile ), acum maresti chiria celor de la ANL.
  Vedeti ca acolo stau oameni care au fost dati afara din casele cumparate de la Primarie !!!
  Sau poate ca sunteti prea tanar, iar atunci cand nea Nastase a dat legea 10, matale faceai greva, ca de ... erai elev si ai vrut sa nu mai porti uniforma !!!
  O singura data v-am vazut ( erati insotit de vreo 4 tipi in negru - le murise ceva probabil - iar politistul comunitar a stat vreo 2 ore cu masina la umbra, sa va tina loc masinii dvs care urma sa vina ) si erati fff fliu, fliu. Da veniserati dupa borduri.
  11
  12
  Raportează
 • postat de ponfil
  Sâmbătă, 27 August 2016 16:19
  95.77.196.***
  Si eu as dori sa locuiesc intrun ap de 58 mp la blocurile ANL de la gara cu 47 lei /luna.Reparatiile la subsol acoperis casa scarii sa le plateasca prorietarul. Nu tu impozit pe locuinta. As locui asa toata viata.
  7
  28
  Raportează
 • postat de partidul? ciorapul de schimb dupa ciolan
  Sâmbătă, 27 August 2016 12:08
  95.76.32.***
  eu a-si vrea sa-l intreb pe dl. ciumacenco: dumneata ai fost in atit de multe partide, in toate ai candidat la functii de tot felul.pina acum nu prea ai reusit, ce-i drept..... pina la urma dumneata ce fel de viziune ai asupra problemelor actuale. de stinga , de dreapta, liberale, pacifiste, ecologice, stinga-centru, dreapta-centru, nationaliste, etc.....sau doar viziunea "pe interes propriu", IDEOLOGIA TUTUROR POLITICIENILOR GALATENI? eu asa inteleg la cei ce schimba partidele ca pe ciorapi.
  5
  21
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 27 August 2016 11:57
  84.117.40.***
  Da, pai cu sa voteze PNL-ul, daca destui de la ei stau acolo. Stiu eu unul, mare patron, care sta acolo.
  Altii platesc 500 lei/luna pentru chiria unei garsoniere sau mai rau, s-au bagat cu gatul in jug cate 30 de ani sa-si cumpere o locuinta.
  Nu generalizez acum dar in mare parte locuintele astea ANL sunt un fel de locuinte sociale.
  Pentru membrii de partid, bineinteles.
  4
  23
  Raportează
 • postat de Radu
  Sâmbătă, 27 August 2016 10:17
  5.13.145.***
  Astea da mariri la suburbie, ori sunt locuinte sociale ori ce Doamne iarta-ma? Maririle se fac treptat, nu ii bagi pumnul in gura amaratului cu 800 de lei salariu. Bv ,,Domn,, ,,Primar,, presimt ca nu apuci finalizarea mandatului.
  13
  10
  Raportează
 • postat de Viorel Gudron
  Sâmbătă, 27 August 2016 10:10
  5.13.147.***
  Deci chiria la ANL urile din intravilan e aceiasi cu cea pentru ANLurile din extravilan (Dumitru Cantemir)?
  3
  16
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Sâmbătă, 27 August 2016 09:44
  89.136.2.***
  Daca ai avea parghiile legale nu ar fi necesar sa te legi cu lanturi. Metoda asta e buna cand NU ai parghii legale, cand esti in opozitie , nu?! Si , atunci , de ce nu te legi de garduri, D-le Ciumac....?!?! si spui ca ai face-o DACA ai fi fost ....
  Bleahhh
  4
  14
  Raportează
 • postat de Locuitor Anl Cantemir
  Sâmbătă, 27 August 2016 08:19
  89.136.1.***
  In conditiile in care cei asistati de primarie (si care locuiesc la Anl) nu isi platesc intretinerea, acumuleaza datorii, se sisteaza apa calda si caldura-au tupeu cei de la Primarie sa ceara marirea chiriei. Cei care isi platesc datoriile la zi trebuie sa suporte aceste lucruri. In Dimitrie Cantemir ar trebui facute toate utilitatile si apoi sa ceara marirea chiriei. Singurul magazin are program 8-12 si 16-20 si nu este aprovizionat cu toate cele necesare. Strada, la intrare in cartier este plina de gropi si de denivelari.
  9
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.