”Am ieşit din Uniunea Europeană, nu şi din Europa”. Ce spune ambasadorul Marii Britanii despre românii din Regatul Unit

”Am ieşit din Uniunea Europeană, nu şi din Europa”. Ce spune ambasadorul Marii Britanii despre românii din Regatul Unit

”Viața liberă”, Marius Prisacariu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
2 comentarii

Prezent pentru a treia oară la Galaţi, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell, a declarat, joi, 18 mai, că îşi doreşte consolidarea relaţiilor cu România, iar Brexitul nu va afecta nevoia investitorilor de a-şi extinde afacerile şi de a face profit.

„După cum se ştie, votul din Marea Britanie a fost pentru a ieşi din Uniunea Europeană. Dar asta înseamnă că ieşim din Uniunea Europeană, nu că ieşim din Europa. Suntem parteneri cu România, vrem să dezvoltăm relaţiile mai mult cu România, inclusiv în sectorul comercial şi în ceea ce priveşte investiţiile. Cred că după Brexit pentru investitorii din Marea Britanie o să fie la fel. Investitorul vrea să câştige, să facă profit. Deci, provocarea pentru Galaţi este absolut la fel, să creeze condiţiile pentru a atrage cât mai mulţi investitori”, a spus diplomatul, care a recunoscut că infrastructura de transport din zona noastră are nevoie să se dezvolte. De altfel, Paul Brummell a precizat că a avut discuţii în acest sens cu preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, şi primarul Ionuţ Pucheanu.

”Cetăţenii români sunt bineveniţi în Marea Britanie”

„Până acum, nimic nu s-a schimbat. Marea Britanie este, în continuare, membru al Uniunii Europene şi cetăţenii români din Marea Britanie au aceleaşi drepturi şi obligaţii. După cum se ştie, este deja începută negocierea între Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor (…) Cetăţenii români sunt bineveniţi în Marea Britanie, fac lucruri foarte bine şi foarte importante, în ceea ce priveşte munca, în ceea ce priveşte studiile”, a afirmat ambasadorul. În contextul în care, mâine, diplomatul va avea o întâlnire cu studenţii Universităţii „Dunărea de Jos”, acesta a declarat că speră că „studenţii buni vor vrea în continuare să studieze în Marea Britanie, de exemplu, pentru că avem patru universităţi în top 10 din lume şi cred că suntem şi rămânem o alegere bună pentru studenţi. Vrem să rămânem un prieten pentru România, să dezvoltăm relaţiile noastre foarte frumos şi productiv pentru ambele părţi”, a precizat Paul Brummell, în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a susţinut-o în limba română.

Citit 1815 ori Ultima modificare Joi, 18 Mai 2017 18:51

2 comentarii

 • postat de Geo Vineri, 19 Mai 2017 14:26 Link la comentariu
  1
  5

  Prostimea se da de ceasul mortii sa dezlege dedesubturile BREXIT-ului...
  E foarte simplu...englezoii au iesit din structura asta nociva pentru de-alde noi, UE, ca sa poata sa-si faca singuri regulile, asa cum vor ei, sa-si pastreze crema si sa poata arunca inapoi gunoaiele care i-au napadit. Atat.

  Raportează
 • postat de Teutonul Vineri, 19 Mai 2017 12:12 Link la comentariu
  4
  3

  Ehei, e lucru mare!
  Felicitări!
  Dacă ne jucăm bine cartea, se pare că sorții sunt de partea noastră,
  Hong Kong devine orașul Galați.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.