Două noi cazuri de rujeolă

Două noi cazuri de rujeolă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până în 17 mai, este de 16.800, din care 64 s-au soldat cu decese, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Astfel, în perioada 13-17 mai au fost raportate încă 83 de cazuri nou confirmate, în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Dintre acestea, cele mai multe au fost raportate în Neamţ (40), în timp ce în Teleorman au fost raportate şapte cazuri, în Braşov şi Buzău - câte şase, în Bucureşti - cinci, în Cluj, Mureş şi Vrancea - câte patru, în Galaţi - două, iar în Arad, Brăila, Călăraşi, Giurgiu şi Ialomiţa - câte unul.
Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă foarte contagioasă. Deseori, boala duce la complicaţii care pot afecta aproape orice organ. Vaccinarea este importantă, deoarece doar astfel îţi poţi proteja copilul împotriva rujeolei. Simptomele pojarului apar, de obicei, la 10-12 zile de la contactul cu virusul şi la început pot fi confundate cu o răceală obişnuită: secreţii nazale, tuse şi febră mică. Pe măsură ce boala progresează şi, în special, între a treia şi a şaptea zi de la debut, temperatura creşte până la 39-41 de grade Celsius, pe corp apare o erupţie caracteristică reprezentată de pete roşii, care persistă de la patru la şapte zile.

Citit 853 ori Ultima modificare Vineri, 24 Mai 2019 00:35

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro