Şmotru în şcolile din Vânători

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În comuna gălăţeană Vânători, igienizarea unităţilor de învăţământ este în toi. În urma desfiinţării şcolii cu patru clase simultane din Satul Costi, comuna a mai rămas doar cu două şcoli şi trei grădiniţe. Şcoala desfiinţată funcţiona într-o clădire nouă, realizată cu fonduri de la Banca Mondială, prin programul de reabilitare a şcolilor.

„Ne mândrim cu aspectul, curăţenia, mobilierul, dotarea, utilităţile din unităţile de învăţământ. Întotdeauna am primit autorizaţie pentru că au apă curentă, canalizare şi centrală proprie pe gaz. E adevărat, toaleta nu este în interiorul şcolii, dar vreau să vă spun că la Şcoala Vânători există un proiect aprobat prin care ni se permite extinderea şcolii pe orizontală şi verticală, extindere în care sunt cuprinse şi aceste grupuri sanitare interioare. La Odaia Manolache sunt toalete noi. Acolo vom face zugrăveala exterioară din resurse proprii”, ne-a declarat viceprimarul comunei Vânători, Marian Ghinea.

Mândria comunei este micul Muzeu al Satului, amenajat într-o încăpere a grădiniţei din satul Odaia Manolachi.

Minte sănătoasă în corp sănătos

Pentru ca tineretul să nu mai bată mingea pe maidan, Primăria Vânători şi-a propus  să amenajeze, din fonduri proprii, două terenuri de sport, unul în satul Costi, altul la Vânători.

„Terenurile vor fi amenajate cu gard de plasă şi curent electric. Cel de la Vânători vreau să-l fac pe gazon natural. Terenurile au fost curăţate şi acum ne ocupăm de făcut porţile”, ne-a declarat viceprimarul Marian Ghinea.

Citit 866 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.