CHIRII MAJORATE de patru ori pentru locuinţele ANL. Propunere pe masa aleşilor locali

CHIRII MAJORATE de patru ori pentru locuinţele ANL. Propunere pe masa aleşilor locali
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Locatarilor celor 837 de apartamente ANL din Galaţi li se pregăteşte o surpriză neplăcută: majorarea chiriilor pe care le plătesc. Vestea a fost dată de către consilierul local PNL Nicuşor Ciumacenco.

"În baza unei hotărâri de Guvern adoptată de prim-ministrul Victor Viorel Ponta, primarul Ionuţ Pucheanu doreşte să mărească de patru ori chiria în cazul locuinţelor ANL. În acest sens, a înaintat către comisiile de specialitate un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care s-ar lua această măsură, de la începutul anului viitor", a spus Ciumacenco.

Cu cât se scumpesc

Potrivit documentelor care au ajuns pe masa aleşilor, la locuinţele ANL din Micro 13, chiria pentru un apartament cu o cameră, cu o suprafaţă construită de 58,9 metri pătraţi, ar urma să crească de la 47 la 208 lei pentru tinerii sub 35 de ani şi de la 160 la 215 pentru cei care au depăşit 35 de ani. Pentru două camere (86,2 metri pătraţi), creşterea va fi de la 71 la 300 de lei pentru cei sub 35 de ani şi de la 232 la 310 lei pentru cei care au depăşit această vârstă. La trei camere, chiria se majorează de la 102 la 430 de lei pentru cei sub 35 de ani şi de la 325 la 445 la cei care au depăşit această vârstă.

În cartierul Dimitrie Cantemir, cel mai vitregit dintre toate cartierele ANL, chiria tinerilor sub 35 de ani ar urma să crească, pentru un apartament cu o cameră, de la 48 la 207 lei, pentru două camere de la 80 la 344 de lei, iar pentru trei camere de la 102 la 414 lei. Chiriile plătite de cei peste 35 de ani vor fi următoarele: 214 lei pentru o cameră, 357 de lei pentru două şi 429 pentru trei camere.

PNL nu va vota

"În condiţiile în care economia Galaţiului este prăbuşită, iar şomajul este situat la unul dintre cele mai ridicate niveluri din ţară, nu considerăm că este oportună o astfel de măsură, ce ar lovi într-una din cele mai defavorizate categorii sociale: tinerii cu venituri mici. Cred că primarul Pucheanu va trebui să găsească soluţii pentru a împiedica acest lucru. E un cadou toxic lăsat de colegul Ponta. Pucheanu, împreună cu ceilalţi primari de mari municipii din Galaţi care se află în această situaţie pot face un demers pentru ca acea hotărâre de guvern să nu fie aplicată. E atributul lui ca primar! Eu, să fi fost în situaţia să am posibilitatea şi pârghiile legale, m-aş fi dus la Guvern, m-aş fi legat cu lanţuri de porţile guvernului, să obţin lucruri bune pentru Galaţi", a declarat Nicuşor Ciumacenco, care a precizat că grupul PNL nu va aproba această majorare.

HOTEL de patru stele, pentru tinerii fără casă. Proiect cu fonduri europene (FOTO) - CLICK AICI PENTRU DETALII

Citit 11604 ori Ultima modificare Marți, 30 August 2016 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.