UPDATE Cât îi ia societăţii Gospodărire Urbană să ridice un COPAC picat pe un bloc
Foto: ”Viața liberă”, Florin Răvdan

UPDATE Cât îi ia societăţii Gospodărire Urbană să ridice un COPAC picat pe un bloc
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE Luni, 7 august 2017, ora 14,00  Copacul picat pe blocul C a fost ridicat

După ce, sâmbătă, "Viaţa liberă" a semnalat că reprezentanţii Gospodărire Urbană nu au ridicat, nici după aproximativ două săptămâni de la furtuna puternică, un copac înalt de 30 de metri picat pe blocul C, de pe bulevardul Milcov, ieri dimineaţă, angajaţii societăţii au intervenit cu o macara şi au îndepărtat copacul care punea în pericol aproximativ opt balcoane. Informaţia ne-a fost confirmată atât de conducerea Gospodărire Urbană, cât şi de locatari.


De mai bine de o săptămână, locatarii blocului C, de pe bulevardul Milcov nr. 25, aşteaptă echipele Gospodărire Urbană să îndepărteze un plop smuls din rădăcină de furtuna puternică de marţea trecută. Copacul, care are aproximativ 30 de metri şi este mai înalt decât imobilul în care locuiesc zeci de familii, poate să distrugă circa opt balcoane, dacă s-ar isca din nou o vijelie, întrucât plopul stă sprijinit de unul dintre pereţii blocului şi de geamurile oamenilor.

În ciuda numeroaselor sesizări pe care preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 859, Marian Micu Roşioru, le-a făcut la Primărie şi la Gospodărire Urbană, nimeni nu a fost în teren pentru a vedea care este situaţia de fapt şi pentru a interveni prompt.

"Am încercat, în repetate rânduri, la numerele de telefon 0236.472.969, 0757.039.930, 0236.477.102, cât şi la Primărie, la numărul de telefon 0336.102.115, dar fără success, pentru a avea confirmarea că într-adevăr suntem pe o listă de intervenţie în vederea tăierii copacului dezrădăcinat, care acum se sprijină pe imobil. Având în vedere precipitaţiile de zilele trecute şi fiind dezrădăcinat, oricând se poate prăvăli şi distruge balcoanele de la cele opt apartamente (se sprijină între balcoane, depăşind aticul blocului de la ultimul etaj). Vă rugăm să ne comunicaţi data estimată pentru intervenţie", se arată în una dintre adresele electronice pe care preşedintele asociaţiei le-a transmis autorităţilor, respectiv reprezentanţilor Gospodărire Urbană, pe 28 iulie. Acesta le-a şi recomandat cum să intervină facil cu macaraua:

prin curtea căminului D, care oferă acces la spaţiul verde.

Abia ieri, pe 4 august, după numeroase intervenţii telefonice şi în scris, încă din data de 26 iulie, lui Marian Micu Roşioru i-a fost transmis din partea Gospodărire Urbană numărul de înregistrare 9733/28.07.2017 pentru sesizarea sa.

Contactat telefonic, directorul Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, a dat asigurări că, la începutul săptămânii viitoare, angajaţii societăţii vor interveni cu o macara, pentru a îndepărta copacul smuls din rădăcină. Aşa să fie...

Citit 6634 ori Ultima modificare Miercuri, 09 August 2017 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.