Bazinul Dunării - destinaţie europeană de excelenţă

Bazinul Dunării - destinaţie europeană de excelenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău (foto), vicepreşedinta Comisiei de Transport şi Turism (TRAN) a Parlamentului European a depus mai multe amendamente pentru creşterea sumelor alocate din bugetul Uniunii Europene pentru infrastructura de transport şi promovarea turismului în regiunea bazinului Dunării. Comisia de Transport şi Turism a PE a discutat bugetul pe care UE urmează să îl aloce sectorului de transport şi turism în anul 2010.

"Europa are destinaţii turistice de excepţie, dar multe sunt  insuficient cunoscute, în special în statele care au aderat după 1 mai 2004. Consider că promovarea destinaţiilor turistice aflate în statele membre situate în bazinul Dunării ca destinaţii europene de excelenţă este deosebit de importantă dat fiind potenţialul turistic al regiunii”, a declarat Adriana Ţicău, în cadrul Comisiei.

EDEN („European Destinations of Excellence”) desemnează destinaţiile europene de excelenţă. Tema EDEN pentru 2010 este „Turismul acvatic”. Destinaţiile câştigătoare din statele membre şi candidate vor fi premiate cu titlul „Destinaţie EDEN pentru oferta de turism acvatic durabil”.

“Aprobarea de către TRAN a amendamentului propus este o recunoaştere a importanţei acestei regiuni pentru Uniunea Europeană şi sperăm că în curând Comisia Europeană să prezinte o strategie integrată pentru dezvoltarea bazinului Dunării”, a declarat Adriana Ţicău.

Citit 593 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.