Cine va avea cel mai mare salariu din Primăria Galaţi

Cine va avea cel mai mare salariu din Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Deşi, oficial, susţine că nu ştie ce indemnizaţie va avea începând de luna viitoare, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, are măcar o certitudine: va fi cel mai bine plătit din toată administraţia publică locală. În contrapartidă salariile secretarului municipiului Galaţi şi ale unora dintre directorii generali care până acum îl depăşeau, vor scădea.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Galaţi şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi au fost aprobate, ieri, la şedinţa Consiliului Local. Aleşii locali au primit asigurări că noile remuneraţii nu vor pune presiune pe buget şi că majorările vizează în special funcţiile de primar şi viceprimari.

„Sunt salarii care cresc, sunt şi salarii care scad. Nu ne-am dus nici pe departe în maximul pe care îl prevede noua lege, pentru că efortul bugetar ar fi fost extrem de consistent”, a spus primarul.

„Nu ştiu ce indemnizaţie voi avea”

Întrebat ce indemnizaţie va avea, Pucheanu a evitat un răspuns concret: „Nu aş putea să vă spun cu cât creşte indemnizaţia, nu neapărat pentru că nu m-a interesat niciodată cât câştig. În ultimele două luni ştiu că au fost două creşteri. Nu m-am uitat unde am fost plasat în grilă, ştiu doar că, după noua formulă de calcul, peste primar nu mai poate exista un alt funcţionar public care să câştige mai mult. Până acum trei luni de zile primarul era al 37 om ca salariu din Primărie, şi city managerul al 38-lea. Nu ştiu în momentul de faţă ce indemnizaţie voi avea”, a declarat Pucheanu.

Ce spune legea

Potrivit prevederilor din Legea cadru nr. 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, primarul Galaţiului ar putea avea o indemnizaţie brută de 13.050 de lei. Concret, în loc de 6.256 de lei net cât a încasat în luna iunie, ar putea pleca acasă cu aproximativ 9.000 de lei. Viceprimarii vor avea şi ei, conform legii, indemnizaţii brute de 11.600 de lei, adică peste 8.000 de lei net, în condiţiile în care în iunie au încasat doar 5.494 de lei net. Scăderea cea mai simţitoare îl va atinge, se pare, pe secretarul Consiliului Local, Radu Kovacs, care, în luna iunie, a încasat un salariu de 9.829 de lei net.

TOPUL SALARIILOR în administraţia locală

Citit 3843 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:58

2 comentarii

 • postat de SALARIILE DIN ADMINISTRATIE SA SE ACORDE IN FUNCTIE DE CUM EVOLUEAZA ORASUL.Altfel, este hotie pe banii contribuabilului galatean!
  Vineri, 28 Iulie 2017 10:40
  Primarul, viceprimarii, city managerul, directorii din primarie si cei ai societatilor subordonate, trebuie platiti in functie de cum isi fac treaba, avand in vedere evolutia orasului!

  Nici o lege nu poate sa impuna plata unor salarii din banul contribuabilului, daca persoanele respective, alese prin vot sa administreze un oras in mod corespunzator, nu isi indeplinesc sarcinile de serviciu, promisiunile electorale!

  Insa legea este facuta in mod mafiot, de partidul care a castigat alegerile, si devine aplicabila in mod automat, invocand democratia, de fapt o hotia, atat timp cat dai bani nemunciti unor indivizi care, fiind mebrii partidului respectiv, mimeaza ca isi fac treaba, in realitate, asa cum au fost toate cazurile de dupa 89, indivizii alesi si-au vazut de afacerile lor, orasul a ajuns in stadiul in care este, si hotia continua in lipsa societatii civile care ar trebui sa intervina, indreptand lucrurile.

  La fel si cu directorii societatilor din subordinea primariei, Calorgal, Apa Canal, Gospodarie Urbana, Ecosal, Transurb!

  Daca se analizeaza corect activitatea acestor societati, in fiecare luna se raporteaza minusuri in activitate, Consiliul Local, in loc sa analizeze relatia cauza efect, masuri de redresare, baga capul in nisp, subvetionand din banii contribuabilului ineficienta in activitate.

  Basca, aceste societati si-au infiintat Consilii de Administratie, unde, alti gagauti, din afara societatii sunt numiti membri, mameluci care nu au nimic de a face cu activitatea lor economica, multi neavand nici calificarea, nici pregatirea nesara sa intervina in administraea societatii, dar sunt remunerati copios numai pentru faptul ca o data sau de doua ori pe luna se duc si fac figuratie la asa zisele sedinte ale Consiliilor de Administratie!

  Iata cauza din care Galatiul a ajuns in halul asta, unde banii luati de la cetateni pe taxe si impozite se duc pe apa sambetei, in luarea unor decizii neperformante, lipsite de profesionalism, sigur a necalificatilor pusi in administratie,in functii de decizie, implicit pe salarii foarte mari acordate acelorasi impostori, fara sa justifice activitatea lor de zi cu zi, in slujba cetateanului, din care se reiasa prosperitatea, civilizatia, si circumscrierea urbei pe un trend ascendent.

  Si toate acestea se trag de la legile emise de onor Parlamentuln Romanie, legi facute de aceeasi impostori trimisi in Parlament de prostime care nu au nimic de a face cu statul de parlamentar!

  Si ma tem, ca odata si odata, trebuie luat totul de la capat, ca in actuala situatie, in tara asta nimic nu merge bine, in afara dea afacerile guvernantilor si mafiei locale din administratie cu icrengaturi pana la parlament, guvern si presedintie!
  Coruptia, hotia, vanzarea de tara, nu pot fi decimate ACUM, decat numai cu o interventie militara la nivel national, in care sa reevalueze, sa reconstruiasca modelul original de democratie, furat imediat dupa 1989!

  Si hotii, coruptii, vanzatorilor de tara sa li se dea ce li se cuvine, si sa li se ia tot ce au furat si distrus in 27 de ani!

  Ca multi mai sunt si la Galati!
  2
  11
  Raportează
 • postat de Mary Hoana
  Vineri, 28 Iulie 2017 09:11
  Romania datoare cu 90 miliarde euro , infrastructura spre Q, coruptie cat cuprinde , penali in fruntea tarii , emanatii salarii ca in occident , peste 4 milioane de romani plecati in sclavie in UE , Sanatatea corupta , educatia corupta , agricultura ca in Africa , spitalele umplute la maxim de bonlavi , mancare clonata , lipsa distractiei si a concediilor decente , batrani ramasi singuri neajutorati , popii care fac o presiune fantastica asupra populaatiei , mafie si proxenetism , cam asta este imaginea ROMANIEI 2017 .
  2
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.