Un şofer, opt infracţiuni, 16 ani de ÎNCHISOARE

Un şofer, opt infracţiuni, 16 ani de ÎNCHISOARE
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Judecătorii Tribunalului Galaţi au luat o primă decizie în cazul şoferului din Belarus, Brutski Stsiampkouski Siarhei, care, în aprilie 2017, după ce a băut o jumătate de litru de votcă,  a urcat la volanul unui TIR, a acroşat doi biciclişti şi a lovit în trafic atât o maşină de poliţie, cât şi un alt automobil.

Bărbatul, care a fost urmărit în trafic de poliţişti exact ca în filme, a fost arestat preventiv imediat după comiterea faptelor fiind acuzat de procurori de tentativă la omor, ultraj, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

La aproape un an de atunci, judecătorii au luat o primă decizie în acest caz. Conform site-ului Tribunalului Galaţi, Brutski Stsiampkouski Siarhei a primit două pedepse de câte cinci ani pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, alte două pedepse de câte opt ani închisoare pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor calificat, dar şi două pedepse de câte şase luni pentru ultraj. De asemenea, şoferul din Belarus a primit o pedeapsă de trei ani pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar şi doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului. "Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de opt ani închisoare, sporită cu opt ani (o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite) astfel încât va executa o pedeapsă rezultantă de 16 ani închisoare, precum şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor pe o perioadă de doi ani", se arată pe portalul instanţei gălăţene. O dată cu pronunţarea sentinţei, judecătorii au menţionat şi faptul că se menţinere măsura arestului preventiv, perioada petrecută după gratii urmând a fi dedusă din pedeapsa finală pe care acesta a primit-o.

De asemenea, magistraţii gălăţeni au stabilit şi daunele morale şi materiale care urmează a fi plătite în acest caz. Astfel, persoana responsabilă civilmente, Belgoss Trakh din Belarus, va achita câte 15.000 lei, cu titlu de daune morale, către fiecare dintre cele opt părţi civile din dosar. O altă parte civilă va primi, dacă sentinţa va rămâne definitivă, 9.156 de lei reprezentând daune materiale şi 20.000 lei daune morale de la partea responsabilă civilmente.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel, urmând ca dosarul să ajungă la instanţa imediat următoare, respectiv Curtea de Apel Galaţi.

Citit 4488 ori Ultima modificare Joi, 22 Martie 2018 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.