Încă un proiect de modernizare a drumurilor

Încă un proiect de modernizare a drumurilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Anul viitor, drumurile administrate de Consiliul Judeţean (CJ) se vor transforma în şantier.

Aleşii judeţeni au aprobat, în şedinţa extraordinară de săptămâna aceasta, un nou proiect de modernizare a unor sectoare de drumuri judeţene, instituţia pregătind, în acest moment, şi alte contracte de lucrări, ce vor demara în primăvara anului viitor.

Ultimul proiect aprobat de consilieri prevede modernizarea a nouă kilometri de drum, pe: DJ 240 - în zona localităţilor Ţigăneşti şi Ungureni, DJ 241 - în zona localităţii Gohor, DJ 242C - spre ieşirea din judeţ către Vaslui, DJ 251C - în zona Crăieşti Sat, DJ 251F - în zona Corni şi DJ 252G - în zona localităţilor Ţepu şi Viile.

"Este un proiect care pregăteşte campania de investiţii în infrastructura judeţeană din 2018. Astfel, alţi nouă kilometri, de pe şapte porţiuni de drum judeţean, vor intra în reabilitare completă, cu bani din bugetul propriu al Consiliului. Aceste lucrări se vor derula concomitent cu proiectele de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene care au ca sursă de finanţare fondurile europene. Astfel, în 2018, va începe modernizarea a peste 80 de km de drum judeţean", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Tronsoanele de drum enumerate au îmbrăcăminte asfaltică uşoară, care prezintă un grad de deteriorare pronunţat: gropi în carosabil, cedări de fundaţie, crăpături, fisuri, faianţări. În perioada următoare, va fi lansat la licitaţie contractul de proiectare şi execuţie, astfel încât din primăvară să înceapă lucrările.

Citit 8120 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Noiembrie 2017 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.