Mai multe LOCURI DE PARCARE, ocupate de PLATFORME DE REMORCARE.Gălăţenii vor bun simţ în faţa blocului

Mai multe LOCURI DE PARCARE, ocupate de PLATFORME DE REMORCARE.Gălăţenii vor bun simţ în faţa blocului
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

A fi proprietar de remorcă nu e întotdeauna un lucru uşor, mai ales că locurile de parcare, în Galaţi, sunt limitate. Iar când acest aspect se îmbină cu lipsa de respect pentru vecini, se nasc şi certuri pentru locul de parcare ce duc, în ultimă instanţă, la intervenţia poliţiei. 

Pe adresa redacţiei a venit o sesizare din partea unui cetăţean care locuieşte în cartierul Micro 19, zona Colegiului Economic Virgil Madgearu, nemulţumit de faptul că una dintre cele mai mari parcări ale oraşului este folosită şi de proprietarii de remorci lungi. "Am decis să vă aduc la cunoştinţă un aspect care ţine de civilizaţia celor din jur. În weekendul care tocmai a trecut, un cetăţean a decis să îşi lase platforma de remorcare în această parcare pentru autoturisme, ocupând astfel mai multe locuri. Astfel de platforme nu ar trebui ţinute în locuri special amenajate, ori în parcarea spaţiilor comerciale?", ne-a scris bărbatul. 

Cine trebuie să ia atitudine

"Personal, nu îl cunosc pe proprietar, însă cred că o astfel de situaţie duce la crearea unui precedent, iar în curând am putea vedea din ce în ce mai mulţi oameni că îşi aduc diverse platforme, ori autoturisme ponosite, pe care le abandonează într-o parcare al cărei scop este, evident, altul. Cine trebuie să ia atitudine în acest sens?", a mai continuat gălăţeanul. 

Primăria va anunţa Poliţia Locală

Curioşi să aflăm dacă se poate face ceva pentru eliberarea locurilor de parcare ocupate de platformele respective, am contactat reprezentanţii primăriei Galaţi. "În astfel de situaţii, în care parcarea este liberă, de intervenţii se ocupă Poliţia Locală. De altfel, noi, primăria, vom notifica forţele de ordine, care se vor deplasa la faţa locului, vor identifica proprietarul şi vor decide ce trebuie făcut", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Galaţi. 

Cu toate astea, HCL 355 vine în apărarea cetăţeanului care şi-a lăsat platformele în parcare. Conform hotărârii, parcările publice sunt accesibile vehiculelor cu o greutate până în 3,5 tone, iar cum acele platforme nu depăşesc această greutate, Poliţia Locală nu poate nici să-l amendeze, nici să-l someze pe cetăţeanul respectiv să le mute.

Citit 7803 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2017 01:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.