Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
1 comentariu

Peste un kilogram de marijuana este motivul pentru care o reţea formată în principal din patru tecuceni a ajuns în custodia poliţiei zilele trecute, la capătul unei anchete care viza destructurarea unei grupări care vindea droguri în două judeţe. Zeci de mii de euro, obţinuţi din vânzarea stupefiantelor şi alte mijloace de probă incriminatoare au fost ridicate la percheziţii de ofiţerii Antidrog.

Afacerea tecucenilor despre care poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi aflaseră că, din decembrie anul trecut, aduceau droguri din Spania şi le revindeau pe teritoriul României, a fost anihilată, în urma a ceea ce dealerii credeau a fi o mare tranzacţie. Un kilogram de marijuana, ambalată în borcane pentru murături, a fost interceptat de ofiţerii Antidrog, în timp ce marfa era plasată pe raza judeţelor Galaţi şi Ialomiţa. Ulterior flagrantului, oamenii legii au au descins în nu mai puţin de 12 locaţii, unde au descoperit mai puţine droguri, dar mulţi bani şi alte dovezi ale preocupărilor tecucenilor. 
"Poliţiştii au descoperit şi indisponibilizat aproximativ 50 de grame de cannabis, peste 20.000 de euro, 12 telefoane mobile, cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a drogurilor", se precizează în comunicatul BCCO Galaţi. 
Odată cu mijloacele de probă, 17 persoane au ajuns în faţa procurorilor DIICOT, pentru audieri. Dintre toţi suspecţii, patru au fost prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Trei dintre ei, aşa cum reiese din soluţia publicată pe portalul instanţei, respectiv Ioan Petrea, Adrian Sandu şi Maricel Tudose, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile, pentru introducere în ţară de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc. Cel de-al patrulea, Vasilică Manole, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Arestaţii au atacat decizia Tribunalului, contestaţia fiindu-le însă respinsă la Curtea de Apel. Întreaga operaţiune care a avut drept rezultat retragerea de pe piaţă a unei cantităţi de droguri cu o valoare estimată la circa 50.000 de lei, a fost posibilă prin cooperarea cu Direcţia de Operaţiuni Speciale şi a Jandarmeriei Galaţi.

Afacere profitabilă

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, valoarea de piaţă a unui gram de marijuana ar fi în jur de 80 de lei, la dealerii intermediari. Un traficant care vrea să scape rapid de droguri şi să distribuie marfa în schimbul unui profit de la consumatorii care nu îşi permit să dea dintr-un foc 80 de lei pe o doză, împarte un gram şi fabrică trei ţigări pe care le vinde mai apoi, mult mai uşor, cu 50 de lei bucata.

Citit 6402 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 12:25

1 comentariu

  • postat de atamanu Vineri, 22 Martie 2019 10:10 188.24.255.*** Link la comentariu
    6
    15

    ...Uite de aia domn" Orlando se zbate pentru legalizarea drogurilor ( deocamdata usoare ). De sa sa profite domnule tovaras toti borfasii fara apartenenta politica de sursa asta de "finantare". Ce ? Noi, la partid, nu avem oameni competenti in ramura ? "Oho...si inca cat"...Legalizam, controlom, contabilizam si de ce nu...inregimentam...Traiasca domn' Orlando !!! Domn' Orlando presedinte !!! "Un joint pentru toata lumea ! " - Deviza de campanie a' lu' domn' Orlando, alaturi de...bineinteles " Cine ma voteaza azi, de maine are liber in discoteca ! "

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.