Corpul de Control al Primarului verifică Transurb

Corpul de Control al Primarului verifică Transurb
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Corpul de Control al Primarului ia la bani mărunţi activitatea Transurb. După o perioadă cu discuții extrem de tensionate între societatea care operează transportul public local şi reprezentanţii la vârf ai Primăriei, care a culminat cu demisia directorului general, a preşedintelui şi a unor membri ai Consiliului de Administraţie (toţi, „înregimentaţi” ALDE), primarul a dispus un control la Transurb.

Anunţul a fost făcut, ieri, de către edilul-şef în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectură, când liderul sindicatului Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă, a readus în discuţie problemele cu care se confruntă societatea, cerând o informare din partea autorităţilor cu privire la activitatea operatorului. „Am semnat o dispoziţie prin care Corpul de Control urmează să facă verificări în cadrul societăţii Transurb din cauza numeroaselor informaţii apărute în mediul public legat de problemele ce sunt acolo, din cauza faptului că în ultimele patru luni deja s-a schimbat de două ori conducerea. Prin urmare, înseamnă că acolo sunt probleme grave, mi-e greu să cred că lumea pleacă de la bine. Este bine să ştim şi noi dacă stăm pe un butoi de pulbere sau pur şi simplu sunt doar simple zvonuri. În momentul în care voi avea un raport complet legat de situaţia de la Transurb, cu siguranţă veţi afla şi dvs”, ne-a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Întrebat dacă decizia dispunerii unui control are la bază un conflict PSD-ALDE, acesta a afirmat: „Noi nu avem niciun război. Este un post negociat în cadrul alianţei, care va reveni în totalitate celor de la ALDE. Aşteptăm următoarea propunere din partea dumnealor”.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al Primăriei, la solicitarea noastră, din echipa de control fac parte patru persoane: Geanina Roman, Daniela Pavel, Eugenia Asofronie şi Sorin Angheluţă. Corpul de Control al Primarului va verifica activitatea Transurb din perioada 1 ianuarie 2015 şi până în prezent, inclusiv achiziţiile publice derulate de societatea de transport public local. La nivelul Primăriei, Corpul de Control este condus de Marcel Gurzu.

Citit 6526 ori Ultima modificare Joi, 24 Mai 2018 13:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.