Târgul meşterilor populari şi Festivalul iei, la Grădina Botanică

Târgul meşterilor populari şi Festivalul iei, la Grădina Botanică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Creatori populari din toată ţara, însoţiţi de minunăţiile zămislite de mâinile lor vrednice se vor afla iar la Galaţi, în perioada 22-24 iunie, când Centrul Cultural "Dunărea de Jos" va organiza un eveniment cu două faţete - "Festivalului iei" din ziua de Sânziene şi "Târgul meşterilor populari", proiect derulat în cadrul Programului "Pământ şi Suflet".

Meşterii populari vor putea fi regăsiţi în incinta Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii "Răzvan Angheluţă", programul de vizitare fiind vineri, între orele 10,00 şi 18,00 şi sâmbătă şi duminică, între orele 10,00 şi 20,00.

Chiar dacă în aceeaşi perioadă se desfăşoară în întreaga ţară evenimente similare, Târgul Meşterilor Populari de la Galaţi reuneşte creatori populari şi artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Botoşani, Iaşi, Suceava, Argeş, Neamţ, Brăila, Maramureş şi Republica Moldova.

Duminică, atmosfera de poveste şi tradiţie folclorică va fi continuată de "Festivalul iei la Dunărea de Jos - PoveștIE", ediţia a II-a. Evenimentul se desfăşoară în cadrul Programului "Valori ale culturii populare din judeţul Galaţi" şi va avea loc, cu începere de la ora 11,00, tot în Grădina Botanică a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi, cu şezători şi ateliere de lucru, demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de pictură şi de obiecte tradiţionale, spectacol folcloric şi o paradă a celor mai frumoase ii.

"La concursul din cadrul festivalului participă elevi, studenţi, adulţi pasionaţi de folclor autentic, în special de costumul popular, din municipiul şi județul Galaţi, care vor aduce elemente reprezentative pentru zona din care provin. Se vor oferi premii consistente pentru cea mai frumoasă ie şi cea mai frumoasă poveste despre o ie", spune directoarea de la CCDJ, Florina Zaharia.

Activităţile se vor desfăşura în zona de acces în Grădina Botanică dinspre Tiglina I şi Biserica "Pogorârea Sfântului Duh", iar intrarea va fi liberă.

Citit 10435 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 10:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.