Liberalii cer demiterea directorului Transurb

Liberalii cer demiterea directorului Transurb
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

În numele consilierilor locali liberali, liderul organizaţiei municipale a PNL Galaţi, Alexandru Şerban, a cerut ieri, în conferinţă de presă, demiterea directorului societăţii Transurb, Mihai Cadinoiu, motivată de numeroasele probleme şi scandaluri care au marcat activitatea companiei publice de transport.

„Pe principiul că un kilometru are 800 de metri, la Transurb, biletul de 5 lei are valoarea de 4 lei!”, a sintetizat, ironic, consilierul local PNL Onuţ Atanasiu, cel mai recent scandal generat de compania publică de transport în comun: punerea în vânzare a unor bilete pe care preţul tipărit este de 5 lei, dar pe care este aplicată o ştampilă greu lizibilă cu preţul 4 lei.

„Dacă este aşa cum spune dl director de la Transurb, că au fost tipărite premergător luării unei hotărâri de Consiliu Local, din punctul meu de vedere măsura normală era distrugerea lor, iar cel care a dat comanda tipăririi să plătească acele bilete! Cel mai probabil ar fi dorit să facă această mărire de tarif acum, dar din cauza alegerilor europarlamentare au decis să o amâne”, a declarat liberalul Alexandru Şerban.

Proces

Politicianul a anunţat că astăzi, la Tribunalul Galaţi, este programat primul termen al procesului intentat de Sindicatul Şoferilor Liberi din Transurb împotriva hotărârilor prin care a fost diminuată organigrama companiei şi se fac concedieri considerate ilegale. Potrivit consilierului Şerban, sindicaliştii acuză că deciziile privind restructurarea şi reorganizarea societăţii prin reducerea personalului au fost luate unilateral de conducerea Transurb, fără consultarea sindicatului, aşa cum prevede legea. Faptul că paşii legali nu au fost respectaţi a fost confirmat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă, motiv pentru care s-a ajuns la proces.

„Practic, situaţia de la Transurb este, la modul cel mai serios, de plâns. Conducerea societăţii generează nişte probleme foarte grave, drept urmare cerem inclusiv demiterea domnului director Cadinoiu!”, a declarat Şerban.

Ce spune managerul Transurb

Contactat telefonic, directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu, ne-a declarat că nu va mai fi nevoie de concedieri în companie: „Pe cale naturală, personalul s-a diminuat şi astfel am ajuns la numărul prevăzut în organigramă, de 771 de salariaţi, deci nu mai sunt necesare concedieri. Motiv pentru care preavizele transmise salariaţilor au fost retrase. Prin urmare, şi procesul care vizează organigrama a rămas fără obiect şi fără cauză. Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. N-au decât să mă demită”, ne-a declarat Mihai Cadinoiu.

Citit 5616 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Martie 2019 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.