A început să-și taie iubita bucăți când ea era încă vie
Foto: Iulia Kelt - Arhiva VLG

A început să-și taie iubita bucăți când ea era încă vie
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta în dosarul privind crima care a şocat, în iunie a.c., întreaga ţară. Este vorba despre dosarul în care a fost anchetat gălăţeanul Vasile Tofan, în vârstă de 70 de ani, care a ucis cu sânge rece o femeie din Brăila, a tăiat-o în bucăţi, aruncând trupul lângă gardul Cimitirului „Sf. Lazăr” şi a plecat, nepăsător, în judeţul Bacău. Detaliile pe care le-a povestit bărbatul în faţa anchetatorilor sunt demne de un film de groază, acesta fiind acum acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre.

Vasile Tofan are 70 de ani, dar, în ciuda vârstei înaintate, în ultimii opt ani, de când a rămas văduv, a adoptat o viaţă plină de aventuri amoroase. „Inculpatul a avut relaţii cu mai multe femei, pe care le cunoştea în diferite localuri sau baruri. Au fost perioade în care inculpatul avea relaţii cu două sau mai multe femei, în acelaşi timp”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii gălăţeni. 

De asemenea, procurorii au aflat că Vasile Tofan nu avea prea mulţi prieteni şi nu primea vizite la domiciliu. Iubăreţ din fire, bătrânul avea totuşi parte de o vizită frecventă. Cea care îi călca pragul era „Maricica”, ea avea atât rolul de amantă, cât şi pe cel de menajeră. „Cu această femeie, inculpatul avea o relaţie de aproximativ patru ani, ea fiind cunoscută de vecini şi chiar de fiul inculpatului”, reţin procurorii. 

O nouă cucerire

În noiembrie 2018, Vasile Tofan a cunoscut-o, tot într-un bar, pe cea care avea să îi devină victimă câteva luni mai târziu. Femeia, originară din Brăila, venise la Galaţi alături de sora ei şi de câţiva prieteni. În ciuda vârstei, cei doi au început să comunice şi au ajuns chiar să dezvolte o relaţie amoroasă, în ciuda faptului că femeia era căsătorită, soţul ei fiind grav bolnav. Noua cucerire a supărat-o şi pe „Maricica”. Aceasta, după ce i-a găsit pe cei doi în apartamentul lui Vasile, a pus capăt relaţiei.  

Revenind la relaţia dintre Vasile Tofan şi femeia din Brăila, procurorii reţin că cei doi s-au întâlnit destul de rar în primele patru-cinci luni, femeii fiindu-i atrasă atenţia că inculpatul este gelos şi violent. În martie a.c., brăileanca a rămas văduvă, aşa că vizitele ei la inculpat s-au înmulţit, cei doi planificând chiar să se mute împreună după ce va trece o perioadă suficient de mare de la deces. „În contextul acestor relaţii, inculpatul i-a dat victimei suma de 1.000 de lei, precum şi mai multe sticle de vin şi ţuică, pentru ca victima să poată organiza masa de pomenire a soţului defunct. De-a lungul relaţiei, inculpatul i-a dat victimei şi alte sume de bani şi cadouri”, susţin procurorii. 

Anchetatorii susţin că Vasile Tofan devenise frustrat de faptul că femeia nu îi gătea, nu îi făcea menajul, aceasta locuind în alt oraş, dar şi de faptul că în preajma ei era tot timpul şi un alt bărbat. „Prezenţa acestuia din urmă  era de natură să declanşeze, în orice context, furia inculpatului, întrucât nu înţelegea rolul sau sensul acestuia în viaţa victimei şi a surorii sale”, se arată în rechizitoriul procurorilor. 

16 iunie, ziua fatidică

Relaţia celor doi a ţinut până pe 16 iunie, când, după ce au stat la masă, au consumat băuturi alcoolice, au dormit şi s-au uitat la televizor, inculpatul şi victima au intrat în conflict. Vasile le-a spus anchetatorilor că scandalul a  pornit după ce femeia i-a reproşat că nu mai este bun de nimic. „Pe fondul frustrărilor sale, cuvintele victimei, oricare ar fi fost ele, au generat sentimente violente care au dus la o adevărată criză de gelozie, acesta dorindu-şi doar să îi provoace aceeaşi suferinţă, să o împartă în bucăţi şi să o facă să dispară de pe suprafaţa pământului”, susţin anchetatorii.  

De la gând la faptă a fost doar un pas, aşa că Vasile Tofan a luat un cuţit de bucătorie şi a înjunghiat-o, de mai multe ori, pe femeie. În ciuda faptului că femeia a încercat să scape, individul a reuşit să o rănească foarte grav cu cuţitul de bucătărie. Scenele povestite de bărbat sunt demne de un film de groază. Cert este că atunci când a stabilit el că femeia nu se mai poate mişca, a plecat din apartament pentru a aduce, de la garaj, saci şi sacoşe. 

Înarmat cu cele necesare, bărbatul a revenit în casă şi, în ciuda faptului că a constat că femeia încă trăieşte, i-a dus trupul în baie şi a început să îl ciopârțească.  

Ulterior, Vasile Tofan a transportat sacii cu trupul femeii lângă gardul cimitirului, deasupra lor aruncând mai multe resturi menajere, printre care şi facturi emise pe numele lui. Apoi a plecat la Bacău, acolo unde deţinea o casă. 

Rudele victimei au anunţat poliţia, alertaţi că femeia nu a revenit la domciliu şi nici nu răspunde la telefon. Nici Vasile Tofan nu a mai răspuns la telefon, ceea ce l-a determinat pe fiul său să îl caute la casa de la Bacău. Când a ajuns aici, acesta a aflat întreaga poveste şi a anunţat autorităţile. 

Acum, Vasile Tofan a fost trimis în judecată pentru faptele sale şi, cel mai probabil, îşi va petrece ultimii ani din viaţă după gratii.

Citit 11842 ori Ultima modificare Duminică, 29 Septembrie 2019 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.