FOTO și VIDEO | Zeci de gălățeni au participat la ceremonialul religios-militar prilejuit de inaugurarea Monumentului ”APĂRĂTORII ORAŞULUI GALAŢI”

FOTO și VIDEO | Zeci de gălățeni au participat la ceremonialul religios-militar prilejuit de inaugurarea Monumentului ”APĂRĂTORII ORAŞULUI GALAŢI”
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Evenimentul, dedicat împlinirii a 100 de ani de la Bătălia pentru Galaţi, singura confruntare militară de amploare care a avut loc pe teritoriul României în anul Marii Uniri, a debutat, la ora 11,00, cu o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți.
Apoi, Cristian Căldăraru, directorul Muzeului de Istorie ”Paul Păltănea” a prezentat câteva date istorice despre importanța momentului istoric. ”În acel început de an, 1918, aproximativ 2.000 de militari români au apărat oraşul Galaţi de la distrugere şi ocupare, luptând împotriva unităţilor militare bolşevizate, din cadrul Armatei a 6-a rusă, aflate în retragere de pe frontul din Moldova. A fost prima bătalie din secolul XX între Armata Română şi unităţile militare ruse trecute în tabăra bolşevicilor. În această confruntare au conlucrat trei arme ale Armatei Române - marina, trupele terestre,  aviaţia - caz unic pentru o bătălie desfăşurată pe teritoriul României în Primul Război Mondial”, a explicat Cristian Căldăraru. La eveniment au fost prezenți primarul Ionuț Puchieanu, city-managerul Marius Humelnicu, prefectul Dorin Otrocol, președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, șefii tuturor structurilor MAI din Galați, dar și deputatul Nicolae Bacalbașa. După alocuțiunile autorităților locale, directorul Muzeului de Istorie a înmânat mai multe plachete, medalii și diplome comemorative. Evenimemtul a continuat cu un scurt recital susținut de rapsozi populari din Cahul (Republica Moldova) și cu un moment liric susținut de actorul Vlad Vasiliu.
Gălățenii prezenți la eveniment au putut urmări și o demonstrație de reconstituire istorico-militară susținută de Asociația ”Tradiția militară” București, Asociația Culturală ”Tomis” Constanța și Asociația ”Deutsches Freikorps” București. La final au fost trase trei salve de infanterie și au fost depuse flori și coroane la Monumentul ”Apărătorii Orașului Galați”.

Scurt istoric

Galațiul a fost numit ”oraşul erou și a fost decorat de Regele Italiei, prin generalul  Pietro Badoglio (1921) şi de Preşedintele Franţei, prin generalul Henri Mathias Berthelot (1922), acordându-i-se ”Crucea de Război a Italiei” şi ”Crucea de Război a Franţei”.
În anul 1923, Societatea „Luptătorii Patriei, a demobilizaţilor ofiţeri şi grade inferioare” din Galaţi, a propus Primăriei ridicarea unui Monument închinat Apărătorilor oraşului Galaţi. Monumentul a fost realizat de marmorarul Ioannis N. Renieris şi amplasat la întretăierea străzilor Brăilei cu Balaban. Din raţiuni aşa-zis „edilitare”, monumentul a fost demolat în anul 1962.
Consiliul Judeţean Galaţi prin Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, a finanţat refacerea Monumentului APĂRĂTORII ORAŞULUI GALAŢI, 7/20 - 9/22 Ianuarie 1918, pe acelaşi amplasament, la intersecția străzilor Brăilei cu I.L. Caragiale, fost Balaban (zona STIREX).

Citit 7235 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Ianuarie 2018 17:26

20 comentarii

 • postat de Gabriel
  Sâmbătă, 03 Februarie 2018 22:24
  37.220.35.***
  Adica flori din acestea?

  https://plus.google.com/photos/photo/116245334780552289980/6447011646244845170

  Contrastul acela de rosu cu verde da o nuanta placuta parculetului. Pacat ca e un parc mult prea mic cel de la statuia soldatului necunoscut. Locuitorii din acea zona au propus demult ca primaria sa extinda parcul statuii cu tot cu suprafata verde a locomotivei, propunand amenajarea intregii suprafete de verdeata de unde este locomotiva cu alei pavate cu dale, cu o fantana arteziana, cu copaci, cu gard-viu de jur imprejur, ca un fel de continuare a parcului cu monumentul soldatului necunoscut. Ba chiar oamenii au cerut sa le fie modernizata si strada lor, strada Banului si strada Vulcan. Doua strazi laturalnice pe care traiesc niste suflete in cartierele de langa gara. Dar primaria ignora strigatele oamenilor. Nimeni nu face nimic pentru modernizarea si acelor doua strazi. Acolo oamenii parca sunt ai nimanui. Cele doua strazi trebuiau asfaltate, trotuarele cimentuite, iar spatiul verde care inca mai exista pe marginile strazilor ar trebui pastrat, ingrijit si plantat ceva gazon si copaci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Girtu Angelica
  Sâmbătă, 03 Februarie 2018 16:15
  198.211.125.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/0120ian2018/4.jpg

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/0120ian2018/7.jpg

  Toata acea suprafata de pamant din spatele monumentului Aparatorii Orasului Galati, de langa monument ar putea fi plantata cu gazon vesnic verde sau cu flori de genul acelor flori deosebite plantate in parculetul Monumentului Soldatului Necunoscut de pe strada Ana Ipatescu.
  Sa nu lase asa, numai pamant acolo langa noul monument. Sa planteze ceva.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Madalina
  Miercuri, 31 Ianuarie 2018 20:20
  185.220.101.***
  Asa cum se poate observa destul de bine si din acel videoclip postat de autoarea articolului, evenimentul a fost un succes, o reusita... A starnit zambete de fericire pe fetele oamenilor, daca sunteti atenti chiar la un moment dat in timpul reprezentarii soldatilor ce stateau pe vine, cel ce se plimba prin jurul lor pentru a ii filma era cu zambetul pe chipul sau, se vedea ca debordeaza parca a fericire de copil. A fost ceva inedit acest eveniment ce dupa parerea mea cred ca ar trebui repetat cat mai des si la alte inaugurari, la cat mai multe modernizari in acest oras si la alte realizari de modernizare a orasului, macar de s-ar moderniza mai mult si mai des orasul nostru cu cat mai multe proiecte implementate.

  Asteptam poate sa vedem un nou succes si o noua realizare, prezentare, un nou eveniment plin de spectacol si bucurie asa cum a fost cel de la inaugurarea aceasta a Monumentului Aparatorilor Orasului Galati. Chiar si in randul batalioanelor ce stateau in formatie langa spectacolul in desfasurare, se puteau vedea pe chipurile lor zambete de bucurie si chiar nu mai puteau sta drepti cu privirea atintita inainte, fara sa fie captati de spectacolul din jurul lor care i-a facut pana la urma si pe ei sa intoarca privirile si sa urmareasca, sa admire spectacolul pus in scena.

  Sa dea Dumnezeu sa mai fie restaurate si alte monumente si sa mai vedem puse in scena astfel de spectacole. A fost chiar sublim. O reusita. Felicitari organizatorilor si felicitari celor care au contribuit pentru ca acest eveniment deosebit sa poata avea loc.

  Sper sa vedem cat mai curand un nou spectacol de acest gen, dar de aceasta data la Monumentul Soldatului Necunoscut, monument de pe strada Garii ce speram sa fie restaurat (precum monumentele din parcul La Elice) si mai ales sa fie completat, reintregit cu acel vultur auriu care strajuia in varf.
  Ba chiar sper ca la fel sa fie restaurat si Monumentul lui Al. I. Cuza din fata portii de la Gradina Publica precum monumentele restaurate, ingrijite, curatate din parcul La Elice.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Roxana
  Luni, 29 Ianuarie 2018 16:48
  91.219.239.***
  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/troleibuze-noi-galati-21-decembrie-2017/IMG_3970.JPG

  Uitati-va ce fel arata marlania de la noi: o rampa ce se rabateaza nicidecum nu gliseaza automatizat la o apasare de buton, expresia figurii soferului fiind cea mai potrivita, cea mai elocventa ca si cum s-ar mira si s-ar intreba singur: "bai, dar trebuie sa ma dau eu jos de la volan din autobuz de fiecare data si sa rabatez rampa pentru fiecare carucior cu bebelusi sau pentru fiecare om in scaunul cu rotile?"

  Este expresiva imaginea feței soferului.

  Chiar puteti intra si pe site-ul fabricantului acelor troleibuze si veti observa diferente intre troleibuzele cumparate de noi si cele fabricate de ei, mai ales la oglinda exterioara pentru sofer, care la troleibuzele cumparate de noi pare a fi legata cu o sarma, pe cand la troleibuzele fabricate de aceiasi companie exista model de troleibuz cu oglinda exterioara a soferului facuta dintr-un material mai solid, mai inchegat unita de corpul autobuzului fata de troleibuzele pe care ni le-au dat noua. Cele cumparate de noi or fi rebuturi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Liviu
  Duminică, 28 Ianuarie 2018 17:26
  216.218.222.***
  Pai Iulia Faraga, ce sa faca bun administratia locala galateana cand ea si-a batut joc si la transportul public local prin care a achizitionat 14 troleibuze la care daca ati fost atenti rampele pentru persoanele cu handicap(cele in scaun cu rotile), rampele se rabateaza (trebuind a fi trase de un snur) si nicicidecum nu gliseaza din podeaua tramvaiului/troleibuzului in mod automatizat la o apasare de buton. Deci daca tu om in carucior vrei sa te sui in troleibuz trebuie sa strigi la nea sofer ca sa coboare si sa-ti rabateze rampa tragand de o sfoara, de funie. Asta-i marlania, golania de la noi, asta ni se ofera noua galatenilor. Mai trebuia ca rampele respective de pe troleibuzele noi sa fie lipite si cu guma si nesimtirea era completa.

  De exemplu Zaragoza, Spania are niste tramvaie de-te lasa perplex cand vezi ce civilizatie:
  http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=644027&page=68

  https://s21.postimg.org/k1i5qasxj/DSCN0775.jpg

  https://s18.postimg.org/70k32h7zt/DSCN0774.jpg


  Nu stiu daca ati ajuns vreodata prin afara tarii, prin orasele altor state, dar de exemplu in Zaragoza, Spania cetatenii acelui oras (cat si cei ce viziteaza acel oras) au tramvaie noi, late bai nene, cat sa incape si un om in scaunul cu totile si sa mai ramana spatiu si pentru scaune/banci de o parte si de alta, dar si culoar ca sa treaca oamenii prin tramvai pe langa cel in scaun cu rotile, dar ce vroiam sa spun este ca in unele orase din Europa, si nu numai, exista tramvaie noi la care cetateanul in scaunul cu rotile, sau cetateanul cu caruciorul cu copil APASA EL SINGUR PE UN BUTON DE PE PERETELE TRAMVAIELOR, BUTON AFLAT LANGA USILE DUBLE ALE TRAMVAIULUI, IAR RAMPA IESE AUTOMATIZAT DIN PODEAUA TRAMVAIULUI IN EXTERIOR, SI NU CUM SE INTAMPLA LA NOI, CU NOILE TROLEIBUZE CUMPARATE LA CARE ASTEPTI SA COBOARE NENEA SOFERUL SA-TI "RABATEZE" RAMPA (FIINDCA NU AU FACUT-O CULISABILA) TRAGAND DE O SFOARA. La altii cetatenii apasand pe un buton de langa usile duble ale tramvaiului pornesc automatizat culisarea unei trape din "podeaua" tramvaiului in exterior, in pozitie de panta pentru a putea urca cel aflat in scaunul cu rotile sau pentru cei cu copii mici in carucior, iar apoi dupa ce soferul din scaunul sau observa in oglinda retrovizoare ca omul a urcat, soferul de pe bordul sau la o apasare de buton retracta toate rampele de acces deschise, inapoi in podeaua tramvaiului. In unele orase ale lumii te poti sui in tramvai cu scaunul cu rotile si mai ramane loc intre tine si scaunele din dreapta si din stanga destul pentru culoar decent de mers prin tramvai. La noi totul se face din rebuturi si cu economie, sa fie tramvaie cat mai mici si cat mai simple sa nu se consume prea mult material la construit si mai ales ca se fac fara rampe culisante automatizate pentru cei in carucior.

  La noi cu troleibuzele noi am vazut poze in ziarul ViataLibera cum trebuia soferul sa coboare si sa "rabateze" rampa tragand de un snur, fiindca rampa nu culisa automatizat din podeaua troleibuzului. Asta-i Romania, din pacate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ane
  Duminică, 28 Ianuarie 2018 12:26
  185.220.101.***
  Excavarile la Poarta de Han Turcesc cand vor incepe?
  Si tot spatiul verde dintre Poarta Turceasca si acele blocuri sa fie transformat/amenajat intr-un parc cu alei pavate cu dale antiderapante, cu spatiu verde, parc avand ca piesa centrala, avand ca monument central situl excavat al Portii de Han Turcesc, precum exista prin Roma. Daca va uitati pe harta Google la Poarta de Han Turcesc, tot spatiul verde din jurul sau cu acel gardut viu este calcat in picioare de catre cei ce trec pe acolo, luand-o pe dea-dreptul golanii calcand spatiul verde si lasand pamant in urma lor, in urma spatiului verde... Asa, macar daca ar incepe excavarile la Poarta de Han Turcesc, tot spatiul verde din jurul Portii Turcesti sa fie amenajat intr-un mic parc cu alei pavate cu dale, cu copaci, cu spatiu verde, cu bancute, iar piesa centrala a parcului sa fie situl de excavare al Portii Turcesti, precum un monument in mijlocul parcului. Tot spatiul verde dintre Poarta de Han Turcesc si acele "garaje", tot spatiul verde dintre acele blocuri ar putea fi amenajat intr-un mic parc cu spatiu verde, cu copaci, cu alei pavate cu dale, avand ca piesa centrala situl excavat al Portii Turcesti, iar langa acel parc daca ar fi amenajat, construit s-ar putea amenaja si niste locuri de parcare in locul tuturor acelor asa-zise "garaje", care nu sunt decat niste cosmelii infecte de adunat mizeriile, gunoaiele.

  Puteti transmite ideea primariei? Ziarul are mai multe sanse de a fi luat in seama decat simplele strigate/idei ale simplilor cetateni.


  P.S.: Plus ca se vorbea si de modernizarea strazii Al. I. Cuza, care Dumnezeu mai stie cand va incepe. Modernizarea strazii Al. I. Cuza 7-1 cand va incepe pentru ca toate cosmeliile de asa-zise "garaje" de langa blocul de langa Poarta de Han Turcesc, toate acele asa-zise "garaje", cosmelii infecte sa fie demolate si sa se construiasca/amenajeze locuri de parcare, spatiu verde asa cum s-a promis. Primaria de ce doarme in ghete? Hiberneaza?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iulia Feriga
  Sâmbătă, 27 Ianuarie 2018 22:39
  162.247.73.***
  https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/98508-achizitie-de-12-milioane-de-euro-cand-va-avea-galatiul-tramvaie-noi

  De asta ce mai stiti? Nu s-a mai avansat deloc pentru realizarea, indeplinirea si acestui proiect, deziderat?
  Tot asteptam sa se civilizeze si Galatiul si sa intre in randul oraselor civilizate, dar la noi mai greu, ca la noi sunt venerate vechiturile si neputinta unora in loc sa crestem nivelul de trai si confortul galatenilor. Mai documentati-va naibii si voi de pe net, mediul online si sa vedeti cum traiesc si cum calatoresc altii prin alte orase ale lumii, ca tot ni se scurg ochii/privirile catre Vest, catre civilizatia din Vest. O sa ajunga sa ne imbatraneasca si tancii, pruncii si tot cu vechiturile acelea actuale vor calatori si ei prin Galati.

  La noi tramvaie noi pe cand domnilor alesi?

  Iata ce frumusete, ce modernizare au unii in transportul local. Zici ca sunt TGV-uri in interiorul oraselor, TGV-uri pe strazile orasului:

  https://commons.wikimedia.org/w/index.php?search=trams+in+Nice&title=Special%3ASearch&profile=default&fulltext=1

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Tramway_Nice_P1010636.JPG

  https://www.attikainternational.com/xml/cache/mceimages/blog_pics/tramway-nice.jpg.pagespeed.ce.XX0Dy1gCsL.jpg

  Uitati ce minunatii au unii. Ne uitam si noi inspre vestul Europei cand vrem sa luam lumina in a moderniza transportul public al unui oras? Tramvaie noi pe strazile Galatiului cand vom vedea? Ca si asa observam ca tare greu alcatuiesc cei din fruncea orasului proiecte, programe de accesat fonduri europene pentru modernizarea orasului, dapoi pentru modernizarea transportului public local.

  Frumuseti din acestea, modernizare ca aceasta, confort de genul asta nu vedem si noi pe strazile Galatiului pentru galateni? SAU TOT IN CONSERVELE ACELEA RUGINITE, INVECHITE II VETI TRANSPORTA PRIN ORAS PE GALATENI SI PE CEI CE VIZITEAZA, TRANZITEAZA GALATIUL, STIMATI ALESI?

  Va cam miscati cu viteza melcului cand vine vorba de sporirea confortului galatenilor in transportul in comun.

  Doleantele noastre mai ajung si la urechile alesilor sau ei nu vad si nu aud nimic imprejur? Oamenii vor civilizatie si in transportul in comun, atat cel pe roti cat si cel pe sine/linii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iuliu
  Joi, 25 Ianuarie 2018 10:33
  197.231.221.***
  Plantati flori pe toata suprafata de pamant de langa monument, in spatele monumentului sau macat toata suprafata de pamant din jurul monumentului sa fie plantata cu gazon.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Roxana
  Luni, 22 Ianuarie 2018 14:25
  185.220.101.***
  Din cate am inteles chiar si noul muzeu de arta vizuala ar putea sa-si inceapa constructia anul acesta, licitatia fiind programata "cu putin noroc" chiar in luna februarie a acestui an. Poate ca anul 2018 din punct de vedere cultural, patrimonial va fi unul bun pentru ora...Monumentul "Aparatorii Orasului Galati", un nou muzeu de arta vizuala, poate si monumentul soldatului necunoscut, intregit, poate cu inca putin noroc si cateva case de patrimoniu restaurate...si astfel anul 2018, anul centenariului ar fi incununat d.p.d.v. patrimonial, istoric.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Radu
  Luni, 22 Ianuarie 2018 11:43
  104.244.73.***
  Am trecut pe acolo de curiozitate si pot sa spun ca arata extraordinar. Acum poti sta pe acele bancute din proximitate si poti admira monumentul daca vrei si cat vrei. Speram sa se faca ceva bun si pentru monumentul soldatului necunoscut de pe strada Garii, tot postamentul sa fie restaurat/ingrijit si apoi sa fie "incununat" cu VULTURUL VICTORIEI.
  Mi-a placut cum au restaurat parcul de la Elice cu monumentele sale restaurate, asa sa faca si cu monumentul soldatului necunoscut de pe Garii.
  0
  5
  Raportează
 • postat de PC
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 18:37
  188.24.218.***
  La acest eveniment important pentru identitatea galatenilor PS Casian nu a participat.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Gi. Alecu
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 18:09
  51.15.63.***
  https://www.viata-libera.ro/vlg-cultura/73834-astazi-evocarea-bataliei-galatilor-din-1918-un-meci-sangeros-castigat-de-galateni

  Sa ne aducem aminte.
  Istorisiri marca Victor Cilinca.

  La Stirex, un monument distrus in perioada stalinista, refacut, reconstruit acum de Consiliul Judetului.

  Alte aduceri aminte:

  https://www.viata-libera.ro/images/galerie/bataliagalatilor8/3.jpg
  Monumentul României Mari, din Piaţa "Ion Heliade Rădulescu" de la Gara CFR, din păcate neterminat - fără vulturul Victoriei.

  "Din pacate"...cam multe, astfel de pacate vedem...prin Galati.
  Un alt monument strajuie fara..."vulturul Victoriei".

  Toate, in link-ul de mai sus.
  De subliniat si de remarcat doua fraze:

  1. Istoria este ca o grădină cu flori şi prăpăstii, cu multe cărări, dar cu un singur drum principal, în permanenţă aflat în construcţie."

  2. Monumentul României Mari, din Piaţa "Ion Heliade Rădulescu" de la Gara CFR, din păcate neterminat - fără vulturul Victoriei


  Pentru cine cunoaste, Piata "Ion Heliade Radulescu" era o frumusete, o minunatie de piata pentru orasul nostru, astazi insa, din indiferenta unora cresc buruienile in crestetul fruntilor eroilor nostri; cum bine spunea autorul..."din pacate". Cam multe "pacate" pe actuala generatie, tanara. Golania si indiferenta bantuie orasul.

  Cand realitatea e certata cu bunul simt, iar golania se impune in fata bunului simt, orasul ajunge sa zaca in uitare.

  Felicitari pentru "bujorul" care aduce astazi un farmec aparte zonei Stirex. Monumentul "repus in drepturi" aduce o alinare sufletului.
  0
  9
  Raportează
 • postat de SUPRAVEGHEREA VIDIO, UN INCEPUT AL NOII ORDINI IN ORAS!
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 14:31
  78.96.81.***
  Pentru a preveni vandalizarea monumentului este imperios necesar de montarea unor camere vidio, avand in vedere si intersectia destul de periculoasa!

  Nu este exclus ca peste putin timp tineretul nostru talentat sa-si arate abilitatile picturale dand cu graffiti pe piedestal sau chiar pe monument!

  Exclus paza, gen politia locala, sau firme de genul celor din parcul Eminescu, locuri de taiat frunza la caini din ban public, ineficient!

  Sa incepem de aici cu supravegherea vidio in oras, unde vom vedea cat de benefic este!
  0
  6
  Raportează
 • postat de Felix
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 13:53
  23.129.64.***
  Monumentul este (re)cladit cu siguranta la dimensiunile sale istorice. Nu este nici mai mic nici mai mare decat vechiul monument distrus (parerea mea). Important este din ce unghi si de la ce distanta il privesti. Asta apropo de ce spuneau unii ca monumentul este reconstruit la o scara mult mai mica decat cel original, care chipurile spun ei acela era cat casa de mare. Nu-i adevarat.

  Daca imi permite autoarea si-mi posteaza comentariul, iata intr-o alta imagine veche cu monumentul original, imagine gasita pe internet, monumentul original, dintr-o alta directie privit, nu era chiar cat casa de mare:

  http://impact-est.ro/wp-content/uploads/ed_Aparatorii-Stirex-Macksay.jpg

  Depinde din ce directie il privesti sau mai bine zis depinde de la ce distanta il privesti. Sunt mai mult ca sigur ca cei ce au (re)cladit acest monument distrus nu au facut-o dupa ureche ci l-au (re)cladit dupa dimensiunile sale originale, cele din scripte. Unii am vazut ca spuneau ceva legat de pasare, ca nu ar fi asezata cum trebuie sau ca nu ar avea pozitia, statura, forma, asezarea precum cea de pe monumentul initial, dar haideti sa fim seriosi si sa ne intrebam singuri cand Doamne iarta-ma s-a mai facut, construit ceva prin Galati ca la carte?

  Zic sa ne bucuram de monument ca il avem si sa speram ca si alte zone, obiective se vor moderniza, recladi, restaura cat mai curand posibil.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Marcu
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 12:35
  178.209.42.***
  Bun. Acum hai si cu intregirea+restaurarea monumentului soldatului necunoscut de la Gara. Sper ca pana la finalul acestui an sa se rezolve si problema monumentului de pe strada Garii.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Nicolae
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 09:58
  84.117.43.***
  Superb monument , grandios eveniment.As sugera , pentru a descuraja eventualele acte de vandalism, instalarea unor elemente de securitate(gard protector,camere video,sau altele).
  1
  14
  Raportează
 • postat de galateanca
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 09:16
  82.78.125.***
  @Ba cal ba sa...tot un senil si asa
  Precizare: Actualul deputat Nicolae Bacalbasa a fost invitat acolo pt. ca proiectul monumentului a fost aprobat si inceput cand el era Presedintele Consiliului Judetean Galati (2012-2016), Muzeul de Istorie fiind in subordinea CJG.
  In rest, de acord cu dvs. privind pensiile speciale ale alesilor. Aveti dreptate. . Dar Durbaca, aproape octogenar, si altii ca el, nu va deranjeaza ca are mai multi ani ca parlamentar deci si pensia pe masura ? Toti o apa si-un pamant !
  2
  12
  Raportează
 • postat de Ba cal, ba sa ... tot un senil si-asa
  Duminică, 21 Ianuarie 2018 00:27
  185.45.177.***
  N-am nimic cu Bacalbasa, foarte frumos ca a fost si el acolo ca cetatean, dar cand ma gandesc ca o sa-i platim pensia de parlamentar din banii nostri ...
  5
  18
  Raportează
 • postat de Giulia
  Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 18:17
  93.174.93.***
  Foarte frumos. Sa tot restauram astfel de monumente de prin Galati. Acesta pe langa faptul ca a trebuit sa fie recladit si de aceea arata ca nou este si impecabil facut. Acum zona cu pamant de langa monument sa fie sadita si sa fie plantat gazon sau flori si sa fie mentinut ingrijit.

  Sper ca si celelalte monumente, statui din Galati sa fie restaurate, ingrijite. Speram sa vedem cat mai curand inca un monument din Galati luat in grija de catre primarie, de catre societatea locala si restaurat, ingrijit, curatat.

  Ce sa mai spunem?

  Sa fie intr-un ceas bun. Sa fie de bun augur pentru oras inaugurarea acestui monument.

  Si la fel ca cei multi care am tot citit aici pe site comentariile lor si eu ma alatur lor si cer cu insistenta si REINTREGIREA si RESTAURAREA Monumentul soldatului necunoscut de pe strada Garii, care la fel speram sa fie restaurat si sa primeasca o placuta aurita cu insemne, inscriptii a ceea ce a reprezentat si a ceea ce reprezinta el pentru acest oras.

  Felicitari celor care au contribuit la aceasta reusita si nu putem decat sa le uram "La mai mare"? Sau mai bine zis (adaptata): "La (cat) mai multe...astfel de reusite" pentru recapatarea istoriei acestui popor, istoriei acestui oras.
  1
  27
  Raportează
 • postat de Maxim
  Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 17:28
  82.78.249.***
  Putem sti din ce materiale este facut monumentul? Parca vad granit si marmura la baza...
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.