Politica gropilor de pe stradă: să nu ne trezim că iar se surpă!

Politica gropilor de pe stradă: să nu ne trezim că iar se surpă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit tradiţiei gălăţene, orice groapă reparată şi acoperită îşi poate căsca din nou fălcile din stradă ca să ne înghită. Şi în aceeaşi bună tradiţie, o stradă proaspăt asfaltată va fi găurită din nou în mai puţin de o săptămână şi lăsată aşa.

În aceste condiţii, la şedinţa recentă a Consiliului Local Galaţi, s-a ridicat problema durabilităţii lucrărilor de asfaltare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, investiţii consistente, pentru realizarea cărora municipalitatea se împrumută de bani. Consilierul local PC Eugen Găvan (FOTO) a cerut garanţii pentru ca sumele trase din credit să nu fie aruncate în vânt… sau în găuri fără fund.

„Ţinând cont de calitatea lucrărilor care se execută pe străzi propun o hotărâre prin care străzile asfaltate din împrumut să nu mai fie deschise ca şantiere timp de 5 ani. Doar în cazuri excepţionale, de avarii, să fie admise lucrări”.

„În plus am înţeles că lucrările au o garanţie de 36 de luni şi aş vrea să mergem la limita maximă superioară în ceea ce priveşte garanţia. Străzile să fie asfaltate pe toată lăţimea, cu trotuare aferente şi să nu ne trezim peste un an sau doi că se surpă”, a declarat Eugen Găvan.

Din păcate, primăria nu a avut un răspuns pe loc la solicitările consilierului.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.