UPDATE Cât îi ia societăţii Gospodărire Urbană să ridice un COPAC picat pe un bloc

UPDATE Cât îi ia societăţii Gospodărire Urbană să ridice un COPAC picat pe un bloc

”Viața liberă”, Florin Răvdan
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
9 comentarii

UPDATE Luni, 7 august 2017, ora 14,00  Copacul picat pe blocul C a fost ridicat

După ce, sâmbătă, "Viaţa liberă" a semnalat că reprezentanţii Gospodărire Urbană nu au ridicat, nici după aproximativ două săptămâni de la furtuna puternică, un copac înalt de 30 de metri picat pe blocul C, de pe bulevardul Milcov, ieri dimineaţă, angajaţii societăţii au intervenit cu o macara şi au îndepărtat copacul care punea în pericol aproximativ opt balcoane. Informaţia ne-a fost confirmată atât de conducerea Gospodărire Urbană, cât şi de locatari.


De mai bine de o săptămână, locatarii blocului C, de pe bulevardul Milcov nr. 25, aşteaptă echipele Gospodărire Urbană să îndepărteze un plop smuls din rădăcină de furtuna puternică de marţea trecută. Copacul, care are aproximativ 30 de metri şi este mai înalt decât imobilul în care locuiesc zeci de familii, poate să distrugă circa opt balcoane, dacă s-ar isca din nou o vijelie, întrucât plopul stă sprijinit de unul dintre pereţii blocului şi de geamurile oamenilor.

În ciuda numeroaselor sesizări pe care preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 859, Marian Micu Roşioru, le-a făcut la Primărie şi la Gospodărire Urbană, nimeni nu a fost în teren pentru a vedea care este situaţia de fapt şi pentru a interveni prompt.

"Am încercat, în repetate rânduri, la numerele de telefon 0236.472.969, 0757.039.930, 0236.477.102, cât şi la Primărie, la numărul de telefon 0336.102.115, dar fără success, pentru a avea confirmarea că într-adevăr suntem pe o listă de intervenţie în vederea tăierii copacului dezrădăcinat, care acum se sprijină pe imobil. Având în vedere precipitaţiile de zilele trecute şi fiind dezrădăcinat, oricând se poate prăvăli şi distruge balcoanele de la cele opt apartamente (se sprijină între balcoane, depăşind aticul blocului de la ultimul etaj). Vă rugăm să ne comunicaţi data estimată pentru intervenţie", se arată în una dintre adresele electronice pe care preşedintele asociaţiei le-a transmis autorităţilor, respectiv reprezentanţilor Gospodărire Urbană, pe 28 iulie. Acesta le-a şi recomandat cum să intervină facil cu macaraua:
prin curtea căminului D, care oferă acces la spaţiul verde.

Abia ieri, pe 4 august, după numeroase intervenţii telefonice şi în scris, încă din data de 26 iulie, lui Marian Micu Roşioru i-a fost transmis din partea Gospodărire Urbană numărul de înregistrare 9733/28.07.2017 pentru sesizarea sa.

Contactat telefonic, directorul Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, a dat asigurări că, la începutul săptămânii viitoare, angajaţii societăţii vor interveni cu o macara, pentru a îndepărta copacul smuls din rădăcină. Aşa să fie...

Citit 5519 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 19:50

9 comentarii

 • postat de Adrian Miercuri, 09 August 2017 13:03 Link la comentariu
  2
  5

  Astazi 2 echipe de la ADP au toaletat un copac batran de aproximativ 30 metri si am ramas placut impresionat de profesionalismul ,coordonarea si eficienta in timpul dificilei operatii. Bravo lor ,sa continuie tot asa !

  Raportează
 • postat de Adi Marți, 08 August 2017 15:05 Link la comentariu
  3
  5

  Cred ca Gospodarire Urbana SRL Galati, persoana juridica proprietatea Consiliului local Galati trebuie sparta in 2 firme.
  Prima firma ramane cu administrarea cimitirelor si a 2 a cu spatiul verde din oras.
  Lor le vin banii usor din taxa pentru locurile de veci si nu prea se indeamna la munca la spatiile verzi din Galati unde este volum mare de munca . Si daca toti smecherii au angajat rubedniile acolo Ardean Jr. ce poate face.

  Raportează
 • postat de Galateam Luni, 07 August 2017 21:52 Link la comentariu
  3
  6

  Speram ca si astfel de actiuni vor continua chiar daca nu sunt mediatizate! Ar fi bine daca baza tehnica si personalul ar fi in concordanta cu numarului sesizarilor de acest fel !

  Raportează
 • postat de Maria Luni, 07 August 2017 21:18 Link la comentariu
  1
  13

  Nesimtirea autoritatilor e mare .Cand sotul a taiat o creanga uscata,un binevoitor a telefonat repede,la fel de repede a venit un ,,vlajgan,, bun de munca eventual in mina,insotit de o politista de la politia locala ,,,si da-i cu morala ,,,,Acum au trecut doua saptamani,si parcarea este ocupata de un copac rupt si de mormane mari de crengi rupte .Acum nu se grabesc sa mai vina .Locuri caldute prin birouri,platite de noi,galatenii .

  Raportează
 • postat de Iosca Duminică, 06 August 2017 20:51 Link la comentariu
  2
  11

  Greciii avea sabia lu Damucles, galateniii au crengile lu Pucheanu. Las ca mai vine o furtuna si da jos crengile care abea se mai tine

  Raportează
 • postat de FOARTE URGENT ! Duminică, 06 August 2017 10:29 Link la comentariu
  1
  14

  Intre caminele studentesti de pe Domneasca si statia de autobuz , pe partea cu magazinul Praktiker , o creanga mare , rupta , la 10 m inaltime , deasupra trotuarului , sta sa cada in orice moment , peste pietoni.
  Pericolul este marcat doar cu o bucata de hartie scrisa , prinsa de trunchi.

  Raportează
 • postat de E.G. Sâmbătă, 05 August 2017 21:36 Link la comentariu
  3
  14

  Si peste cladirea pietei din Tig 2 sta cazut un copac si ii asteapta pe cei de la Gospodarire Urbana....
  Dumnezeu cu noi, suntem martori la degradarea orasului nostru in timp ce pe la primarie se huzureste...
  O fi furat Durbaca, dar cel putin avea spirit gospodaresc...

  Raportează
 • postat de Petrea georgeta Sâmbătă, 05 August 2017 18:03 Link la comentariu
  1
  27

  Sa intervină cei inspe directori cu salarii de peste 50 mil vechi si care freaca menta iar inginerii în prag de pensie care de la 6 dimineata sunt doar pe teren ,ai salarii minime pe economie iar muncitorii sunt batjocoriți ,fără bani ,libere ,bonuri si care toti lucreaza si peste program ore în șir si in weekenduri neplatite deloc .Intrebati,ii pe directori cum își justifică salariile nesimțite si care nu au nici clin ,nici mânecă cu munca si tot ce implică Gospodăria urbana ,angajati de primari si alti mafioți de la vârful galatean de diverși tipi bogătașii ,sultanii orașului .Sa răspundă primarul pe ce criterii a angajat și are atatia angajati sefi,directori care nu fac nimic primăria și directorii fostei adp,gospodaria urbana ,ecosal etc ca orașul arată ca după bombe.Sa nu.mai spunem de transportul in comun absolut execrabil ,mizerabil din toate punctele de vedere si ce a q rezolvat din.prgramul mult clamat în campania electorală ??? Amveloparea blocuri,tevi,instalatii,igienizare scoli,grafinite sa nu mai spunem de spitale unde de duci sanatos si dc ai noroc sa mai ieși ,iesi f grav bolnav sau nu mai ieși .Dar ce salarii si,au făcut ptr toti angajatii primăriei și alți ditectori chiar acum.in aceste ultime zile cnd iată cad arbori pe cade ,străzi etc .Sa răspundă primarul dc lui îi place cum.arata acest oras ,fără nicio speranță ptr nimeni si nimic si execrabil.De când un pescar stie ce e floricultura de a făcut achiziții de flori care erau bolnave si au murit în 2 zile ptr parcuri si rigole ??? Ce comisiune au primit de la mafiotii furnizori ???? Sa răspundă acest Pucheanu care se ratoieste ca un sultanla nici nu trb .Sa răspundă ,sa fie întrebat la un post media tv national la aceste minime întrebări ca sunt multe .De unde are bani primarul sa de salarii chiar si femeilor de serviciu din primărie de peste 23 mil ,ca nici un profesor nu are un asemenea salariu dau un inginer din adp in prag de pensionare care are 16 mil si asta de ,ca era de câteva luni ,când avea 10 -11 mil vechi .Deci primarul sa răspunda si sa ia si arborii de pe case cu nimic ,fără utilaje ,ca nici sape si greble nu au muncitorii f putini ca nu au loc de directori ,Topala,secuianu si.lista e lunga si snt habarnisti total .

  Raportează
 • postat de m-am plictisdit de acest subiect Sâmbătă, 05 August 2017 17:59 Link la comentariu
  23
  10

  Ne tot zapaciti pe noi ca Gospodarire Urbana nu taie copacii cazuti, ne-am plictisit de subiect, credeti ca noi am putea face ceva ca acesta instituitie sa intervina? Alte subiecte nu mai aveti? Gospodarire e subordpnata Primariei, si ea face ce-i comada Primaria.
  Daca Primaria ii trimte sa taie copacul X, sau Z atunci Gosp . se duce. Ce-i asa greu de inteles.
  Daca nu a ajuns undeva inseamna ca Primaria nu i-a sesisat pt locatia respectiva. Nu tin cu ei dar asa se intampla cu toate institutiile subord Primariei ;deci pe scurt..Primaria e de vina!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.