Cine va avea cel mai mare salariu din Primăria Galaţi

Cine va avea cel mai mare salariu din Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi, oficial, susţine că nu ştie ce indemnizaţie va avea începând de luna viitoare, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, are măcar o certitudine: va fi cel mai bine plătit din toată administraţia publică locală. În contrapartidă salariile secretarului municipiului Galaţi şi ale unora dintre directorii generali care până acum îl depăşeau, vor scădea.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi au fost aprobate, ieri, la şedinţa Consiliului Local. Aleşii locali au primit asigurări că noile remuneraţii nu vor pune presiune pe buget şi că majorările vizează în special funcţiile de primar şi viceprimari.

„Sunt salarii care cresc, sunt şi salarii care scad. Nu ne-am dus nici pe departe în maximul pe care îl prevede noua lege, pentru că efortul bugetar ar fi fost extrem de consistent”, a spus primarul.

„Nu ştiu ce indemnizaţie voi avea”

Întrebat ce indemnizaţie va avea, Pucheanu a evitat un răspuns concret: „Nu aş putea să vă spun cu cât creşte indemnizaţia, nu neapărat pentru că nu m-a interesat niciodată cât câştig. În ultimele două luni ştiu că au fost două creşteri. Nu m-am uitat unde am fost plasat în grilă, ştiu doar că, după noua formulă de calcul, peste primar nu mai poate exista un alt funcţionar public care să câştige mai mult. Până acum trei luni de zile primarul era al 37 om ca salariu din Primărie, şi city managerul al 38-lea. Nu ştiu în momentul de faţă ce indemnizaţie voi avea”, a declarat Pucheanu.

Ce spune legea

Potrivit prevederilor din Legea cadru nr. 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, primarul Galaţiului ar putea avea o indemnizaţie brută de 13.050 de lei. Concret, în loc de 6.256 de lei net cât a încasat în luna iunie, ar putea pleca acasă cu aproximativ 9.000 de lei. Viceprimarii vor avea şi ei, conform legii, indemnizaţii brute de 11.600 de lei, adică peste 8.000 de lei net, în condiţiile în care în iunie au încasat doar 5.494 de lei net. Scăderea cea mai simţitoare îl va atinge, se pare, pe secretarul Consiliului Local, Radu Kovacs, care, în luna iunie, a încasat un salariu de 9.829 de lei net.

TOPUL SALARIILOR în administraţia locală

Citit 3905 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.