Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Aş rade de pe faţa pământului Gospodărire Urbană şi Calorgal”
Foto: ”Viața liberă”, Anca Melinte

Primarul Ionuţ Pucheanu: ”Aş rade de pe faţa pământului Gospodărire Urbană şi Calorgal”
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

"La Gospodărire Urbană trebuie dat cu tunul! E posibil să supăr şi pe directorul de-acolo, îmi asum întru totul", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune radio, în care şi-a extins atacul şi asupra conducerii altei societăţi - Calorgal.

Invitat în emisiunea „Ediţie specială”, la ProFM LiderFM, primarul Ionuţ Pucheanu a atacat dur conducerile a două societăţi de interes local. Este vorba despre doi directori pe care el însuşi i-a numit: Bogdan Ardean şi Marian Alexandru. "Dacă ar fi să fiu astăzi Despot Vodă, şi să mi se dea mână liberă, sunt două societăţi pe care le-aş rade de pe faţa pământului, pentru că orice om pe care l-am trimis acolo l-au infestat: Gospodărire Urbană şi Calorgal. Credeţi-mă pe cuvânt: Nu ştiu ce se întâmplă acolo! Nu ştiu ce-i cu oamenii aceştia, pe cuvântul meu, în mai puţin de o lună, zici că îşi spală unii altora creierii. Este imposibil să înţeleg cum nişte oameni întregi la cap până la momentul în care să fie trimişi acolo reuşesc să gândească şi să acţioneze la modul în care acţionează ulterior", a declarat edilul şef.

Agheasmă sau exorcizare?

Pucheanu are o soluţie pentru situaţia absurdă în care managerii trimişi să schimbe din temelii societăţile au ajuns să fie "reformaţi" de companie: "L-am rugat pe unul dintre directori, mai în glumă, mai în serios, să cheme un preot cu un butoi de pe la Bobotează, să inunde holurile, poate ies dracii de prin dânşii! Este inadmisibil ceea ce se întâmplă! O să apelăm la exorcişti! Am fost întrebat ieri dacă sunt mulţumit de activitatea Calorgal. Sincer să fiu, în momentul de faţă Calorgal a trecut într-un plan secund, asta şi pentru că societăţi ca Gospodărire Urbană şi altele se chinuie al naibii de tare să dea cu… secreţii nazale în fasole şi să nu-şi facă treaba! Este inadmisibil ce se întâmplă", a spus edilul, care se teme că, din cauza crizelor de nervi provocate de firmele cu pricina, una dintre ele l-ar putea avea pe conştiinţă.

Primarul a promis că, până în iarnă, vom avea parte de schimbări radicale: "Cine poate să ţină volanul drept şi la viteza legal impusă e în echipă, cine nu - îmi pare rău! Am încercat şi cu vorba bună şi cu urlete, şi cu tăieri de salarii, se pare că despărţirea e ultima şansă, pentru unii. Poate în al 12-lea ceas se trezesc! Pot să o spun cu mâna pe inimă: toate societăţile care au fost politizate de-a lungul vremii îşi arată valoarea acum", a conchis primarul.

Numiţi de primar

Reamintim că Bogdan Ardean, la momentul acela consilier local PSD, a fost numit, pe 15 martie, pentru şase luni, director interimar la Gospodărire Urbană, de însuşi primarul Ionuţ Pucheanu, care l-a prezentat într-o conferinţă de presă. „Cred că directori se găsesc mai greu, consilieri, o idee mai uşor!”, a mărturisit edilul, explicând de ce a ales să văduvească grupul PSD de un ales local. „Sper ca noul director să fie la fel de bărbat pe cât l-am cunoscut şi să reuşească, într-un timp extrem de rapid, să se impună ca lider”, a spus, în martie, primarul. Pe 13 iulie 2016 consilierul local UNPR Marian Alexandru a fost numit director interimar la Calorgal tot de primarul Ionuţ Pucheanu, care l-a considerat „omul potrivit” să conducă societatea de termoficare şi să-şi asume o serie de „decizii radicale”.

Citit 14662 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 05:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.