O mişcare civică cere să se renunțe la referendumul pentru redefinirea familiei. „Drepturile omului şi libertăţile fundamentale nu se votează!”

O mişcare civică cere să se renunțe la referendumul pentru redefinirea familiei. „Drepturile omului şi libertăţile fundamentale nu se votează!”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ 100 de ONG-uri şi personalităţi publice au lansat platforma „Respect”, care îşi propune oprirea modificării Constituţiei „într-un mod care restrânge drepturile şi libertăţile fundamentale”, prin redefinirea familiei.

„România se află într-un moment de cotitură şi riscă să se angajeze pe calea autoritarismului, dacă nu acţionăm pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor. Riscul provine, în primul rând, din iniţiativa de modificare a Constituţiei prin referendum pentru a defini restrictiv familia. Amendamentul constituţional propus limitează drepturile şi libertăţile cetăţenilor, agravează discriminarea şi stigmatizarea celor care nu corespund definiţiei impuse de iniţiatori. Campania populistă va eroda tocmai temelia unei democraţii sănătoase: respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale”, scriu iniţiatorii proiectului, pe site-ul www.platformarespect.ro.

Teme false vs. probleme majore reale

Cele peste 100 de ONG-uri şi persoane publice fac apel la cetăţeni şi la organizaţiile civice să se mobilizeze în jurul unui principiu esenţial pentru o democraţie – „Toţi suntem cetăţeni egali: RESPECT pentru toţi! Drepturile omului şi libertăţile fundamentale nu se votează!”. În opinia iniţiatorilor, adevăratele ameninţări la adresa familiei sunt de fapt sărăcia şi corupţia, distrugerea statului de drept, inegalităţile, lipsa de unitate şi de solidaritate, lipsa respectului şi încrederea reciprocă, violenţa în familie, accesul limitat la locuire şi servicii medicale adecvate, mortalitatea maternă şi infantilă ridicată, absenţa accesului egal la educaţie de calitate, inclusiv insuficienţa creşelor şi a grădiniţelor, precum şi lipsa locurilor de muncă.

„Facem apel către clasa politică şi instituţiile responsabile să oprească referendumul, pentru a proteja astfel democraţia românească! Facem apel la solidarizare civică pentru a susţine valorile democratice, universalitatea drepturilor omului şi destinul european al României în faţa atacului urii, al discriminării şi al agresivităţii. Susţinem familia şi considerăm că ea se poate împlini cel mai bine dacă nu este definită dogmatic şi când sunt respectate întru totul drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Susţinem libertatea religioasă şi de conştiinţă şi suntem convinşi că acestea se pot manifesta pe deplin doar dacă sunt respectate întru totul drepturile omului”, spun iniţiatorii platformei „Respect”.

Citit 2133 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2017 21:57

7 comentarii

 • postat de Ala care face misto de religiotarzi
  Vineri, 09 Iunie 2017 19:50
  O gramada de religiotarzi cu creierul cat nuca prezenti prin comentariile astea care au nasul adanc in curul gay-ilor decat sa ii intereseze cu Dragnea vrea iar sa treaca OUG 13 ca sobolanul pe ascuns.
  Dp aia mai vine si tembelul ala de "Teach" cu "doamni doamni" al lui. Bai netotule. "Doamni doamni" te lasa in saracie lucie si ii ombogateste pe popi.
  Popi care poarta fusta - vestimentar total ne-gay al unor barbati.


  Cat despre tembeloizii cu "uaaaaa familia e formata din barbat si femeie" - ce va f**e grija pe voi cu cine se cupleaza altul ma?
  Tineti-va dreaq ochii in troaca voastra taranoilor !
  5
  11
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 09 Iunie 2017 11:58
  Asta e o tema falsa. E aiurea sa tot modifici definitia familiei, din punct de vedere juridic.
  FAMILIA este in primul rand un termen biologic. Familia de oameni este formata dintr-un barbat si o femeie, si asa s-a format prin evolutie in urma cu sute de mii sau milioane de ani.
  In al doilea rand, termenul de familie a fost definit si religios acum mii de ani.

  Sa vii tu sa redefinesti familia, inseamna sa jignesti oamenii normali. E ca si cum as cere eu ca magarii sa nu se mai numeasca magari, ci Remus Cernea. Eu nu am nimic cu oamenii astia si pot sa faca ce vor, dar nu inteleg de ce uniunea lor trebuie sa se numeasca tot familie, daca termenul defineste deja altceva, din cel putin 3 puncte de vedere (biologic, religios si juridic).
  9
  9
  Raportează
 • postat de Pentru Jhony, BOGATUL
  Vineri, 09 Iunie 2017 10:30
  Imbogatitule! Ce are s...la cu prefectura?! Bogatia ta, te ajuta sa fii mai destept?? Fiecare este liber sa traiasca asa cum crede de cuviinta, indiferent daca se afiseaza sau nu, in saracie sau in bogatie. Inteligenta ta (datorata bogatiei) m-a dat pe spate!! Cu asa gindire, esti in grupa mica la gradinita!
  6
  7
  Raportează
 • postat de Jhony
  Vineri, 09 Iunie 2017 08:13
  Vad ca posteaza saracii pe aici. Ei ii cred pe cei pe care i-au votat ca daca nu se va permite casatoria oamenilor de acelasi sex ei vor trai mai bine. Va disparea saracia, femeile nu vor mai fi batute de barbati, copii nu vor mai fi abandonati, vor dipasrea pedofilii etc. Saracilor, nu ati inteles ca astia va baga in fata chestia cu homosexalii ca sa va fure!!!!??? Si va mai mirati de ce sunteti saraci. Sa fie inteles, eu nu sunt pentru casatoria homosexualilor, dar daca omul vrea sa ...... in ...... nu e problema mea atata timp cat nu se afiseaza. Ideea e ca nu avem bani sa ii cheltuim cu referendumul(pt ca dohhh se cheltuie bani si nu putini). Trebuie sa strangem bani pt salariile bugetarilor ca sa aiba de unde le da bani. acolo e problema. Dar sunteti prea saraci sa intelegeti, asa ca va las sa va duceti la micul si berea voastra.
  16
  8
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 09 Iunie 2017 07:44
  Ca sa raspund unui comentariu,ONG-urile nu lupta impotriva saraciei si coruptiei, a distrugerii statului de drept,a inegalitatilor samd fiindca astea nu le aduc finantare! Totul e simplu, se reduce la bani si la interesele celor care ii au in buzunare pe acesti bani!
  7
  14
  Raportează
 • postat de Leon
  Joi, 08 Iunie 2017 23:35
  In esenta, daca ne luam după #respect, toate problemele societatii: sărăcia, coruptia si toate celelalte enumerate, vor dispărea daca vom anula referendumul pentru definirea familiei ca fiind unirea dintre un bărbat si o femeie. In schimb in Romania va curge lapte si miere daca vom legaliza căsătoriile între persoane de acelasi sex.
  Asa începe procesul de pervertire a românilor. Binele este demonizat iar degradarea morală devine o virtute...
  15
  25
  Raportează
 • postat de Teach
  Joi, 08 Iunie 2017 23:28
  E nevoie de 100 ONG-uri sa opreasca normalitatea????
  De ce nu fac macar cate 1 ONG care sa lupte contra: sărăciei şi corupţiei, distrugerea statului de drept, inegalităţilor, lipsei de unitate şi de solidaritate, lipsei respectului şi încrederei reciproce, violenţei în familie, accesului limitat la locuire şi servicii medicale adecvate, mortalitatii materne şi infantile ridicate, absenţei accesului egal la educaţie de calitate, inclusiv insuficienţa creşelor şi a grădiniţelor, precum şi lipsa locurilor de muncă.

  Pe ei astea nu-i intereseaza. De ce nu lupta contra celor care sunt importante pentru EI. Sa lasee familia sa fie alcatuita dintre un barbat si o femeie asa cum a dat Doamne-Doamne.
  13
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.